Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co jsem to viděl? o.O Místama jsem se beze srandy ztrácel v tom, kdo je dobrej a kdo je zlej. Místama jsem byl v šoku z toho, že s Univerzálním vojákem to má společnýho pramálo. Nejvíc jsem ale přemýšlel nad Scottovým tílkem, který mělo nejdřív krev i vepředu na prsou, pak mělo potok na zádech, aby nakonec bylo červený vlastně celý. Ale jinak von ten film, tohle pokračování mýho kultu z dětství, ono to mělo i celkem nápad, akce sice poskrovnu, ale zato se jí člověk aspoň nepřesytil, mělo to i tu katarzi a pointu. A já přitom čekal takovou sračku. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Univerzální voják" je klasika akčního žánru, ke kterému se tentokrát vrátili oba hlavní představitelé z filmu původního. Ano, setkáme se s Jean-Claudem Van Dammem i s Dolphem Lundgrenem. Problém je v tom, že oba herci jsou skvělé taháky a mají velmi důležité role, jen jejich čas strávený na plátně je poměrně krátký. Nejvíce prostoru se pak dostává Scottu Adkinsovi, který by měl být novou akční hvězdou. Jen s ním mám jeden poměrně zásadní problém. Místy vypadá jako tupec, což mi celkem vadí. Nějak se s ní, nedokážu sžít. Přitom by v něm byl určitě potenciál, který je výborný. Mohl by být hrdinou z lidu, člověkem, který trpí problémy, jež nedokáže ovlivnit. Jenže jak se tak na něj dívám, tak pro mě není tím pravým hrdinou. Není pro mě někým, koho bych obdivoval a komu bych fandil, jako to mám třeba v případě Jasona Stahama, a to ať hraje vlastně v čemkoli. Scott Adkins si na moji přízeň bude muset ještě počkat, ale myslím, že je mu to jedno. Co se mi na filmu líbí, to je brutalita, s kterou je pojat. Akční scény vypadají skutečně drsně a dobře, což je pozitivum, které musím vyzdvihnout. Když už chci dělat akčňák a ukázat pořádné rvačky, krev musí téct. Nebo rovnou stříkat. Navíc Van Damme a Lundgren ukazují, že rozhodně nejsou na odpis. Je to jen dobře, ještě je potřebujeme. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

stration 

všechny recenze uživatele

S Univerzálem tak jak ho známe, to nemělo nic společnýho. Pouze vedlejší role našich dvou pánů ve středních letech a pár keců okolo připomněly starý časy. Jinak je film úplně debilní, scénář je napsaný snad za deset minut na třech sranách a psychadelické hrátky s kamerou, flashbacky, hudbou taky nic moc. Jediné, na co se dobře kouká je Adkins, který při soubojích vypadá fakt drsně, nohama a rokama se taky umí ohánět a člověk by mu věřil i lásku k rodině. Van Damme i Lundgren vypadají při soubojích taky celkem dobře hlavně díky střihu a Van Damme navíc jako záporák a Lundgren jako pošahanec. Celkově vzato, průser to není, ale pochvala taky ne. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově to moc nedává smysl a vůbec jsem většinu času pocit, že sám scenárista netušil, jaké straně vlastně fandí a kdo by měl na konci tuhle partii uzavřít (nebo jasno měl, ale z filmu se to vytratilo). Hlavní nicméně je, že z technického hlediska je John Hyams o notný kus dál, než co předváděl minule a takové závěrečné inferno v bunkru, které se "tváří, že je na jeden záběr", bych hrozně rád viděl na velkém plátně. Rozhodně lepší, než předchozí dvě části, legendární jedničce se to samozřejmě ani nepřibližuje. Být ale pochopitelnější děj, mohl film klidně líznout hranici průměru. Takhle, v rámci sportovní facky za zmatenost, volím číslo o něco menší. Pocitově mi ale Universal Soldier: Day of Reckoning vůbec nevadí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama