Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Chápu obě strany, ty kterým se to líbí i ty kteří to výslovně odsuzují. Je to dost rozporuplný film. Můj názor na tuhle "šílenost" je asi někde mezi. Určitě z toho nejsem nějak vyplesknutý, ale ani to úplně neodsuzuju, protože některý momenty se povedly. V celkovým pohledu je to docela sračka, ale najdou se tam místa, která stojí za to a dokážou velmi zaujmout. 55% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Amatérská řež, ve které se dá snad ocenit jen přemíra režisérových nápadů a jeho odhodlání je realizovat. Jinak si neumím vysvětlit, proč vlastně tahle s*ačka vznikla. Chvíli to vypadá, že to má nějaké ambice, ale nakonec se to zvrhne v obyčejnou přehlídku gore efektů, umělé krve a vyhřezlých střev, která začne nudit přibližně od desáté minuty. Jde vidět, že se scénářem si nikdo hlavu nelámal (aneb i dobré béčko musí být dobře napsané), chybí mu hlášky a nadhled, takže žádného druhého Rodrigueze nečekejte. Jalový Rutger Hauer už opravdu patří do starého železa a nepomůže mu se z něj vyhrabat ani tahle, v budoucnu možná kultovní role. Přesto hluboký úklon před Eisenerem, že tuhle zvrhlost dotlačil do regulérní distribuce. Bohužel to ale tomuhle podprůměrnému, byť silně nekorektnímu (školní autobus) počinu body navíc nepřidá. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Babo, raď! Jak mám tuhle ryzí úchylárnu oznámkovat? Děj absurdní a zvrácený, s logikou a věrohodností se scénář vůbec nepotkal a celkově je "Hobo with a Shotgun" nadějným aspirantem na Zlatou vagínu pro peachovinu roku, ne-li celé uplynulé dekády. O čem že to vlastně je? Obézní houmles touží po sekačce na trávu a z nějakého důvodu považuje za dobrý nápad na ni vyžebrat finance ve městě, kde jsou morálka a soucit neznámými pojmy, vše je podřízeno zákonu silnějšího a slabší krvácejí na ulicích. Pokud si užíváte koupel v tělesných tekutinách, jásáte při pohledu na utržené končetiny, s oblibou kopáte do odseknutých hlav a voní vám flambovaný dorost, nejspíš tomuhle dílku bez váhání napaříte pět hvězdiček a pustíte si ho znova. Ale mně přece jen vyhovuje střízlivější a méně okázalý boj se zločinem, mnohem víc si vychutnám prosté stisknutí spouště Paula Kerseyho, než tenhle cirkus létajících tkání, úlomků kostí a vyvržených vnitřností. Rutgerovi bych jednu hvězdičku přišila, i když je na bezďáka dost vyžraný a našlo by se pár důvodů, proč přihodit druhou, ale prdím na to. Tohle prostě nebyl film pro mě, na to nejsem dost zvrhlá, howgh! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hobo with a Shotgun je po Machete ďalší vydarený prevod trailer to film. Po kraťásku som celovečerák ktovieako s nadšením neočakával, podobne ako pri Machete, ale z úplne iného dôvodu, výsledok je nakoniec výborný a to si Eisener na rozdiel od Rodrigueza vystačil iba s Rutgerom Hauerom. Už Treevenge naznačil kvalitatívne zlepšenie v rámci réžie a celovečerákom Hobo with a Shotgun to len potvrdil. I keď Hobo nie je až tak zábavný ako Machette, rozhodne je vizuálne až komixovo štýlový, nápaditý, poriadne čiernohumorný, masakrálne krvavý a Jason Eisener je v týchto momentoch ako ryba vo vode. Vo chvíli keď sa Hobo dostane k brokovnici nasleduje nezastaviteľné inferno, ktoré šlape ako po masle až do konca. Tie scény s čiernobielymi mafiánmi na korčuliach a obrnenými zabijákmi nemajú chybu a tam kde sa v normálnej produkcii haltuje, tu sa s oduševnením drtia prsty. Skrátka, Hoba som zhltol ako malinu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Na TROMA STYLE príliš vyleštené , ku GRINDu by som to neprišívala ani omylom. White ( sako ,auto ) vs. Black ( houmlesák a kanál dekel , ako golier ). Je zrejmé , že Rutger svoju " tired " návratku zvládol na výbornú , ale ani tá poctivá červeň / trendový manuál / odpozeraný killing a tento x ani gore , to nad tú 3ku nedvihne. Popcorn na pomerne silnú tému. Čo sa týka úpravy grindu , Eisner si to musí odmakať( ihličnany nestačia ), prípadne zaklopať na dvere s menovkou R.R. Inak ale faynové . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)
  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama