Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Universal Soldier a ďalšie béčkové pokračovanie ... ktoré sa skutočne podarilo. Po technickej stránke (kamera, strih) určite. John Hyams nič lepšie ako Universal Soldier III nenatočil, ale aspoň, že sa posnažil pri tomto pokračovaní. Príbeh celkom slušne plynie a musím povedať, že zo začiatku je skutočne zaujímavý. Ale len zo začiatku. Nový ťahákom filmu je tento krát Scott Adkins, ktorý nemá zrovna charizmu ako kedysi Van Damme, či Lundgren, ale aspoň, že sa na tie jeho akcie neskutočne fajn pozerá. Záverečná akcia skoro bez strihu je neskutočne Epic a každého akčného fanúšika rozhodne poteší. Čo sa týka filmu, tak by som povedal, že tak trochu zmenil Universal Soldier žáner, ale tie psycho scény, sa skutočne podarili a rozhodne filmu len prospievajú. Nie je to zlé pokračovanie, prinieslo zas niečo nové a pokiaľ ste trojku prežili, prežijete určite aj tento diel. 60% - 3* ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce, která byla velikým překvapením, přichází díl, který naprosto devastuje všechny zákony o univerzálním vojákovi. Začnu tím příjemnějším. JCVD a Dolph ve svých malých rolích vynikli o to více. Měli charisma a dokázali hlavní hvězdě, Scottu Adkinsovi, pořádně zahulit. Ten je podle mě jednou z největších ikon akčního žánru v současnosti. Tady to jen potvrdil. Akční scény, hlavně ty bojové, jsou výborné. Nejlepší ta z obchodu se sportovním náčiním proti Arlovskému. Co ale naprosto páchne sračkama, je celý příběh. Pane bože, kdo takovou psychárnu vymyslel. Nemělo to ani hlavu, ani patu. Nebýt samotných herců, stojí to za hovno. A to doslova. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak začít? asi takto. První univerzální voják je dnes už kultovním akčním filmem. Myslím, že je tak nějak všeobecné v podvědomí i diváků, které třeba akční žánr nebere. 2ka je spíš blbina pro děti. Oživení projektu UV z roku 2009 a tedy třetí díl s JCVD dobrovolně opouští jakékoliv ambice. Tedy až na jednu. Natočit něco pro ty nejskalnější fans. Luc Deveraux a Dolph byli jediným pojítkem k prvnímu filmu. A podle mého názoru se to povedlo. Sice to nestačilo ani na béčkové vody, ale v těch céčkových 3ka plavala velmi zdatně. Máme tu další počin cílený nejspíš na stejnou skupinu, ale přesto úplně jiný. Tvůrci se do série pokusili přivést jiné žánry, které místy sahají až k hororu. Jenže tu tísnivou atmosféru, kterou to asi mělo vyzařovat, se na mě přenést nepovedlo. Proto některé záběry působili dosti nudně a dlouze. Stejný problém má podle mě celý film. Především první půlka je utahaná a celkově to mělo klidně 20 minut ubrat. Naopak pochválím litry umělé krve, protože k zabarvení filmu se hodila. Pokud mluvím o UV 4ce jako Céčku budu ho tak i hodnotit. 75 procent dávám za hodně dobrý céčko, film pro fanoušky a místy pořádnej masakr. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující transformace céčkového paskvilu do halucinogenního, psychedelického a velmi pevně režijně uchopeného tvaru. Hyams se po nezvládnuté trojce rozhodl trochu vybočit z řady a pohrát si s konceptem brakového akčního filmu a po tunách břeček, které nám každoročně tento subžánr nabízí, se jej rozhodl ozvláštnit. Výsledek si hodně pomáhá audiovizuální stránkou - hlavně neustávající temnou ambientní hudbou či dynamickým snímáním obrazu (to ani nemluvím o perfektně využitých POV záběrech). Některé stylistické prvky dokonce názorně připomenou postupy Gaspara Noe nebo Davida Lynche, a to už je co říct. Sice jde pořád o přímočarou slátaninu bez hlavy a paty, ale netradiční souhra všech prvků dělá tuhle předvídatelnou bojovku něčím víc, než jen (pod)průměrným žánrovým počinem. Za zmínku také stojí velmi naturalisticky ztvárněné souboje s perfektní choreografií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám tendenci filmy nedokoukávat a snažim se vydržet i u sebevětší blbosti,ale tohle sem nakonec vzdal (respektive mě to uspalo spánkem více než hlubokým).Psychadelický trip kamsi,který je od původního Univerzálního vojáka na míle vzdálen.Tomu všemu navíc vévodí strýček Jean Claude Van Fester.Akční scény jsou sice poměrně vydařené,bohužel to ale nezachrání ten neskutečně ubíjející zbytek.Jedna hvězda právě za akci...20% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)
  • Když v hotelovém pokoji napadne Magnus (Andrei Arlovski) Johna (Scott Adkins), tak mu John v sebeobraně usekne sekyrou půl chodidla na pravé noze. Při detailním záběru je ovšem možné si všimnout, že sekyra usekne botu levou. (korbitch22)

Reklama

Reklama