Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (487)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Natočil Tom SIx prasácký meta horor o tom, že sledování prasáckých hororů dělá z neškodných úchylů nebezpečné psychopaty? Nakonec asi ne, protože poslední scéna (alá nejklišovitější pointa na světě) umožňuje přesně opačné čtení. Budu nejspíš jedním z mála, komu se více líbil první, krotší díl. Ten byl spíše o obětech - dokázal jsem s nimi pořádně soucítit, jejich smutný osud mě v závěru spolehlivě psychicky zdeptal. Oproti tomu dvojka se celá točí jenom kolem hlavní úchylné postavy, o obětech se člověk nedozví vůbec nic. První díl tak lépe funguje jako horor s příběhem, dvojka je spíš taková sonda do úchylné mysli - což neříkám, že je špatně - jen mi to osobně méně vyhovuje. Martin (ona hlavní postava) je zahrán velmi přesvědčivě odpudivě, což je jedna z věcí, které má jednička a dvojka společné. Tom Six má asi na správné úchyláky čuch. Ostatní herci nicméně slabí, natočený to taky není nijak extra ... ale ok, stojí to na brutalitě a hnusu, a ty fungují správně. Takže taky čtyři hvězdy, ale rozpačitější než u jedničky. PS: Jestli bude trojka ještě více meta, takže v ní třeba nějaký pohoršený filmový kritik k sobě přišije režiséra Toma Sixe, Dietera Lasera (doktor Heiter z jedničky) a Laurence R. Harveyho (Martin z dvojky), dám tomu pět hvězd ať to bude natočený sebehůř :-D Edit: Zpětně snižuju hodnocení na 3*, vzpomínka na film vyprchala překvapivě rychle. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes posbíral odvahu toto si pustit s očekáváním, že jelikož mě první díl nijak extra nepobouřil, dostanu poupravenou vykrádačku sama sebe. No, spletl jsem se. Tom Six je nemocný člověk, protože pokud je někdo schopný natočit něco takového, tak je buď ujetej cvok, nebo, pokud takové myšlení dokáže oddělit od normálního života, je potom génius - což vyjde vlastně nastejno. Zvrhlost a šokantnost v podobě ideje lidské stonožky se vytratila s prvním dílem, naopak tento "koncept" je zde "obohacen" o více lidských článků a nechutně naturalisticky pojaté kýble brutality. Je to černobílý, je tam ultimátně sadistická, oplzlá vepřová hlava, no nedívejte se na to - snad jen v rámci Bobříka odvahy hodně vysokýho levlu. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže první díl znamenal pouze nevinné seznamovací rande s lehce svérázným partnerem, dvojku bych nazval učiněným smilstvem s nejodpornějším sexuálním deviantem, jakého si lze představit. A jestliže jednička - komorně pojatá, psychologicky věrohodná a emocionálně poměrně našlapaná - ve mně vzbudila dojem, že Tom Six umí točit příběhy, dvojka toto přesvědčení přesvědčivě rozprášila. Druhá Lidská stonožka je pravda skvěle atmosférická, svým prostředím i hlavními postavami optimálně morbidní i ve scénách oproštěných od fyzického násilí, a může se pochlubit nesmírně realistickým psychopatem, jehož každodenní život by sám o sobě vydal na pěkných pár hororů s různými náměty, avšak všechny nadějné motivy splývají do podoby prvoplánových a bezmyšlenkovitých jatek natolik nechutného a přehnaného rázu, že jedinou skutečnou emocí postupně zůstane jen naprosté zhnusení nikoli nad činy hlavního "hrdiny" (což bylo jednoznačně účelem), nýbrž nad činy pana režiséra, který má tu drzost nám, civilizovaným lidem, servírovat takhle lacinou a bezohlednou prasárnu. Kromě toho, že je film nanejvýš hnusný, je také nepředstavitelně nesmyslný co se logiky příběhu týče - tolik nedostatků a logických chyb si prostě nemůže dovolit ani snímek, který je primárně postavený na brutalitě, a nic na tom nemění ani Sixova legrační snaha obohatit vyprávění ušlechtilou pointou odsouvající tyto nedostatky krkolomně do autu. Dokoukal jsem to z čisté zvědavosti, kam až byli tvůrci ve své obrazové otevřenosti ochotni zajít, a mohu upřímně říci, že zašli tak daleko, aby se film mohl zakázat. Tohle totiž opravdu není normální... ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně se to týká i první sto...tedy šestinožky, ale vzhledem k těžkým nechutnostem, které se rejža rozhodl do filmu zakomponovat jsou už bohužel takového rázu, že se nabízí otázka, zda je nejen režisér duševně v pořádku, ale i sám divák. Buď tu tedy máme jen extrémně úchylný psycho horor, který slouží jako indikátor, kolik je na zdejší databázi úchyláků, a nebo jsme jen poněkud nepochopili, o co tu šlo. Každopádně mě to šití dršek k prdelím skutečně nebavilo a doufám, že se všichni zúčastnění úspěšně vyléčí...vlastně i já bych se měl asi léčit. -40% ()

maseer2 odpad!

všechny recenze uživatele

v jedničce šlo především o šokující a zvrácený nápad, ale pokračování je naprosto samoúčelná, totálně zvrhlá, nechutná, odporná a hnusná prasárna.. už jen koukat se od začátku na tlustého a neustále zpoceného hlavního hrdinu je utrpení - kde kur*a tohohle otřesnýho vykulenýho týpka vyhrabali??? a co přijde potom.. no prostě pure disgust.. s radostí dávám odpad! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno