Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ahoyte , to som zase Ja. Naši Ma vykopli vykopať huby v úplnom okolí , tak som si vybehla a tento skoroment píšem tajne , takže ani muk. Keď som po hodinke našla najdubáka , za chrbtom sa Mi krčil KÁrči ROden a pýtal teritória , kde tú qalitu zháňam. Bola som napriek rešpektu mlčnlivo usmiata a potom Mi povedal , že akurát potrebuje spolu s kolektívom pred klapkou odfucklíť pár ľudí a že je to celé v lese , skáče sa aj do vody , pobehuje tam nejaká odvážna samica v cyklistickom strojení, že všetci sú silne drsní a kam má strela trafiť , tam zásadne netrafí....scenár mu prećítal agent v lietadle a že svojou účasťou na projekte si udrží akcieschopnosť na medzinárodnom hereckom trhu. Vraj ho to už nebaví , radšej by absolvoval repetecast s de NIROm , ktorý ho svojho času vyľakal na mraky. Úvod že nevidel ,ale údajne je to ako zmixovaný " CLIFFUCKER" a ku koncu to páchne SNIPESom a celé je to o ničom. Pred closedit je to vraj už úplne zívačka ale zlo si užilo čo bolo treba. Yo a ešte - dnes to funguje tak - frkni tam decko a slza sa vyslzí. Dala som Mu dubáka a rozišli sme sa - v dobrom. Tak utekám domov kým naši dokúpia rožky , aby som vedela , či nekecal - aj tak ho milujem. Majte sa , zaćína snežiť.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A tak slibně to začínalo.. Velmi rozdílné pasáže sráží tuhle na první pohled sympatickou thrillerovou záležitost do propadliště filmových dějin. Jedna desetiminutovka totiž překvapí slušnou filmařinou, u další jako by za kameru stoupnul nějaký amatér a nechal herce mezi sebou říkat solidně hloupé dialogy a spolehlivě dal zapomenout na předešlé divácké nadšení. Další desetiminutovka je pak zase úplně jiná. Z hor se navíc (bohužel) dostaneme do právě oslavujícího městečka, kde tempo a napětí začíná neuvěřitelně drhnout. Nevadí mi jednoduché (zato účelné) zápletky, jenže poměrně solidní herci (včetně půvabné Melissy George), nádherné exteriéry a střídání adrenalinových a brutálnějších pasáží ne vždy dělají ten pořádný zážitek. Spíš zklamání, takže se víc hodí ** až ***.. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Škoda té chvílemi zbytečně béčkově pitomé thrillerové části. Jinak skotské hory vypadají díky kameramanovi úžasně, Melissa George evidentně dostala slušný horolezecký kurz a Karel Roden tu kupodivu není za blba ani za hajzla, což je v zahraničních filmech téměř pravidlo. Je to rozhárané, chvílemi špičkově dramatické, jinde vycpávková vata, ale pozitiva převažují (70%). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se z toho vyklubal celkem sympatickej survival na kterej jsem narazil úplnou náhodou. O to víc jsem byl překvapenej. Film má celkem dobrej spád a rychlý tempo a o(nečekaný) úmrtí taky není nouze. Na pár minut se tu mihne i Karel Roden. Za mě jen škoda toho konce, protože naháněčka v přírodě pro mě byla záživnější než závěr ve městě. I tak velmi solidní a poctivý 3 hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)

Reklama

Reklama