Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlasitá pseudoartová fraška spěje k finále ... Čím dál víc to připomíná nějaký sitcom (ještě jen v pozadí chybí smích po každém pokusu o hi tech "cool" humor). Člověku je úplně jedno co se děje, postavy jednorozměrné, kecy otravné, napětí nulové, umělé pozérství tlačené v každé vteřině ... Mr. Holmes by měl především zapátrat kam se poděly první dvě skvělé série ... Beze stopy zmizely ... Bohužel ... Zůstal jen vetchý techno odvar s mobilem v ruce ... ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr čtvrté série zbývá jen jediná, skoro až Hamletovská (toho s Cumberbatchem), otázka: Byla to s*ačka nebo ne? Je tam pár hodně silných scén a zajímavých motivů. Jsou tam třeba i 20minutové pasáže, které jsou poměrně strhující, ale pak vždycky přijde něco, co to shodí až do horoucích odpadových pekel. Obzvlášť postava Mary Watson patří k nejotravnějším postavám televizní historie. Takže sečteno a podtrženo: Ano, byla to s*ačka. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Nj, Sherlock s další sérií definitivně potvrdil, že ztratil mnoho ze svého kouzla. Místo zábavných případů s jednoduchou, ale chytrou pointou nabízí citové ždímání, megalomanské případy a dost se v tom všem ztrácí. Bohužel. Poslední díl mě na rozdíl od předchozích dvou alespoň bavil, ale ani tak nemůžu říct, že tohle citově laděné brouzdání v Sherlockově paměti nějak ohromí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock to skončil ve velké parádě. Haters gonna hate, ale dle mého si autoři udrželi kvalitu i ve čtvrté sérii a ačkoliv mnoho lidí nemohlo pochopit některé scénáristické glitche z prvního dílu, nakonec se opět ukázalo, že Steven Moffat má vše dostastečně promyšlené a ty roky čekání stálo za to. A třetí díl naprosto vytřel zrak, takže rád budu vzpomínat. Cumberbatch s Freemanem jsou zkrátka nesmrtelní.. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně nejkolísavější série. První dvě série jsou perfektní, třetí byla průměrná až běda a ve čtvrté se to celé překombinovalo. První z trojice se nesl v duchu průměrnosti třetí série, jednoduchý děj a otravné chování všech našich oblíbených charakterů, ani špičkový vizuál už to nijak nemohl zachránit a překvapivé úmrtí na konci němělo šanci nikoho zasáhnout. Druhý díl se zčistajasna sápal po kvalitách prvních sérií. Povedená kriminální zápletka, špičkový děsivý záporák v podání Tobyho Jonese a opět sympatické duo Sherlocka s Watsonem. Díl měl skvěle nasazené tempo, které ani ke konci neztrácelo dech a z celého dílu jsem byl nadmíru spokojen, kromě divného cliffhangeru na konci. Právě zmíněné překvápko na konci se proměnilo ve třetím dílu do čehosi naprosto šíleného. Vše se začalo vyvíjet nerealisticky a až moc překombinovaně, celé rodinné drama nebo co to mělo být, bylo absurdní a celý díl se tak proměnil asi v nejhorší díl ze všech sérií. Né že by tak nudil nebo měl až příliš jednoduchou zápletku, problémem jsou nerealistické a nepravděpodobné zvraty a spousta dějových berliček a chyb, překombinovanost v tom nejhorším světle. Celá série se souhrnně špatně hodnotí, ale slabý nadprůměr to stále je, 5.5/10. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)
  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama