Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (485)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po zajímavé jedničce jsem si dvojku pustit musel. Samozřejmě spojení více článků ve dvojce čekal asi každý. Málokdo ale čekal takové provedení jako to mělo. A tím vůbec nenarážím na brutální scény! Samotná myšlenka natočit dvojku z pohledu diváka, který je až fanatický fanoušek jedničky a chce svou vlastní stonožku mě zaujala. Při puštění filmu jsem po cca půl hodině byl nadšen. Snímek mi totiž svým černobílým provedením, atmosférou a kde se moc nemluví (161 řádek titulků a z toho 152 do 48 minuty) až moc připomínal skvělý film od Davida Lynche, Mazací hlava (Eraserhead). Černobílá tomuto filmu hrozně pomohla, barva by mu jen uškodila, jelikož podle mě tento film opravdu není jen o brutálnu. Když do toho přidám naprosto briliantní herecký výkon R. Harveye v roli Martina, tak se prostě na těch 4 hvezdičky dostanu. A vůbec jsem nijak nezmínil brutální scény, které oproti jedničce jsou daleko sadističtější, jelikož Martin se s tím nepáře a když to nejde jako doktorovi v jedničce, tak použije prostě sešívačku. S anestetikem si hlavu vůbec neláme a celkově je prostě šílenec. Brilantně zahraný šílenec. Pokud někomu připadá tento film brutální, nechutný a kdoví co, tak si ho představte v barevné verzi. Podle mě totiž není člověk, jako já, který dokáže tento film ocenit, zralý na psychiatra. Nicméně Chocholouška bych asi doporučil člověku, který by tento film chtěl vidět v barvě. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, debilní, zoufalý a obscénní. Tom Six bude na 100% úchylný prase a divím se, že tyhle jeho humusy někdo vydá a dá do oběhu jako “film“. Je to prasácká analýza mozku jednoho nechutnýho dobytka. Podobný snímky si na černých trzích zřejmě podsouvají pod pultem různí koprofilové aj. úchylové. Je nutné onu mimo jiné, úchylnou obscénní rozkoš z výkalů (Koprolagnie) ukazovat světu v něčem, co nazýváme Horor? Tohle není horor, ani thriller, je to vulgární, úchylná prasárna, která nemá v kinech, na DVD, blu-ray aj. co dělat. Pokud má někdo potřebu tyhle filmy sledovat, tak je tak jako tak ztracená existence a musí v něm dřímat něco stejně perverzního. Být tu možnost zařazení režiséra mezi neoblíbené nebo jiná volba jeho označení, jako nežádoucího, už by tam byl s plnou parádou (i když...nazývat takového člověka režisérem, je výsměch do tváře všem, kdo se režií zabývají a živí). Rozhodně jedna z nejhorších věcí, kterou jsem v životě viděl (ono viděl... jen těžko jsem dal tak 50 minut a zbytek po skocích přejel, abych o tom s klidným svědomím mohl něco napsat). Tom Six = Už nikdy víc! = odpad! Rozhodně nedoporučuju žádnému normálnímu člověku. Nahaté ženy a dokonce i ty těhotné (pokud máte tu potřebu) můžete vidět v pornu nebo jiných ne tak perverzních filmech a hnusnýho, oplzlýho tlusťocha snad nechce vidět nikdo…První díl jsem neviděl a ani to nehodlám napravit. Pro představu slouží těch pár momentů, které jsou z prvního dílu vidět ve dvojce a to už je až dost. Podobný hnusy by měly skončit tam kde začaly a to v hlavě takových existencí, jako je Tom Six! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to husté. Sterilnosť jednotky nahradila živočíšnosť dvojky. Pedantného chirurga vystriedal prchký strážnik podzemného parkoviska, ktorý sa s tým proste neserie. Anestetikum podávané injekčnou striekačkou nahradila rana páčidlom do hlavy. Naberie obetí za plný sklad a keď amatérsku súrovú operáciu nejaký neprežije, chvíľka záchvatu vystrieda náhradný kus. Obete sú bez príbehu, všetko však nahrádza opäť podarený záporák a jeho zdravotné, rodinné a susedské vzťahy. Pokračovanie rozvinulo námet jednotky, upgrade však môže mať za následok, že niekto to nepoberie podobne ako pri REC 2. Ja však takýto posun iným smerom vítam s nadšením, surovosť snímky mala na mňa väčší dopad ako v jednotke, ktorú som bral iba ako len fajn bizarný nápad. Toto však malo tie čarovné momenty, jedny pobavili, druhé zhnusili. ČB feeling ako i karikatúry postáv spolu s nezameniteľným štýlom snímania tomu dodali tú kúzelnú atmosféru a trojku na rozdiel od dvojky očakávam s oveľa väčším nadšením. Tom Six sa nezdá, ale má na to dotiahnuť s Final Sequence sériu Human Centipede k zdarne bizarnej trilógii ponúkajúcej vždy niečo iné. PS: Ktorý článok ľudskej stonožky si zahrá Ashlynn Yennie v trojke? =) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Extrémista Tom Six druhou Ľudskou stonožkou tak trochu zapĺňa dieru v histórii kinematografie. Láme tabu (tehotná žena, dieťa) a pozoruhodný nápad z prvého filmu doťahuje do takého extrému, že iba ignorant (a neznalec subžánru "splatter") nedocení jeho schopnosť bez humorných prvkov pretlačiť zlúčenie hororových prvkov a ultimátneho násilia a zhnusenia do takto surrealisticky komického tvaru. Nie je to ranný Peter Jackson, oproti nemu nemá cit pre nadhľad. Ale keďže má jeho produkt profesionálnou formou ďaleko od trashových parametrov a hlavná postava pôsobí realisticky, svojou úchylnosťou a zlobou vás znepokojí na citlivých a dovtedy nedotknutých miestach mysle. Samozrejme ale musíte byť správnou cieľovkou. Už v teen veku som filmamy ako Cannibal Holocaust, Pink Flamingos či NEKROmantik zvedavo skúmal mysle ich tvorcov - čo, prečo a ako nakrúcajú. A v neustálej záplave hollywoodu ma ich inakosť bavila. Rovnako ma bavila druhá Ľudská stonožka, filmársky i herecky vyspelejšia než prvý diel, ani chvíľu nenudiaca a plná nápadov, ktoré držia pokope a gradujú do "grandiózneho finále". ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně se to týká i první sto...tedy šestinožky, ale vzhledem k těžkým nechutnostem, které se rejža rozhodl do filmu zakomponovat jsou už bohužel takového rázu, že se nabízí otázka, zda je nejen režisér duševně v pořádku, ale i sám divák. Buď tu tedy máme jen extrémně úchylný psycho horor, který slouží jako indikátor, kolik je na zdejší databázi úchyláků, a nebo jsme jen poněkud nepochopili, o co tu šlo. Každopádně mě to šití dršek k prdelím skutečně nebavilo a doufám, že se všichni zúčastnění úspěšně vyléčí...vlastně i já bych se měl asi léčit. -40% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Dalším faktorem, proč by tohle stvoření (Lidská stonožka) podle Dr. Phillipa Coakleye dlouho nevydrželo, jsou nemoci. „Je tam hrozných bakterií, které jsou původem z tlustého střeva, jako třeba E. coli, které způsobují silný průjem a krvácení, když se vám dostanou do žaludku. Všichni by měli neustále zvracet a měli by trpět průjmem.“ [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama