Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

dainio odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek systematicky ničí celý český film. Jeho společnost, která zřejmě má nekonečný kapitál, vytváří rok co rok, větší a větší paskvily. Jinak se to prostě říct nedá. Školní výlet není zrovna tím pravým názvem, který by sem pasoval. Přejmenoval bych to na "Urnové háje". Generace starých herců, kteří nás bavili svými výkony v minulém režimu, se sešla dohromady a dělá ostudu svému jménu. Bez ostychu můžeme vidět nahé seniorské zadnice, hulení v pokročilém věku, choutky na sex, obludárium hnusu apod. Celé to naprosto dovršuje do extrému hrůzy účast Jana Bendiga a dalších gayků, v čele s Hranáčem na konci. K Agátě se raději nebudu ani vyjadřovat. Já se ptám, proč ? Dokud bude produkční stáj Magnusek pořád fungovat, tak se český film, může nadýchavat, tak jak chce, ale takové filmové lejna, jej vždy zakopou do hrobu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že je to mizerné hodnocení do značné míry OSOBNÍ. Jméno Tomáše Magnuska je pro některé uživatele ČSFD, ale i pro ostatní filmové fandy a priori zárukou špatné filmařiny. Osobně to vnímám jako určitou křivdu. Magnusek není Fellini, ale nebojí se dělat věci, u kterých je předem jasné, že mají šanci oslovit jen určité procento diváků. Těm se jeho filmy třeba i podbízejí, ale nikdo nemůže tvrdit, že je Magnusek servilní vůči všem. Osobně ho neznám, ale nevěřím, že by si příkladně v případě Školního výletu mohl myslet na jinou cílovou skupinu, než na lidi ve věku 55+. A ano, i tito lidé přece mají právo na původní českou tvorbu o sobě samých a pro sebe samé. Před Magnuskem se, pokud vím, žádný filmař tuto mezeru na trhu nepokusil zalátat (neplést s love stories Marie Poledňákové, tam se ještě pořád cílilo na mladší publikum). A touto optikou je ten film potřeba vidět. Je mi 43 let, mým rodičům táhne na 70, ale Školní výlet bych jim nedoporučil - jsou na něj podle mě ještě pořád moc mladí. Ale za 10 let si na něm třeba zgustnou..? Jenom se tady nemuselo tolik umírat, to asi nepotěší nikoho..? I když... Pro 16 lidí patří tento film momentálně do jejich TOP 10! A to o něčem svědčí. Tenhle film zkrátka není pro každého. Zdaleka ne. Ale že by byl až tak mizerný...? To si nemyslím. Byť je Magnusek úplně jiný typ člověka, než jsem já (soudím tak například dle výběru spolupracovníků pro jeho filmy - Martin Hranáč, Jan Bendig, Míša Nosková a další představitelé třetí, čtvrté ligy tuzemského showbyzu). Ale i tohle je mi na něm sympatické. Je prostě svůj. Jde si svou cestou. A dělá filmy, které by u nás nikdo jiný nikdy neudělal. Že by bez nich bylo líp? Minimálně 16 lidí vám bude do krve tvrdit, že rozhodně nebylo. Můžou tohle říct o výsledcích své práce všichni ti, co tomu tady srdnatě sází ODPAD!y? ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne, tohle si legendy české kinematografie, které mají na svých kontech stovky a stovky titulů opravdu nezasloužili. A přitom opět vidět na filmovém plátně Oldřicha Velena, byť je na pár sekund a beze slov…..no jak to popsat, srdce zplesalo. Švormová, Lipský, Zindulka, Trojan, Devátá, Kantorková, Moučková, Srstka, Vondruška, Hardt, Fišer, Riehs, Jirásková, Velen, Navrátil, Jiránková, Kostka…..za to všechno tohle? To má být poděkování? Špatné role ve špatném filmu, po boku Bendiga, Hanychové nebo Hranáče! Magnusku zamysli se už ku..a nad sebou, to tvé chrlení amatérských scénářů nedělá tuzemskému filmu zrovna dvakrát dobře!!! Když si uvědomím, že pro některé zmiňované to byla zároveň role poslední…no není mi z toho příliš veselo. Každému z nich přeji jejich vlastní Babí léto……..bohužel, někteří se ho již nedočkají. ()

Mardzis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, zasloužim si nějakou cenu za to, že jsem tohle (nevim jestli se to dá nazvat filmem) dokoukal až do konce. To byl ten nejtvrdší hardcore, dosud všechny odpady jsou oscarový trháky oproti tomuhle. Fakt totální peklo. Vždycky mě zničí když vidim své oblíbené české herce v takovýhlech hrůzách (p. Lipský, pí. Jirásková). Jediný plus za Hanychový kozy, lol. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Smekám před umělci/herci naší nejstarší generace, kteří ukázali, že umí hrát, i když není co. Mladí se mají ještě mnoho co učit, i když učit se herectví stylem pokus - omyl asi není to pravé. Obsazování "reality" pseudohvězdiček, které nikdo den po soutěži (pokud ji vůbec sledoval) nezná je také projevem bezradnosti, která se nikterak nevyplácí. Říká se, že učitel musí být také tak trochu herec. Nevím, jakým byl Tomáš Magnusek učitelem, každopádně hercem není vůbec a měl by pokusů o vystupování před kamerou nechat, nekouká se na něj dobře. Ty tři hvězdičky jsou pouze za herecké obsazení legendami filmového plátna, které už nikdy neuvidíme pohromadě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama