Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ultimátní nářez!!!!! Hauer se po dlouhé době ukazuje v něčem co má důstojnost (no...jak se to veme) ten film kašle na náké morální zásady, jede si prostě podle sebe. Někdy mi přišlo jako by v tom měli prsty lidi od Tromy. Ikdyž gore efekty nejsou bůhvíjaké, přesto zabaví. Barevná kravinka co zabaví i šokuje. Hodnocení si musím ještě promyslet, protože váhám. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Do včerejšího pozdního večera jsem byl smířený s Rutgerovým neblahým osudem až do bídné smrti živořit zapomenutý ve slumu na periferii společnosti a točit kdesi v rumunských hvozdech samé nudné kraviny. Jak bývám i ve svých letech bláhový! Rutger sice živoří na periferii společnosti, ale točí i zábavné kraviny! Jeho civilní ztvárnění smradlavého, nechutného a uchrchlaného somráka dalo vzpomenout na dny největší slávy a já pocítil touhu blonďatému hrdinovi vášnivě přičichnout k podpaží. Jistě, abych si tady zase nehrál na hauera, někdy byl scénář trošku přes čáru a končila veškerá sranda, přesto by si měl tento film Tarantýn najít ve skriptech pod heslem Pocta poctivé pološílené píčovině, než se začne s Robertkem nadšeně plácat po egu při vymýšlení dalších nekonečných hovorů o hovně. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě velmi mile překvapil. pravdou je že jsem se celkem bál přeci jenom režisér toho moc za sebou nemá a Hauer patří do starého železa...... Tak a ted jsem si dal facku. Hauer do starého železa rozhodně nepatří, ne po tom co předvedl v tomhle filmu, bezkompromisní bezďák kterej je neuvěřitelně nasranej mu dokonale sednul. Film se ze začátku sice trošku rozjíždí pomaleji ale každou minutou graduje absurdností a krvavostí. Postavy mi byly sympatické a i záporáci kteří byly totální magoři. Násilí se meze nekladou a stupiditou taky ne. takže se pohodlně usaďte a užijte si tenhle film stejně jako já. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Na TROMA STYLE príliš vyleštené , ku GRINDu by som to neprišívala ani omylom. White ( sako ,auto ) vs. Black ( houmlesák a kanál dekel , ako golier ). Je zrejmé , že Rutger svoju " tired " návratku zvládol na výbornú , ale ani tá poctivá červeň / trendový manuál / odpozeraný killing a tento x ani gore , to nad tú 3ku nedvihne. Popcorn na pomerne silnú tému. Čo sa týka úpravy grindu , Eisner si to musí odmakať( ihličnany nestačia ), prípadne zaklopať na dvere s menovkou R.R. Inak ale faynové . ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době je občas s podivem co v širší filmové distribuci dokáže vzniknout. "Somrák s brokárnou" vznikl jen díky experimentu, který před časem zkusili Tarantino s Rodriguezem (pro nezasvěnce se jedná o projekt Grindhouse, ve kterém Rodriguez nedávno pokračoval Mačetou) a jedná se o ten typ filmu, který divákovi už na začátku ukáže co od něj může očekávat. Je to ten typ filmu, kde se prakticky nevyskytuje jediná kladná nebo alespoň duševně normální postava, celé se to tváří jako ze 70. let a po chvíli divákovi nepřijde divné ani to, že někdo vypálí plný školní autobus. Je zde povoleno opravdu vše a občas to je i docela (ale značně zvráceně) zábavné. Divák musí přistoupit na hru, kterou po něm tvůrci chtějí a pokud očekává umění, nevyléčí ho z tohoto zážitku ani všechna Tarkovského díla po sobě. Problém nakonec není v tom, že je film odporný a debilní ale že není dostatečně, zábavně debilní po celou stopáž. Na šaškárny, které se zde odehrávají je prostě 90 minut až moc a divák se těch ustřelených a utržených hlav, rozpáraných těl a ustřelených ptáků (ne těch lítacích) brzy přejí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno