Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Norma Jeane Mortenson (Ana de Armas) patřila v šedesátých letech mezi nejkrásnější modelky a herečky amerického stříbrného plátna. Muži po ní doslova šíleli. Ačkoliv si žila pohádkovým životem, veřejnost nic nevěděla o jejích těžkých traumatech z dětství, která si stále nosila sebou a nevěděla nic ani o drsném filmovém světě, kde se nejen za role platilo sexem. Tento snímek nastavuje skrze životopisné drama Marilyn Monroe nekompromisní zrcadlo poválečnému americkému filmovému průmyslu. Průmyslu, který nejednu ze svých hvězd nakonec úplně zničil. (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (360)

Gary 

všechny recenze uživatele

Štve mě to! O to prej šlo. Mám po tom chuť skočit z balkónu na plot a říkat si, že nic nemá smysl. A BLONDÝNA nemá moc děj. Kdyby ta holka vážně jen takhle trpěla, bulela a nebyla prakticky NIKDY v pohodě (Marilyn se usmívá asi dvě minuty ze sto šedesáti), těžko by byla oblíbenou a obsazovanou MEGASTAR. Je to zlej film. S tím souhlasím. Ale pak to moc nefunguje. Daleko víc líto by mi bylo té skutečné, usměvavé Monroe. Tahle psychotická paní už mi spíš hrála na žíly a kdekdo by jí rád zaplatil léčbu. Zahraný by to bylo skvěle, kdyby dal rejža tej Anči k hraní víc než jednu polohu ("jsem furt strašně moc v p*deli") - Brody je taky tuze fajn. Všechny témata byly strašně otravně křičený (producenti jsou svině! Kennedy! ženy jsou maso!....). Formou úžasný, záměrně nestravitelný a hodně nápaditý. Ale už nikdy! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nikoli váš konvenční "babičkovský" Hollywood-star portrét, rozhodně neuspokojí po stránce faktický biografie (už předem mějte kontext), nýbrž je to hezky depresivní, magicky realistická životní koláž ve znamení traumat, ztrát a neštěstí, exploatace a manipulací. Hlavní téma je zde tragický rozkol mezi Marilyn Monroe a Normou Jeane. Ana de Armas je okouzlující, bez ní by to bylo možná úmorný. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, ktorý nenaplňuje bežné žánrové očakávania. Od reálnych udalostí sa odkloňuje viac než býva bežné. Nesnaží sa byť poctou a udalosti neohýba do Sluníčkova. Nechce Vám ukázať, prečo a čím sa Marylin stala hviezdou a sexsymbolom. Tomu sa venujú len okrajovo. Dostanete vymazlenú vizuálnu stránku, kde si s jednotlivými scénami naozaj vyhrali. Horiace LA, snové prechody medzi rôznymi zábermi, pokrivená realita atď. Ana de Armas Vás chytne za ruku a prevedie niečím, čo sa naozaj nedalo nazývať šťastím. Neustáli vnútorný súboj medzi dvomi ženami. Norma Jeane vs Marilyn Monroe. Jedna žila na úkor druhej a obe ovplyvňované, ovládané a žijúce pre mužov. Art psycho rozklad osobnosti, ktorý by si zaslúžil druhé pozretie. Bohužiaľ skrz naozaj nabitú minutáž sa to zrejme nestane. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Špecifický film, ktorý určite nesadne každému, či už formou alebo výjavmi, ja sa staviam do pozície, že mi celkom sadol, aj keď nejaké problémy s tým mám. Andrew Dominik natočil autorský počin, ktorý má netradičný štýl, práca s kamerou a obrazom je skvelá, ale je to dosť silná káva, nepozerá sa to najľahšie, je to celkom depresívna záležitosť. Ana de Armas je tu fenomenálna, mám ju už dlhšie rád ako herečku, ale ako tu podala asi zatiaľ najlepší výkon kariéry, do tejto role dala fakt maximum, chvíľami som mal pocit, že sledujem skutočnú Marilyn Monroe. A teraz k problémom čo s tým mám, režisér je zručný a má nápady, ale celé mi to príde také necelistvé, nemá to vlastne príbeh, len sledujeme úseky života Marilyn, ktoré sa rýchlo obmieňajú a emočne to nefunguje úplne na 100 %, ďalej ešte ma trochu rušilo to preskakovanie medzi farebným a čiernobielym obrazom, dá sa to chápať ako autorov úmysel takto reflektovať duševný stav Marilyn, ale mne osobne to tak nesadlo. Má to svoje chyby, ale stojí to určite za zhliadnutie, hlavne kvôli výkone Aničky, ktorá to ťahá neskutočne, a nedokázal som od nej odtrhnúť oči. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Marilyn měla těžké dětství, ach jo :( Ještě že nežila v Evropě, kde si děti v jejím věku užily poválečný stav po 1. Světové válce a hned nato přišla Světová válka č. 2. Marilyn byla pěkná, líbila se chlapům, mohla mít na co si vzpomněla, život v luxusu a klidně i s vysněným mužem (nevím kde bylo vůbec vysvětleno konec vztahu s Adrianem Brodym). Zkrátka život jí dal do rukou velmi špatné karty, ale postupně jí padly do rukou karty velmi slušné, ale hrát s nima stejně nedokázala. Myslím že se tam částečně projevily nějaké geny po bláznivé matce. Každopádně Blonde se nedá považovat za film, chybí zde dramaturgie, nějaký dějový oblouk. Sledujeme často postavy, ve scénkách, které jsou působivě natočené, ale poté přichází na řadu další a  ještě další a úplně jiné. Vlastně to celé připomíná MTV a pásmo videoklipů, které někdo za sebe naházel. Není se čeho chytit, Marilyn se propadá stále hlouběji a hlouběji a i ten JFK je zde vykreslen jako naprosté hovado. Blonde je hodně zajímavý experiment, který se kvůli neúměrné délce a prázdnotě mění v exkrement. Pochopím lidi, kterým se tohle bude líbit, ale při vzpomínce že jsem před týdnem viděl nového Avatara, by mě bylo setsakra úzko, pokud by se filmový průmysl měl vydat po stopách Blondýny než následovat velkého Jima. 30% ()

Galerie (330)

Zajímavosti (9)

  • Ana de Armas (Marylin Monroe) se nechala slyšet, že před natáčením se štábem požádali o svolení točit film samotnou Marilyn Monroe. „Každý z týmu jí napsal vzkaz na velkou kartu, kterou jsme donesli na její hrob. Požádali jsme ji o svolení.“  (Duoscop)

Související novinky

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Film o Marilyn Monroe obdržel rating

Film o Marilyn Monroe obdržel rating

25.03.2022

Přesně jak režisér Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše) v minulosti naznačoval, jeho biografický film Blonde o legendární herečce Marilyn Monroe obdržel… (více)

Spin-off Johna Wicka našel hlavní hvězdu

Spin-off Johna Wicka našel hlavní hvězdu

29.10.2021

Herečka Ana de Armas (Na nože, Není čas zemřít) pokračuje v parádním kariérním rozletu a po Bondovi, životopisu Marilyn Monroe Blonde a blockbusteru The Gray Man od režisérů Avengers: Endgame se… (více)

Marilyn Monroe bude mládeži nepřístupná

Marilyn Monroe bude mládeži nepřístupná

12.10.2021

Režisér Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše) si s biografií o slavné Marilyn Monroe prošel peklem. Nejprve byla potíž najít tu správnou herečku, posléze se… (více)

Reklama

Reklama