Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s několika málo jinými Magnuskovými filmy, které jsem měl tu smůlu zhlédnout, se jedná o nadprůměr. Pokud bych mu mohl poradit, vážná témata mu jdou o něco méně hůře než pokusy o komedie. I když pravda, je to spíš jako srovnání, co je lepší, jestli dostat přes hlavu cihlou nebo železnou tyčí. Občas si říkám, jestli můj nápad, že zhlédnu všechny české filmy, co kdy byly natočeny, je fakt dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

Reklama

masekjc 

všechny recenze uživatele

Magnusku Magnusku a já ti tak věřil. Komercí prošpikovaná slátanina, která má sice nadějný námět i příběh ale zpracování je, především díky výše jmenovanému, katastrofální. Nejvíce se dá asi vyzdvihnout demence dialogů a herecký talent rádoby herců. Strom života sice pustil silné (myšleno tučné) kořeny ale hnije už od prvních minut... ()

krizi odpad!

všechny recenze uživatele

V českém prostředí je prý strašně těžké sehnat peníze na film. Nedivím se. Respektive se divím, že se sehnat dají na něco takového jako je tohle - totální brak. Nesnáším české filmy posledních let, přesto jsem vždycky optimista a pustím si je, že to už horší být nemůže. Teď už to snad opravdu hloub klesnout nemůže. ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)

Reklama

Reklama