Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodovka. Na nic nehraje, je milá, vkusná, s naprosto skvělou muzikou. Prostě ukázka dobře napsané, zahrané a zručně zrežírované komedie. Daniel byl sladce roztržitý a Zoe, ta kupodivu hrála celkem normálně a přirozeně. Dohromady spolu tvoří ten naprosto ideální pár, co se ze začátku jen kamarádí. Ale jeden nikdy neví, jak to nakonec celé dopadne, že ano? Přece jen,co kdyby..... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná dramedy s roztomilou Zoe Kazan a překvapivě hodně neprkenným Danielem Radcliffem, jemuž jakoby tahle role byla šitá na míru. Skvělé je to jak po stránce komedie (některé slovní přestřelky a insidery hlavní dvojky neměly chybu), tak po stránce romantiky. A nebyla by to správná dramedy bez pečlivě namíchaného hudebního mixu, který se v tomto případě povedl nadmíru. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepříjemnějších romantických feelgood snímků za poslední dobu. Režisér Michael Dowse se vyvaroval největším klišé a natočil tak velmi svěží podívanou. Neobvyklé snové záběry, krásné prostředí Torronta a skvěle se navzájem doplňující ústřední dvojice. Zoe Kazan je stejně jako v Ruby Sparks (2012) naprosto úchvatná a Daniel Radcliffe opět předvádí výborný výkon a dokazuje, že pro něj není žádný problém zbavit se Potterovské nálepky. Největšími pozitivy jsou ovšem dialogy a to nejen mezi hlavní dvojkou, ale i rozhovory mezi ústředními aktéry a vedlejšími postavami. Ať už to jsou přátelské debaty "o ničem" či romantické tokání, vždy jsou naprosto uvěřitelné a pro každého dobře známé. Škoda jen, že je od začátku jasné co se bude dít a jak to nakonec skončí. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další upovídaný kus plný energie. Možná má okoukaný námět, ve kterém opisuje klasické atributy komediálních romancí pro mladé, zpracování je ovšem nesmírně fajn. Tuhle dvojku „jakože budeme kámoši“ spojuje prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Samozřejmě některým nemusí sedět to, že mluví, jako kdyby denně přespávali na akademické půdě, přesto je chemie mezi potencionálními milenci uvěřitelná. Pár chybek a umělých popostrčení v ději tvůrcům odpustíme a můžeme se kochat tím, že obrýlený čaroděj Daniel Radcliffe má po potterovské éře sakra dobrý čuch na neotřelé role. Má to asi jako Elijah Wood. Oba jsou navždy spjatí s jednou až hystericky populární postavou, oba si (Radcliffe pečlivěji) vybírají, do čeho půjdou. Frodo třeba Maniakem šokoval coby šmírák v zaplivaném městě skalpující své oběti, Harry si užil role v žánrovém mišmaši Horns nebo ve velmi funkční duchařině Žena v černém. Nyní se vypořádává (už rok) z rozchodu s přítelkyní. Vzala mu chuť do života i do pokračování studia medicíny. Introvert nyní po roce potkává Zoe Kazan (napsala Ruby Sparks), která by mohla být TOU. Jenže má přítele. A není to úplný ňouma, kterého půjde snadno vystrnadit z role. Základ je ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. A vůbec nevadí, že jsou mnohdy potrhlé. Mají uvěřitelné jádro, jsou citlivé a výborně zahrané. A v tom to asi celé je. Je to obyčejné a možná proto tak příjemné. Velká pochvala pro scenáristu Elana Mastaie. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zase jsem po delší době objevil kvalitní a zajímavou indie romantickou komedii. V hlavních rolích Harry Potter a "hvězda" indie romantických komedií Zoe Kazan, takže docela super záležitost. What if je hodně příjemná, nenásilná a zajímavá podívaná. V rámci žánru jedno z toho lepšího. Nedá se jinak než doporučit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)
  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)

Reklama

Reklama