Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Až teď mi došlo, že jsem Daniela nikdy neviděla v jiné roli než v Harrym Potterovi. Je to příjemná změna ho vidět v romantickém filmu. Výběr hlavních rolí byl skvělý. Zoe se mi líbila už ve snímku Rubby Sparks a tady mi přišla ještě lepší. Chvílema na mě film byl trochu moc upovídaný, ale to je jen malá vada na kráse. Děj byl pojatý originálně. 70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický filmeček, na kterým bych vyzdvihl moji oblíbenkyni Zoe Kazan a také pěkné zpracování. Naopak bych trochu zkritizoval Radcliffa, kterýmu tato role moc nesedla. Druhou hvězdičku pak snižuju za scénář. Jako na vysoké škole se pohybuju už nějakých 6 let a neznám nikoho, kdo by se bavil takovým způsobem jako tomu bylo ve filmu. Myslím, že to bylo přehnaný. Ale co se atmosféry a pocitů týče, tak to vlastně funguje velmi dobře. Silné 3 hvězdy :))) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej schovanej filmeček tenhle What If je a jaká se z toho vyklubala příjemná konverzačka, až by nebylo od věci si některý ty fráze zapamatovat a v příhodným okamžik je použít :-) Teda ne, že by se tu pronášela nějaká životní moudra (chraň bůh), ale na dvojici Chantry-Wallace se zatraceně příjemně kouká, Radcliffe každou svou další rolí potvrzuje, že škatulku "Harry Potter" odhodí dřív, než byste řekli famfrpál ;-) Plus skvělý soundtrack, plus krásný Dublin, plus pro mě, hororovýho fanouška, velký poster Sinisteru na jednom z dublinských autobusů :-) Fajná záležitost, ale Fool's Gold vypadal ale hodně nechutně, jen o něco méně, než okurky v trojobalu... :-) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mi vlastně nejvíc vadil Radcliffe, který byl bezpochyby nejslabším hercem (ten jeho děsivý harrypotterovský úsměv je hrozný) a pak také hlavní hrdinka, která si tak trochu ve své sobeckosti uzurpovala právo na dva muže, přičemž od toho jednoho vyžadovala, aby byl jen její přítel a bylo jí celkem jedno, jak se cítí on. Ale jinak moc hezký film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Měla jsem ho ráda tak moc, že se ani nechci vyspat s jeho kamarádama, abych mu to vrátila. Teda udělám to, ale neužiju si to.“ Naprosto parádní romantická komedie (jen s pár vážnějšími místy), v níž je poměr humoru a romantiky/vztahovosti namixován v takřka dokonalém poměru. Těch hlášek (pronášených navíc nejen hlavní dvojicí; btw, Daniel mě mile překvapil už ve druhém filmu mimo HP a pro Zoe asi začínám mít trochu slabost) a vtipných situaci (setkání s bejvalkou, zkoušení v kabince, opilý telefonát a mnoho dalších) je opravdu hodně a ani směrem k závěru jich (jak to bývá u jiných žánrovek) zase tak moc neubývá. Podobně je to s množstvím postav a situací, ve kterých se jistě mnoho diváků najde. Nesedlo mi snad jen to vypadnutí z okna (+ sanitka) a závěr, který byl na můj vkus až zbytečně moc rozmáchlý („střechu“ bych osobně dal hned po „předávání dárků“), proto dávám plný počet s přívlastkem „slabší“ „Takže tvoje rada je být buď nemorální, záludnej nebo ubohej.“ – „Když to takhle řekneš, tak to nezní jako dobrá rada.“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)
  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)

Reklama

Reklama