Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

verbal 

všechny recenze uživatele

Až příště vylezu z Tesca a přistoupí ke mě nějaký vagus s žádostí o cigáro, vrazím mu do ruky celý pakl, nadšeně se s ním podělím o půlku nákupu a budu doufat, že má rád Dobrou mámu, taveňák pro juniory a mraženou brokolici. Nic jiného mi totiž děcka nežerou. Triumfální návrat Velkého blondýna s černou brokovnicí, který ukázal Quentinovi, že i Auto zabiják nemusela být taková nudná sračka! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Grindhouse drsný tak, že i kousky mistrů Tarantina a Rodrigueze vedle něj vypadají jako uhlazené retro, definované pouze příběhem a vizuální stylizací (efekty šumu, lupance v obraze tad.) Hobo je retro od podlahy, se vším všudy, nic nenadlehčuje, nic necenzuruje.. a bezdák se s ničím nese.e. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Trochu mě to naladilo na nějaké akční dobrodružství, na příběh vegeťáka, kterej chytne příležitost za pačesy a zjedná ve své čtvrti pořádek a ukáže lidem, že i vegeťákům není lhostejné prostředí, ve kterém žijí. Inu, ono o to tak nějak asi šlo, ale trochu jinou cestou, než jsem zrovna chtěl a na to brutální, ale opravdu brutální vraždění jsem si nemohl ne a ne zvyknout. A v momentě, kdy pičus pižlá krásce hlavu, jsem si řekl, na co to sakra čumím. Navíc opěvovaný comeback Rutgera Hauera? Sotva, lidi. Moc toho nezahrál, jen nechal trochu působit své charisma. Přál bych mu nějakou pěknou charakterní roli. Možná se dá na tento počin koukat s nadhledem a zvrhlou tolerancí, ale toho se mi zrovna nedostávalo. Slabší 2 hvězdy za občasný ušklebek, nezvyklý podiv a středně akutní nutkání k vomitismu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

HOBO WITH A SHOTGUN se pohybuje někde mezi dvaceti a osmdesáti procenty! Rutger Hauer ale tak absolutně válí, že mu přidávám na hodnocení, protože tenhle týpek pořád umí a od dob Stopaře nepolevil, ba naopak brutálně přidává na drajvu! HOBO je velká směs trapnosti, dokonalosti, hnusu, blbosti, strašných záběrů i úžasných hlášek. Je tak neuvěřitelně mimo veškerý vkus, že jsem vlastně nic takového ještě neviděl. K dokonalosti mu však chybí více nadsázkového humoru, který tak pěkně uměl Rodriguez v Planetě Terror. " I'm gonna sleep in your bloody carcasses tonight!" ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade "Machete", aj veselý Grindhouse trailer "Hobo with a Shotgun" sa dočkal celovečerného spracovania; a to vcelku slušného, ktoré sa pri ostatných Grindhouse projektoch posledných rokov nemusí vôbec hanbiť. Príbeh tuláka, ktorý v prekriminalizovanom, zvrátenom meste berie do rúk brokovnicu a ide robiť poriadky je skvelou, brutálnou, svojskou a krvavou jazdou, ktorá síce nie je tak prepracovaná ako keby sa s tým vyhrali Rodriguez či Tarantino, no hlavne zásluhou 67-ročného Rutgera Hauera ide o podobný nášup ako Machete. Treba však povedať, že oproti nemu je to počin trochu vážnejší; ubudlo čierneho humoru a úlety nahradili skôr kruté scény. Tiež mi pri pozeraní občas chýbali nejaké známejšie tváre, ktoré by to oživili vo vedľajších úlohách, napr. taký Michael Madsen by tu ako niektorý zo záporákov pasoval určite lepšie než pičusi, ktorí tu boli. Technicky je to spracované na už tradičnej Grindhouse úrovni, takže sa nie je na čo sťažovať a ľudia, ktorí vedia do čoho idú si film pravdepodobne užijú. Obdobne ladený príbeh bad-ass-motherfuckera; Machete sa mi však páčil o kúsok viac. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (oje)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (oje)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama