Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se to líbilo. Pro mě byla tohle hrozná kravina. Děj obludně kravský a jediné co mě odradilo od odpadu! byla skvělá bitva Adkinse proti Arlovskimu v obchodě. O tom jak dokázal pěstí rozbít bowlingovou kouli se mě bude ještě hodně dlouho zdát. Zhodnocení celé série: UV1: 65%, UV2: 20%, UV3: 35%, UV4: 15% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neznám jinou filmovou sérii, která by dostala víc do držky, než Univerzální voják. Jednička byla slušný sci-fi, dvojka byla pro změnu hrozný sci-fi. Trojka byl hodně slušný filmový výplach, který ale začínal být úplně mimo. A čtyřka? To je film, který se snad narodil v naprosto jiné galaxii. Tak divnej, psychadelickej a šáhlej film jsem hodně dlouho neviděl. Van Damme a Lundgren tady hrajou druhé housle, dalo se to čekat. Žezlo předali výbornému Adkinsovi a Arlovskimu, kteří se s tím opravdu dobře poprali. Každopádně příběh byl z jiného světa, zpracování jakbysmet. Halucinogenní účinky tenhle film bude mít hned po čtvrt hodině, kdy na mě začala problikávat dost dlouho obrazovka a já myslel, že mi praskne hlava. Všecko to bylo tak strašně absurdní, ale na druhou stranu všecky ty scény měli neuvěřitelný kouzlo, které jako kdyby mě okamžitě zhypnotizovalo a uvedlo do limbu. Myslím, že David Lynch by měl fakt radost. Vrcholem všeho je průběh filmu, který se tváří jak z nějaké počítačové hry. Adkins nejdřív neví oč jde, pak ví oč jde a ke konci filmu si užije naprosto skvělou akční scénu, kde si na něj počíhá nejdřív Dolph Lundgren a pak v závěsu Jean Claude Van Damme. Nechápal jsem to, nepochopil jsem to, ale akční scény mě dost bavili. Scott Adkins je pro mě jednička akčních filmů současnosti a doufám, že dostane ještě více prostoru třeba i v komerčně větších projektech. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak ja bez okolku priznavam ze jsem spokojen nevim jak ostatni ale ja od toho cekal trash roku a ten sem taky dostal sice mozna lehke zklamani tu je ale to je zapricineno neprimerenym ocekavanim ale k veci v komentu na trojku sem psal ze dam za 4* a tu patou hvezdu si necham pro 4 dil pokud bude lepsi ale on neni takze trojka pro mne stale zustava nejpovedenejsim dilem ale tohle je jen o spetku slabsi abych to shrnul film se drzi trendu nastoleneho ve tretim dile takze JCVD a Dolph uz proste nejsou hlavnima postavama co naplat nekomu to vadi mne ne pro mne byl treti dil restartem serie po ty zumpe ze dvojky a Hyams tu akci proste tocit umi a serii vzkrisil nicmene film nelze doporucit fans JCVD nebot je zde asi 10 minut coz zase mne osobne nevadi lituju ale toho ze nedostal vetsi prostor Dolphino kterej tu je asi 15 minut i tak je opet naprosto nekompromisnim kingem jako vzdy takze ja coby jeho fanda jsem i tak spokojen ale nejvic spokojeni budou asi fanousci Adkinse kterej se ze zacatku trochu rozjizdi pak ale zakonci prvni pulku filmu skvelou bitkou s Arlovskim ktera je asi nejvic podarena z celyho filmu no a na konci se utrhne ze retezu a nekompromisne zlikviduje celou armadu unisolu nutno podotknout ze strih filmu je maximalne oldschol takze bitky jsou krasne prehledny kamera se sice obcas trochu vyziva ve zpomalenych zaberech ale neni to nic dramatickyho proste technicka stranka filmu funguje a ruku v ruce s tim jdou skvely krvavy efekty krvi a nasilim se rozhodne nesetri a to se mi libi nicmene je tu par veci nedotazenych predne ta delka je fakt prehnana a misty to neodsejpa 114 minut je fakt moc samozrejmne mne taky mrzelo ze tu nebyl vic Lundgren protoze jak uz sem psal jako tradicne si z toho udelal one man show no a taky nutno uznat ze i kdyz bitky jsou vesmes povedeny od tech dvou zaverecnych jsem preci jenom cekal vic hlavne ta Adkins vs JCVD je slaba a fanouskum Van Damma nelze tento film doporucit ja sem vsak vcelku spokojen o dokonalosti mluvit sice nelze ale i tak je to pro mne bezkonkurecne nejlepsi trash ulet tohoto roku! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo fakt niečo! Johny si napozeral pár ačkových akčniakov, niekoľko áčkových hororov a natočil takmeráčkovú zábavu. A to aj vďaka tomu, že sa vykašľal na tatkovu výpomoc (i keď spolu celkom zvládli tretieho, po správnosti piateho Univerzála). Van Dammov producent Moshe Diamant zrejme čo to zarobil na UNIVERZÁLNOM VOJAKOVI: ZNOVUZRODENIE a tak máte pocit, že sledujete hollywoodsky akčný triler (veľmi odlišný od predošlého UV), občas podobný AGENTOVI BEZ MINULOSTI. Dokonca je tam kopa psychologických scén (ktoré síce spomaľujú tempo, ale určite ich nemôžem odpísať). Celkovo je film skvelo gradovaný - pomaly pribúda počet i kvalita bitiek, stúpa množstvo zbraní a nepriateľov. A režisér stále znovu potvrdzuje, že presne vie, čo robí. Dolph už v predošlom filme mal skvelý štek, tu je ešte výraznejší (jeho fight je vrchol filmu), Van Damme je tu skôr ako tajomná eminencia niekde na pozadí (ale s mačetou to vie). Keď je Adkins oholený, stále viac mi pripomína Bena Afflecka, ale konečne ukázal, že je prudko použiteľný i v hlavnej úlohe. Treba povedať aj to, že bieloruský pitbull Arlovski je tu len ako vedľajšia postava a jeho výstupy "len" oživujú tempo. Netradičná bojovka, ktorá prekročila tieň žánru a bavila ma (kvalitou, nie humorom) omnoho viac ako iná pocta hrdinom osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, EXPENDABLES 2... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, kde bola seria predtym a co nakoniec priniesol Hyams v New Dimension ide u mna o jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. Ten mix "nightmarish cinema" ako od Lyncha a Cronenbergra, ambientne psychedelicka hudba, hrava praca s kamerou a stylmi snimania v prevazne dlsich zaberoch, a hoci ojedinele, ale vyborne nasnimane a intenzitou nabusene akcne sceny (takmer vsetky do jednej bez hudobneho podfarbenia) ma nenudil ani na chvilu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)
  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)

Reklama

Reklama