Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (485)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal jsem to u Martyrs, fláknu to i sem: Tuhle věc si dejte do black listu všeho, co nikdy v životě nechcete vidět! (jste-li normální) A vy, co už jste to viděli a nedali odpad, přehodnoťte situaci, protože je zaručeně něco špatně. Film, jehož umělecká hodnota je natolik nulová, že i poslední díl Saw působí oproti tomu jako inteligentní oscarovej velkofilm. Čumět devadesát minut na tlustýho dementa, jak v závěrečnejch čtyřiceti šije lidi hubou k prdeli, prostě neni zábava. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem znatelná změna od prvního dílu. Až docela nečekaná vezme-li se v úvahu, že oba dva díly režíroval stejný režisér. Film prošel celkem znatelnou změnou na postu hlavního hrdiny. V tomto dílu se o vraždy stará pán v brýlích - 150cm a 100kg s moc pěkným pivním bříškem, který nemá takové lékařské zkušenosti a schopnosti jako ten sympatický pán z prvního dílu. Všechny chybějící faktory však nahrazuje neuvěřitelně silnou vůlí sestavit tu svoji stonožku, která je v tomto případě rapidně delší. Počet členů se vyšplhal až někam k číslu 11. S příbytkem kvantity však poklesla samotná kvalita provedení. Hlavní hrdina neměl ani pořádné lékařské vybavení. Byl to spíš domácí kutil. Své oběti uspával železnou tyčí. V práci s nožem příliš nevynikal, tak své oběti připojil klasickou sešívačkou, ale i tak to chvíli fungovalo. Rád bych zmínil osud stonožky, který se ovšem nedá zmínit bez spoileru. Tedy SPOILER: Nekvalitně spojená stonožka se samozřejmě rozpojí a stanou se z ní stonožky 2, což dost nahněvá hlavního zabijáka - kutila, a tak členy stonožky čeká nepříjemný osud, který už je pro ně spíše vysvobozením. KONEC SPOILERU. V součtu tenhle díl hodnotím, jako výrazně lepší. Brutality přibylo a takových těch chutnějších momentů také. Například jedna žena, který měla být členem stonožky je těhotná, tak nechám na vaší představivosti její osud, který je moc pěkný. Dávám zasloužené 3*. ()

Reklama

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Nechutnost nejvyššího kalibru. První díl byl oproti tomuto slabý odvar. ČB ráz tomu dává atmošku, prvních 40 min. pomalý nástup, a zničeho nic se rozjede peklo, které ne a ne skončit. Nechápu, kde nabraly takové herce (Martin byl malý satan). Doporučuju u toho jíst v první časti, v druhé by mohl vzniknout i nějaký ten koláč na podlaze. :D 85% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Brutus se vrací a s ním nový "hrdina", který je snad ještě víc šiblý, než ten, kterého obdivoval na videu. Chvílema mě ale tento chlapák s kukadly jak Glum i bavil, zasmál jsem se společně s ním v situacích, které byly pro lidskou stonožku utrpením, to zobrazení scény tomu prostě napomohlo, ale opravdu jsem měl při některých scénách divný pocit, takže svůj účel to splnilo, hlavně hovínka lezoucí škvírama úst byla vrcholem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama, které se postupně zvrhne v orgie zvrácenosti a hnusu. Vybavila se mi podobnost se švýcarským černobílým filmem Stalo se za bílého dne z roku 1958 (r.L.Vajda), kde psychopat v podání Gerta Fröbea vraždí děvčátka proto, že doma ho ponižuje a šikanuje žena. Zdejší maniak si prožil trauma ve formě týrání a sexuálního zneužívání otcem a ponižování matkou. V jistých momentech je film až nepříjemně syrově dokumentární, což znásobuje pocity odporu a hnusu. Ve filmu se skutečně zabíjelo! - přesněji sledujeme krmení obří stonožky cvrčky. V některých chvílích je film takřka realistický - vytloukání zubů, při které se oběť dusí vlastní krví, vypadá velmi opravdově. Jakmile míra prezentovaného násilí překročí neviditelnou mez, začne snímek působit spíše komicky ( podřezávání). Příjemné je znovu obsazení herečky z prvního dílu, která až pozdě pochopí, že tentokrát to není jako. U první části jsem poznamenal, že herci se při natáčení nejspíš dobře bavili. Zde musím doplnit, že natáčení dvojky , zejména v závěru, se určitě proměnilo v třeskutou taškařici. Dobrý nápad bylo navázání na první část prostřednictvím úchylného filmového fanouška... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Ve filmu aplikuje stonožce Martin (Laurence R. Harvey) projímadlo injekčně. Podle Dr. Phil Coakleye neexistuje žádné intravenózní projímadlo. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama