Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] První díl byl absolutně nelogickej a emocionálně nefungující nízkorozpočtovej snímek. Nahoru ho táhl jen nápad stonožky, postava doktora a závěr filmu. Řemeslně nic moc. V pokračování Six spojit výbornou řemeslnou práci, atmosférický psycho drama (v hlavní roli úžasně hrající psychopat) s nechutnostmi a brutalitou velmi naturalistickýho ražení. Film se formálně odehrává v realitě, kde se Martin inspiruje prvním dílem, ale celej film má v kontrastu k tomu velmi surreálnej nádech, ať už jde o kameru, černobílý ztvárnění, to, že Martin ve filmu neřekne snad ani slovo, neexistuje tam nic jako policie nebo náhodní kolemjdoucí… Celé je to takové snové, mimo realitu. Atmosféru pak dokresluje ambientní hluk místo hudby. Prostě sem si držel od toho, co se v poslední třetině filmu odehrávalo, odstup. A pak přišla poslední scéna, která mě nepřekvapila, ale dodala celému vyznění snímku na působivosti. BTW kam se hrabe klystýr dravou stonožkou na znásilňování tatínkem v dětství… :-) EDIT: Po dvou letech od prvního shlédnutí byla projekce na velkém plátně velmi silným zážitkem. Obdrženého pytlíku na zvracení jsem ale přeci jen nevyužil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Brutus se vrací a s ním nový "hrdina", který je snad ještě víc šiblý, než ten, kterého obdivoval na videu. Chvílema mě ale tento chlapák s kukadly jak Glum i bavil, zasmál jsem se společně s ním v situacích, které byly pro lidskou stonožku utrpením, to zobrazení scény tomu prostě napomohlo, ale opravdu jsem měl při některých scénách divný pocit, takže svůj účel to splnilo, hlavně hovínka lezoucí škvírama úst byla vrcholem. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jako vždy jsem si před spustěním filmu připravil jídlo. Znáte to, takové to dobré papání. Ano, přiznám se, já jsem u Human Centipede II jedl. Asi 50 minut sledujeme oplzlého tlusťocha, který pracuje jako hlídač v garáži. Tam také připravuje svůj plán, vytvořit z 12 lidí lidskou stonožku. Vidíme jeho život, jeho krásný vztah s matkou :-) , jeho hnusné, odpudivé tlusté tělo. (Začínám držet dietu!) Pak 30 minut koukáme na nářky obětí. Slizoun ale není doktor a tak spojuje těla amatérsky. Co říct závěrem? Není to horror, ale zvrhlé fekální choutky vrhnuté na černobílé filmové plátno. A všude kolem hnusná špína a fekální sračky! Ztotožňuji se s hodnocením v ostatních zemí, kde má film nanejvýš 40%. Já to tvrdím celou dobu, že náš národ není normální. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Túto časť som videl skôr než prvú. Hanbím sa že som niečo také pozeral, neviem potom ako strašne sa musí hanbiť režisér (zároveň scenárista) že ho to vôbec napadlo. Hneď z popisu bolo jasné, že pôjde o niečo, čo sa nevidí často. Výsledok je skutočne brutalita, pri ktorej pozeraní mi bolo fyzicky zle. Čo beriem v dobe plnej neoriginálnych scenárov za plus. Film mnohých naštval a stal sa kontroverzným, rozporuplným, škandalóznym a zakazovaným (u nás dodnes nešiel ani len na DVD). Otec projektu, Holanďan Tom Six, sa teda s nadšením rozhodol, že v dvojke pozošíva podstatne viac ľudí, než v prvej časti. Pochváliť môžem len čierno-biely podklad, vtipné hlášky (áno, naozaj vtipné) a hororovú stránku, kde ste mohli od hlavnej postavy očakávať naozaj čokoľvek. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, debilní, zoufalý a obscénní. Tom Six bude na 100% úchylný prase a divím se, že tyhle jeho humusy někdo vydá a dá do oběhu jako “film“. Je to prasácká analýza mozku jednoho nechutnýho dobytka. Podobný snímky si na černých trzích zřejmě podsouvají pod pultem různí koprofilové aj. úchylové. Je nutné onu mimo jiné, úchylnou obscénní rozkoš z výkalů (Koprolagnie) ukazovat světu v něčem, co nazýváme Horor? Tohle není horor, ani thriller, je to vulgární, úchylná prasárna, která nemá v kinech, na DVD, blu-ray aj. co dělat. Pokud má někdo potřebu tyhle filmy sledovat, tak je tak jako tak ztracená existence a musí v něm dřímat něco stejně perverzního. Být tu možnost zařazení režiséra mezi neoblíbené nebo jiná volba jeho označení, jako nežádoucího, už by tam byl s plnou parádou (i když...nazývat takového člověka režisérem, je výsměch do tváře všem, kdo se režií zabývají a živí). Rozhodně jedna z nejhorších věcí, kterou jsem v životě viděl (ono viděl... jen těžko jsem dal tak 50 minut a zbytek po skocích přejel, abych o tom s klidným svědomím mohl něco napsat). Tom Six = Už nikdy víc! = odpad! Rozhodně nedoporučuju žádnému normálnímu člověku. Nahaté ženy a dokonce i ty těhotné (pokud máte tu potřebu) můžete vidět v pornu nebo jiných ne tak perverzních filmech a hnusnýho, oplzlýho tlusťocha snad nechce vidět nikdo…První díl jsem neviděl a ani to nehodlám napravit. Pro představu slouží těch pár momentů, které jsou z prvního dílu vidět ve dvojce a to už je až dost. Podobný hnusy by měly skončit tam kde začaly a to v hlavě takových existencí, jako je Tom Six! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Blu-ray vydání trilogie Lidská stonožka z roku 2015 obsahuje barevnou verzi 88minutového sestřihu tohoto dílu. (LUKICKK)
  • Ve filmu aplikuje stonožce Martin (Laurence R. Harvey) projímadlo injekčně. Podle Dr. Phil Coakleye neexistuje žádné intravenózní projímadlo. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)

Reklama

Reklama