Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to preč. A môžete si zato sami, páni Moffat a Gatiss. Keby každá časť nemusela byť apokalyptická, že to nerozdýcha ani Nolanov Batman, možno by ste sa po pár sezónach nedostali do situácie, kedy musíte crossoverovať so sci-fičkom, aby ste ustáli divácke očakávania. Milujem tento seriál, je to závislosť a stále stále je dostatočne vynaliezavý a zábavný, bohužiaľ už v levele Now You See Me. Na dve časti som dal štyri hviezdy (zrovna na tie najujetejšie) a to pretože Toby Jones, pretože SPOILER! Moriarty a pretože pani Sestra. Koniec SPOILERu. Ostatné dve tak 50%. Ďalšie rady už len zo zotrvačnosti ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja tomu nechápem. Kritikov štvrtej série. Veď presne TAKÝTO by mal byť „správny“ Sherlock – nie arogantný šmejd, ktorému vôbec nezáleží na ľudských životoch, ale vcelku sympatický chlapík, ktorému to brutálne páli, ale ktorý zároveň so „svojím“ Johnom Watsonom udržiava výsostne slušný, pekný a dôstojný vzťah. Sú to dobrí priatelia a kolegovia, ktorí sa navzájom rešpektujú a jeden bez druhého by sa ďaleko nedostali, hoci Watsonovi to nepáli až tak, ako Sherlockovi. Ale Watson má pre zmenu zas vlastnosti a schopnosti, ktoré nemá geniálny detektív. Čiže sa navzájom dokonalo dopĺňajú a pomáhajú si s neuveriteľnými prípadmi. TO je podstata tých príbehov a preto sa mi štvrtá séria páčila zatiaľ najviac spomedzi všetkých existujúcich (vrátane „vianočného retro špeciálu“). V štvrtej sérii, pozostávajúcej z troch filmov, sa síce dočkáme aj „klasických“ prípadov (a treba dodať, že Toby Jones je ukážkovo odporný magor), ale v strede všetkého diania stoja miestami až drasticky nepríjemné osobné veci. Najviac sa mi na štvrtej sérii páčilo práve to alias prerod hajzla v človeka, ktorý sa snaží hľadať v ľuďoch skôr to dobré napriek tomu, že vie, aké príšerné je ľudstvo. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po té další odmlce, kdy hlavní duo bylo zkrátka až moc zaneprázdněno filmovými rolemi, se vrátili odehrát poslední velké detektivní divadlo a ačkoli se musím připojit k těm, které to už příliš nevzalo a cítili se přespřiliš zahlceni, zklamán neodcházím. Jak už jsem totiž podotkl u předešlých sérií, tenhle výtvor se právoplatně řadí do té topky televizních děl, co nadělilo předešlé desetiletí. [viděno na Netflixu] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť mierny pokles oproti prvým dvom seriám je to také, čudné, takže nevravím zlé ani nijak lepšie. Nepochopim tých 66% pri prvej časti. Dalo sa, zakončenie a posledná časť ale na výbornú. Len tie prvé 2 epizódy boli rovnako ako v tretej mierne chaotické. Popritom nové prípady boli zaujímavé. Ale celkovo to už nebolo také ako prvé 2 série. Stále si ale Sherlock držal štandard, nadpriemer, zaradím ho do tej mojej top 10. 4* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U čtvrté série jsem naplno ocenil výhodu pouhých tří epizod na řadu. I tak jsem litoval, že jednotlivé díly nebyly alespoň o něco málo kratší, protože pokud se tvůrcům ve třetí sérii ten jejich vlak vymykal zpod kontroly, ve čtvrté se po celou dobu setrvačností pohyboval mimo koleje. Scénáristé byli zjevně bezradní, a tak nechali vyskakovat ze skříní kostlivce ve formě temných minulostí, případně zcela nových (ale přitom klíčových) postav, což bylo vskutku nablble laciné. Kdybych se podílel na scénáři k posledním třem epizodám, pociťoval bych zřejmě intenzivní svědění kolem kotníků, a v případě, že by mi nějaká žena oznámila, že je mou fanynkou číslo jedna, okamžitě bych upadl do bezvědomí. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama