Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato. (Sesshoumaru)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (288)

poz3n 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě výjimečný zážitek. Vizuální skvost, pastva pro oči i pro uši. Umělecké a silné. Je si však nutno přiznat, že vrchol filmu opravdu nastává po půl hodině filmu. Tahle první část je naprosto geniální a post-rockový podkres dělá s emocemi divy. Poté se rozjíždí thrillerové drama, nad kterým kdyby podržel ruku Park Chan-wook, nebylo se tu o čem bavit. Takhle si počkáte na závěrečné minuty, které vás možná roztrhají na kusy, každopádně ve vás zanechají pocit, že to vlastně i tak byl dokonalý film. Opravdu nevšední zážitek. 9/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento zamotaný příběh o zvrácenosti mládeže, šílených myšlenkách a krvavých pomstách začíná v jedné třídě, kde se mladá učitelka s naprostým klidem svěří se svým životním příběhem a detaily tragédie, která ji postihla díky jejich žákům, a připraví jim životní lekci, která odstartuje sérii smutných událostí plných krutosti a krve. Mistrně zvládnutý thriller, který žádného nenechá naprosto klidným. Dějové skoky a zvraty retrospektivně předkládají divákovi ucelený obraz hrůzných událostí. Opravdu silný příběh, který vznikl pod výbornou režijní taktovkou Nakashimy. Vřele doporučuji těm, kteří rádi zhlédnou psychologické drama o nevyzrálých dětech, které se cítí bezstarostně a bezpečně ve všem, co dělají. 90% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Naprosto masakrální snímek o výstřednosti japonské společnosti, konkrétně o brutalitě tamní mládeže. Film zachycuje ústřední téma (vina vs. pomsta) s výpovědí několika postav z jejich úhlů pohledů a odkrytím jejich osudů. Je hodně na co koukat, ať už jde velmi zajímavé vizuální zpracování či překvapivě se vyvíjející děj. Od první minuty budete budete valit bulvy na jeden wtf moment za druhým. Pokud máte rádi nemainstreamové a netradiční věci, tohle vás dostane na prdel! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem pomsta na úrovni. Inteligentná, chladná a nekompromisná. Keď nezjedná spravodlivosť štát, musí ju vziať do vlastných rúk nešťastná žena. Film má schopnosť vyvolať veľmi silné pocity čo sa týka jednotlivých postáv, či už sú negatívne alebo pozitívne. Nad tým usopleným spratkom a jeho "myšlienkovými výplodmi" mi niekedy zostal rozum stáť. Hovorím z vlastnej skúsenosti, pretože aj mňa kedysi opustila matka, ale našiel som si k nej cestu iným spôsobom. Snímok je tiež príkladom skvelej kamery a vydarených, fungujúcich spomalených záberov, ktoré zážitok z filmu ešte umocňujú. U mňa veľká spokojnosť, film odporúčam každému milovníkovi kvalitnej drámy na spôsob "stane sa mi tvojou vinou nešťastie, príde moja spravodlivá odplata, pretože druhý ťah v partii, ktorú si si so mnou začal patrí len mne." 85/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Študenti jednej z tried strednej školy, "A" a "B", zapríčinia smrť dcérky, triednej učiteľky. Za svoj skutok nie sú trestno právne zodpovedný. Presto všetko musia byť potrestaný! Výborný príbeh a nápad, no to čo ma brzdí k lepšiemu ohodnoteniu je jeho spôsob spracovania. Síce originálne, no zároveň akési, ja neviem, mdlé? Thriller bez mrazivej atmosféry? Proste mňa tento snímok nezasiahol tak, ako by mal. Potešil hlboký pohľad do duše určitých postáv. Spolu s tým však súvisí aj určitá prehnanosť, dôvody konania mi prišli "prepísknuté", ba priam pritiahnuté za "vlasy". Sledovať "Kokuhaku" vďaka neskutočným, detským, hereckým výkonom či vizuálnemu spracovaniu vyslovene nenudilo, som rád, že som tento film videl, no už by som si ho druhý krát nepustil. Nechápem, milujem drámy, no toto išlo akosi mimo moje zmysly. Jednu ★ navyše pridávam len vďaka rozuzleniu. Tak to má byť! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • 37 studentů bylo vybráno z více než tisíce uchazečů. (Sesshoumaru)
  • Kokuhaku je natočeno podle stejnojmenné knihy Kanae Minato z roku 2008, které se prodalo více než 700 000 výtisků. (Sesshoumaru)
  • Aj keď je obsadenie filmu skoro plné detí vo veku 13 rokov, v Japonsku je neprístupný deťom do 15 rokov. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama