Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Ona to není jen nějaká kravina ve stylu Wipeout, kde jde hlavně o to, aby se co nejvíc lidí rozsekalo. Samozřejmě tam tahle rovina je, ale mnohem víc to je o neskutečnejch fyzickejch výkonech. Ten japonskej potřeštěnej kabátek s ujetým komentátorem to sice trochu degraduje, ale pořád je to něco úžasnýho. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jedna věc mi vadí a to, že osudy jedné (stohlavé) várky soutěžících jsou rozděleny do několika dílů. Ale jinak jsou tu klasické asijské propriety - šílení účastníci, extrémně náročné soutěže a hodně divoký komentář (zkuste se někdy zaposlouchat do originálu, kam se hrabou naši sportovní komentátoři). Mimochodem, ten, kdo zvládne všechny úkoly je opravdu ninja, protože je to skoro nad lidské síly. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Idem cez izbu, v telke svalnatí Japonci skáčuci po všeliakých prekážkach. Idem inokedy cez izbu a zase Japonci(iní) skáču po prekážkach(iných). Z Ninja Warrioru som videla párkrát celú časť, ale nikdy ma nebavil. Zapnem si ho akurát, keď budem chcieť vidieť svalnaté telá z ďalekého východu a to nebude veľmi často ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

První díly jsem byl jen zvědav, co nabízý další úseky. Brzy jsem si řekl. Jen stále se opakující překážky. No ale nedlouho poté, se ukázalo, že se pletu. Překážky se trošku obměnují a stěžují. A tak zvládnutí, alespoň prvních tří kol mužského Ninja Faktoru je opravdu tvrdým oříškem i pro skvělé atlety a gymnasty. Podobná soutěž mi u nás chybý. O kolik je zábavnější než přiblblé zpívání a podobné kraviny. Nakonec bych dal spíše pět hvězdiček, ale ženská obdoba soutěže není tolik zábavná. Zatím co chlapi dřou a každou další účast jim tvůrci překážek ztěžují. Ženské mají úvodní úsek zjednodušen, jelikož je příliš složitý a postupuje opravdu minimum účastnic a to se mi vážně nelíbí. Oddanost ninja faktoru a trénink u nich možná trošku ustupuje stranou. No a navíc poslední díly ukazují, že zatímco chlapi podporují jeden druhého. Mezi ženskýma je konkurence. Takže spadni Yuko Mizunová, spadni vždy a nikdy to nezvládni. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama