Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 1

Recenze (157)

jadran90 

všechny recenze uživatele

We are the Gallaghers! Chudoba nikdy nebyla tak cool. Shameless se nezastaví před žádným tabu - krádeže, drogy, homosexualita, to je jen slabý odvar pilotu, ovšem tvůrci se nebojí zasunout děj opravdu hluboko. Počítejte s řadou vtipných hlášek, odhalených prsou, odpudivých scén, ale také charismatických postav. Skvěle vykreslených, pod tíhou sociální situace dělající jednu chybu za druhou. Kritika amerického snu, selhání společnosti vs. chyby jednotlivců. Nejvíc jsem si oblíbil Kevina, bláznivou Sheilu a Lipa, naopak Monica je na zabití. Celých pět řad si seriál drží svou úroveň a velice se mi líbí, jak scénář přirozeně navazuje - dřívější rozhodnutí mají často dohru o několik dílů později. Děj je originální, nepředvídatelný, někdy až šokující. Tady ovšem vidím i největší slabinu seriálu - chybí odvaha udělat poslední krok. Pokud se některá postava např. dostane do vězení, můžete si být jistí, že za pár dílů ji zase propustí. Nakonec i o té chudobě se později spíš jen mluví. Nicméně seriál je to originální a chytlavý, takže se těším na další řadu. I believe the answer to that question, like the answer to most questions is FUCK YOU.:-D ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s rodinkou Gallagherových. Matka je v trapu a otec Frank zase věčně zpitý pod obraz, a tak se šestice jejich potomků žijících pod jednou střechou musí protloukat životem sama. I když jejich britské jmenovce (zatím) neznám, jde poznat, že si z nich americké Shameless bere to nejlepší, co je zvykem vídat u spousty ostrovních seriálů, tedy cynismus, řádně černý humor, otevřený přístup k nahotě (Nebo je snad poslední položka devízou pouze zámořské verze? Brzy to snad zjistím.) a navíc přidává otevřenou kritiku americké zaprděnosti, konzervatismu a pokrytectví (týkající se mimo jiné víry). A přesně to jsou položky, které já můžu a kterými si mě seriál velmi rychle získal. Ale pochopitelně nejen jimi, ale i sympatickými postavami (postupem času všechny!), vtipnými dialogy a scénáři, které při vší té absurditě a nadsazenosti působí uvěřitelně a vyvolávají dojem, jako by je psal sám život. Což je při stávajícím počtu šestatřiceti epizod skutečně úctyhodný výkon. P.S. William H. Macy v roli nezodpovědného otce ale zodpovědného alkoholika je bez nadsázky brilantní a situace, které před něj tvůrci staví a způsob, jakým je Frank řeší, až nebezpečně často vyvolává nezadržitelné záchvaty smíchu. Ta postava je v podstatě politováníhodná, ale přes všechno svinstvo, které v průběhu seriálu provede, si u mě i díky pohodovému Macymu vlastně drží status sympaťáka. 85% ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál! Dlouho jsem hledala něco, co mě chytí hned v prvním díle a tady se tak stalo. Po první sérii můžu říct, že je to naprostá bomba! Nechybí tady vůbec nic. Zábavy je nadbytek a tak to má být. Opravdu mě to dostalo. Všechny postavy jsou úžasné; není snad ani jedna, která by mi v něčem vadila. Awesome! ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Best of the best! Britskou verzi jsem neviděla, takže jsem moc netušila, do čeho jdu. Už od prvního dílu se mi Gallaghers zaryli pod kůži tak, že jsem se jich do posledních závěrečných titulků nemohla zbavit. Nejde ani tolik o vtip (i když o ten jistě taky), jako spíše o výborný storyboard jako celek. Žádná postava nepokulhává, žádný díl není horší nebo lepší, než jiný, humor je přímo skvostný :) ()

KNTRFKT odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně dementního jsem neviděl od tý doby, co Míla Rozner vylez za řečnickej pultík a směle se pustil do odbiri-odbir-odbiro-kritizování všeho živého. Chápu, že teens komunita, která po večerech sleduje Fifty šejdz, za svůj životní vzor považuje Patizona, na zahradě si hraje na Upíří deníky a ráno zásadně defekuje za zvuků znělky Gilmorek, tenhle blemc považuje za vrchol ftipu, ale mně to prostě nedá a musim jim to celý pochcat. Není totiž nic víc kůl, než když je každej díl seriálu postavenej na dvou myšlenkách: 1) plácání nesmyslů, 2)prcání. Bavěj se takhle dvě prvačky na učňáku v oboru "bourač-řezník: "Pamatuješ, jak ta holka vykouřila pod stolem Lipa, to bylo hustý!!" zajíká se korpulentní Marie a cpe si do krku kus bůčku, co si přinesla z domu v alobalu. "Ne, daleko víc hustější bylo, jak ta holka pak vykouřila jeho bráchu a její máma na to koukala a...." musí se nadechnout Věrka, které není standardně na takovou porci plnou sexu zvyklá, a tak si dává načas, aby strávila jak vinnou klobásu, tak i celý zážitek, který si teď znovu mlsně přehrává v hlavě, "....a pak je nachytal její táta a honil je po celym baráku, to bylo prstě boží, ty wogo!" Holky se tetelí blahem, představují si, jak je takhle nahání nějaký z právě bouraných kanců, jelikož u příslušníků mužské rasy to dávno vzdaly, protože jak jim řikaj mámy: "Chlapům de jen vo jedno a tobě pak zustane harant na krku." Jejich rozmluvu ale slyšela vedoucí směny Růžena, náhodou velká fanynka všech sérií Shameless (doma má hrnek s oficiálním logem a na fejsbuku lajkuje všechno, co jejich fanpejdž sdílí), která se zhlídla v hlavním protagonistovi a dělá vše proto, aby se mu podobala a zároveň dělala čest svému povolání, čili nemyje se a smrdí jako prase. Růžena se tedy se svým zvučným "Víte hovno, krávy." dostává ke slovu a prskajíc popisuje svou nejoblíbenější scénu, kde je výše zmiňovaný bezďák a vzorný otec šesti věčně nemytých harantů, nucen k penetraci vlastního ánu dildem obřích rozměrů. Růžena se při té vzpomínce celá roztřese, až zastaví porážkovou linku. Dívky vesele chrochtají, poněvadž tahle scéna je "aky upe best" a nejvíc je, jak si pak musí sednout na polštářek, protože ho vlastně ten zadek bolí, že jo....Po zmínění této scénky se dámy dávají do hurónského smíchu, hýkají, zalykají se a jestli se nezadusily, nebo nesežraly, tak se smějí dodnes. Co říct na závěr....je smutný, že maj takovýhle lejna podporu a dál se točej. Jak moudře praví Applique ve své knize Umění mrdati: "Kunda bez pysků, je jen díra do prdele, milý synovče." ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Tvorcovia chceli do hlavnej role obsadiť Woodyho Harrelsona, ten mal však nabitý diár. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama