Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (139)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Waltera Mittyho (lehce nadprůměrná oddychovka s nabušeným soundtrackem) se roztrhl pytel s filmy o nešťastných chlápcích co se vydaj na džurny poznat svět a najít sebe sama.Ač ten výraz úplně nesnáším tak Hector and the Search for Happiness nemá prostě ten správnej ''drajf'' a místy docela nudí.Nemůže se ani zdaleka pochlubit tak efektivním střihem a povzbuzujícím soundtrackem, který Walter Mitty měl a i když byl mnohem komerčnější a dělaný pro široký publikum, mě stejně úplně nevoblbnul a tu svojí rádoby hloubku si může strčit za klobouk, stejně jako Hector, který jen o trochu míň baví právě tím, že se snaží být artovějším filmem.Některé pasáže mě rozesmáli a potěšila camea pár slavných hvězd, ale jinak šlo čistě o průměr na který jsem buď neměl tu správnou náladu, nebo v něm prostě nic nad 3* hvězdičky není.Místy to bylo moc vážné (afrika) a jediná emotivní scéna byla s tou nemocnou ženou v letadle.Konec v tý budce byl hodně velká kreč.Slušný, ale místy hodně uzívaný průměr, který využil talent Simona Pegga hodně minimálně a Hectore, mít doma nádhernou Rosamund Pike, tak bych stejně bych tu číňanku i tu afričanku vyprášil jak nikdy ;) 65%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak určitě... Je to naivní, kýčovitý a většině lidí se tohle asi nikdy nestane. Jenže - on zaplaťpánbůh svět není jenom pro většinu. Ba spíš naopak. Film s krásně uvolněnou atmosférou, který se dá lehce rozválcovat na čtyřiadvaceti řádcích, jak tady někteří ukazují, no ale na který se taky dá normálně v klidu podívat a nebejt u toho hnidopich. Je to na tobě, já jsem si Hektora oblíbil. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S pojmom komédia by som to vôbec nespájal, to už viac vtipných situácií uvidíme pokojne aj v thrilleri typu Sedem. Film sa snaží tváriť fundovane a že prináša nejaké múdra, no vyslovene nudí a končí ako obyčajný snímok vysielaný v nedeľné popoludnie na Prime. Ešte, že sa tam aspoň objavil Jean Reno. V konečnom dôsledku je Hektorova cesta ešte fádnejšia než Tajný život Waltera Mittyho. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Jestli to bylo tím, že jsem sama teď v trochu citlivějším rozpoložení mysli nebo tím, že jsem zrovna měla náladu na porci cizího štěstí... Těžko říct, ale film ve mně zanechal hrozně milý pocit. SImon Pegg boží jako vždy (ak říká můj bratr) a Rosamunda Pike má místy roztomile nevhodné reakce a zároveň dokáže pobavit sama sebe (někoho mi to připomíná...). Líbilo se mi propojení linky malého Hectora a zlomu, kdy se z něj konečně vyloupl emočně zralý člověk. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl The Secret Life of Walter Mitty, avšak s oveľa väčším potenciálom, no bohužiaľ nie plne využitým. Ten koncept hľadania šťastia bol síce vynikajúci, len som dúfal, že ten geografický rozsah bude väčší ako len os Čína-Afrika-LA. Na druhú stranu sa mi však páčilo, že na otázku "čo pokladáte za šťastie?" sa Hector pýtal obrovskej škály ľudí, ktorých pri svojom putovaní stretol. A je to naozaj tak, že každý pokladá za šťastie niečo iné, a každý má inšie priority. Presne tak ako to bolo vo filme prezentované. Ale aj tak si nemôžem pomôcť a v tom filme som videl oveľa vyšší potenciál ako sa napokon podarilo dosiahnuť. A ja osobne akosi nemusím ani Simona Pegga - jeho herecký prejav mi pasuje jedine tak do komédie, inak akúkoľvek vážnu tému tá jeho prehnaná mimika viacmenej degraduje. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama