Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po sračkózní trojce jsem tak fajnové pokračování nečekal. Sice se to už vykašlalo na found footage formát, vlastně to už nebyl ani tak horor, jako spíš survival vyvražďovačka, ale v rámci svého žánru velmi dobře zmáknutá a vizuálně velice líbivá. Dějově se to ale už moc nerozvíjí a nejspíš je to i dobře vzhledem k tomu, že scénář byl nejspíš díl od dílu vymýšlen za pochodu. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa (Apokalypsu má diel žiaľ iba v názve) sa po suchom a nepríliš vydarenom genesise snaží vrátiť k pôvodným koreňom brilantných prvých dvoch dielov, žiaľ, nejde jej to tak ako by si želala a ostáva iba priemernou zombie rutinou, pokus o veľkolepé zakončenie série skončilo naozaj iba pri pokuse. Balagueró, ani Plaza NEPOCHOPILI čo robilo prvé dva diely tak skvelými a nie - nebolo to len strieľanie do nemŕtvych. (Séria RECu kvalitatívne kolíše presne ako Shrek :-) Komentár v podstate platí na série obe) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Nářez! Po slabší trojce je tu opět nadupané pokračování! Děj čtvrtého dílu začíná tam, kde skončil druhý, aby se následně mohl přesunout na širé moře (kde to chvílemi vypadá jako ve hře Dead Island). Apokalypsu ve smyslu zaplavených měst nákazou tedy nečekejte. Někdo by mohl dokonce i říct, že se to ze začátku vleče. Dle mého názoru se z toho ale stal víc film. Podložený dobrou hudbou, nenuceným chováním hlavních hrdinů a typickými záběry třesoucí se kamerou drží po celou dobu v napětí. Odpovídá na několik otázek a přidává další. Třeba jestli pude páté pokračování? Já si myslím, že ano. A ačkoliv nemám rád nesmyslné natahování filmových sérií jen pro vytřískání více peněz, tady mi to zatím tak necitlivé nepřijde a na případné pokračování se těším. 85<%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Považujme to za ďalšiu z tuctových zombie pakárni, kde sa veľa kričí, strieľa, kuše a seká. Pokračuje to v zavedenej mytológii predchádzajúcich častí ( takže mať ich napozerané je s určitosťou nutné ), ale nijako viac ju nerozvíja. Ono vlastne to ani nieje potrebné, všetci sme predsa čakali len ďalšiu z tuctových zombie pakárni. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno