Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

50 %. Z traileru jsem měl pocit, že se film snaží o světovost (střídání lokací), leč bohužel je to opět “zaprděné” u nás doma. Stejně tak trailerové lákadlo v podobě útěku před mafii, z čehož se nakonec vyklube směšná vedlejší linka s karikaturama. Ty 3 jenom za sympatické a dobré herce a fajn hudbu. Z product placementu, akčních scén a chování postav jsem obracel oči v sloup. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Snaha o západný štýl zrejmá, čo je pozitívom pri technickej stránke, avšak z obsahu robí pozérsky flus. Voiceover ubíjajúci, niektoré dejovky (Lábus / Adadas) úplne zbytočné, humor silený. Ale sú tu holky! Vica patrí do tejto role; objemný hrudník a farba vlasov by chceli femme fatale, to pravé určuje citovou stránkou; sympaticky napísanou, obyčajnou zamilovanou ženštinou. A Klárka. Tých pár scén s Issovou pravdepodobne presne napĺňa autorský zámer, natočiť rekapitulujúci americký nezávislák o živote. V týchto momentoch, respektíve v týchto postavách, to Havlíkovi funguje, začo asi - aj cez nepreberné množstvo nedostatkov - aspoň z časti, môže minimálne rovnako scenár, ako casting. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jako debut... proč ne, od jisté scény jsem byla připravená se pořád smát, i když to pak už moc k smíchu nebylo. Má to své mouchy, ale po dlouhé době to je jednou český film, který mě pobavil a zároveň i trochu zafilozofovat přiměl, takže jednoznačná pozitiva a sociální jistoty. Na hlavní postavě se mi nejvíc líbili její dva kamarádi do deště, Tereza a Pavel. Někdy stačí mít takové přátele a člověk přežije všechno i přesto, že je takový splašený trotlík. Pouť po českých městech se mi líbila, Ostrava na závěr- co víc si přát? Možná po čase uberu na hodnocení, teď sázím 4* a jdu přemýšlet, co se stane zejtra... zejtra možná... napořád ;-) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Špatně vyprávěná historka s nesympatickým hlavním hrdinou, který se chová jako ten největší idiot a přitom každou chvíli vybleje v rámci častých voiceoverů nějaké nabubřelé, rádoby filozofické moudro. Děj je hloupý a "komediální" zápletky nefungují (za celou dobu jsem se zasmál dvakrát). Nejlepší postavou je kamarád hlavního hrdiny v podání Filipa Blažka, který je dobrákem od kosti. Protože kdybych se já měl trmácet autem z Prahy do Prachatic a zpátky a pak zase do Ostravy, kdykoli si hlavní hrdina zamane, tak bych se na to upřímně zvysoka vykašlal. Z řemeslného hlediska film není špatný, ale po obsahové stránce je příšerný. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Taková klučičí bakalářská povídka, co se nevešla do stopáže. Velká potíž i u debutu je, že režisér vypráví příběh, jako kdyby psal syžet novely, film je tady ladem, zcela nevyužité médium. Vzniklý konstrukt by se dal z fleku zařadit mezi ty trochu zastydlé etudy z pera Milana Kundery vydané kdysi jako sešity Směšných lásek. *** Autoři se obecně dělí na ty, kteří nechávají příběh organicky vyrůstat, v napětí a překvapivosti, v originálních zákonitostech nově se rodícího světa, a na ty, kteří mají všechno předem promyšleno a vysvětleno, a onen růst pouze více či méně zdařile simulují. Rozdíl je ale poznat vždycky. Ti první jsou umělci, tvůrci... ti druzí jsou myslitelé, pozorovatelé, a praví tvůrci z nich nikdy nebudou. Netvrdím, že jedno je nutně lepší než druhé, tvůrcům zase většinou chybí reflexe a hlubší sebepoznání, ale je zkrátka problém, když se to zamění. RFje dnes asi takový filmař, jako byl Kundera spisovatel, když psal o směšných láskách. A stejně jako se Kundera nikdy nestal spisovatelem, ale jen dokonale vybroušeným esejistou a stylistou, z tohohle snímku je cítit, že autor se nikdy nestane tvůrcem svébytných filmových příběhů. Přála bych mu šťastnější životní dráhu. To ostatně i Kunderovi. *~~ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)
  • Film se natáčel v Brně, Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Berouně či na zámku Zbiroh. a v Hongkongu. (Zdroj: wikipedia.cz) (VášaVF)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama