Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (542)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naratívne hrátky s časom sú to najzaujímavejšie, čo táto akčná jednohubka ponúka. Určite viac, ako melodramatická otrepaná zápletka, ktorá ale našťastie odhalí svoje tajomstvá až niekedy v dvoch tretinách. Celé to poriadne šlape do pedálov, len keby to nebolo tak fantaskné, až to pripomína Spidermanove prechádzky po meste. Vrátane rýchlych otrepaní sa z neustálych pádov. Poteší vizualizácia Levittovej intuície, ale zase schladí svojou otravnosťou zbytočná postava afroamerického kvázi vtipného kolegu. Shanon bohužiaľ po čase začne tiež poriadne liezť na nervy. Asi to bude nie príliš sympatickými postavami, prečo som sa nezachytil do reťazí Koeppovho inak slušne premazaného bicykla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům, které nebrzdí, ale patrně od nich chci víc, než jen přemístění obálky z bodu A do bodu B s nepatrnými obtížemi v bodě C. Přesto si myslím, že sebevražedná cyklistika celkem ušla, rychlovybírání bezpečné trasy mě vyloženě bavilo a gamblerský polda měl solidní charisma. Určitě bych však byl spokojenější, kdyby to kličkování mezi taxíky mělo i jiný smysl, než hru na efekt. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

O rafinované zápletce se nebudeme vůbec bavit, případ hostiny s vypiplaným menu to fakt není, spíš švédský stůl, který jste nuceni přelétnout jen očima a v rychlosti uhýbat ostatním stolovníkům, abyste urvali alespoň okoralý obložený chlebíček a kelímek s malinovkou - a ještě dávat pozor, aby vám ten poklad někdo nevyrazil z ruky. Hlad vyloženě nezaženete, ale zahřeje vás ten adrenalin, co jste pro ten bezvýznamný kus žvance vyplavili... Ekologický sprint New Yorkem se zábavným Gordon-Levittem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jemne nadpriemerný thriller, ktorý bude zaujímavý predovšetkým pre všetkých, ktorí nedajú dopustiť na bicykel. V tomto smere je film dosť originálny, dlho som nič podobné nevidel. Akčné, alebo skôr adrenalínové jazdy, kde sa stále treba vyhýbať prekážkam, majú šťavu a hlavne na nich film stojí. Oceniť treba i záporáka v podaní M. Shannona, ktorého trochu ospravedlňuje situácia do ktorej sa dostal. Dostať sa z jedného problému do ešte väčšieho mu trvá presne 14 minút...Meral som to. Páči sa mi i slogan filmu- "Jeden prevod, žiadne brzdy" , pretože mi tento štýl jazdy tiež sedí. Ja tie zľahčovacie prevody nemusím. "Fuck the breaks!" 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá akční zábava. Ale až překvapivě dobře natočená. Gordon-Levitt dobrej jako vždy, ale výrazně jej zastiňuje Michael Shannon, který si tu střihnul nejroztomilejšího záporáka roku. Hlavně kvůli němu (a jak už jsem naznačil, perfektní režii a kameře) má smysl Premium Rush zhlédnout, byť se ani zdaleka nejedná o žádný scenáristický zázrak. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama