Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Skoro by se chtělo napsat Rudolfu Havlíkovi něco jako "Piš barde, střádej, a až budeš mít dvacet milionů, přijď, zúčtujem spolu", poněvadž je to jeden z mála rýžesérů, který si ty prachy zaslouží, ale hlavně by mohl opět odnikud vyskočit s něčím podobným a to zadarmo není. Velice příjemné překvapení a ve srovnání s kameňáckým rejem na straně jedné a na druhé straně s přehrávaným interleguanismem v hipsterském hávu, se jedná téměř o zjevení. Na nějaké mouchy seru, ostatně mouchy sraly i na císaře pána blahé paměti. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Taková klučičí bakalářská povídka, co se nevešla do stopáže. Velká potíž i u debutu je, že režisér vypráví příběh, jako kdyby psal syžet novely, film je tady ladem, zcela nevyužité médium. Vzniklý konstrukt by se dal z fleku zařadit mezi ty trochu zastydlé etudy z pera Milana Kundery vydané kdysi jako sešity Směšných lásek. *** Autoři se obecně dělí na ty, kteří nechávají příběh organicky vyrůstat, v napětí a překvapivosti, v originálních zákonitostech nově se rodícího světa, a na ty, kteří mají všechno předem promyšleno a vysvětleno, a onen růst pouze více či méně zdařile simulují. Rozdíl je ale poznat vždycky. Ti první jsou umělci, tvůrci... ti druzí jsou myslitelé, pozorovatelé, a praví tvůrci z nich nikdy nebudou. Netvrdím, že jedno je nutně lepší než druhé, tvůrcům zase většinou chybí reflexe a hlubší sebepoznání, ale je zkrátka problém, když se to zamění. RFje dnes asi takový filmař, jako byl Kundera spisovatel, když psal o směšných láskách. A stejně jako se Kundera nikdy nestal spisovatelem, ale jen dokonale vybroušeným esejistou a stylistou, z tohohle snímku je cítit, že autor se nikdy nestane tvůrcem svébytných filmových příběhů. Přála bych mu šťastnější životní dráhu. To ostatně i Kunderovi. *~~ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo skutečně myšleno jako komedie, protože v tomhle směru to podle mě moc nefunguje, jako romantika už ano, navíc to má trochu příměs něčeho drsnějšího, ale zase to nejde za nějaké hranice. Vica je zde skutečně bohužel otravná, i když jí to pořád neskutečně sluší. Postavy mě celkově nedokázaly tolik vtáhnout. Filmařky dobré. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho rozhodne viac. Ústredná myšlienka filmu je síce vynikajúca, ale po scenáristickej stránke totálny priemer, kde chýbala poriadna zápletka a po dialógovej stránke to tiež nebola žiadna výhra, a k tomu ten tuctový humor. Páčili sa mi tie vnútorné monológy hlavnej postavy Petra v jeho úlohe rozprávača. A aj po hudobnej stránke to bolo vcelku vydarené. Charaktery postáv boli vybraté vhodne, akurát ich potenciál zostal trochu nevyčerpaný, a možno aj práve preto pôsobí príbeh napokon tak priemerne. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zbytečně protahovaného a přitom zcela očekávaného konce a několika trochu naivních a nereálných scén. Jinak bych šla s hodnocením ještě o hvězdičku výše. Na české poměry se totiž jedná o celkem povedený snímek s obstojnými výkony sympatických herců (a zejména krásné Vicy). ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Na hudbě k filmu se podíleli i členové kapely Portless, pánové z původní sestavy Support Lesbiens. (Eruzione)
  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)
  • Režisér Rudolf Havlík, ktorý je sám blogerom a spisovateľom, obsadil do rolí komparzu viacero blogerov. (megajalec)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama