Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlockův návrat z čtyřminutového exilu a nový případ, který je možná předehrou Moriartyho záhrobní (?) pomsty. V každé řadě SHERLOCKA se našel jeden slabý díl a finální série se bohužel jedním takovým kostrbatě rozjíždí. Úvodní vtipkování kolem zfetovaného Sherlocka a Johnova rodičovství mi moc vtipné nepřišly a případ točící se kolem minulosti Mary mě nechal chladným, i proto, že těm přesahům seriálu do špiónských a zabijáckých vod moc nefandím a postava i představitelka Mary mi nikdy neseděla. A ani závěrečný zvrat smrdící dojením emocí u mě nepadl na úrodnou půdu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem nečekal, že by se mi mohlo stát, že mě tento seriál bude nudit. A ono se to stalo. Samo osobě to není, tak špatné, jak se zprvu může zdát, jen s přibývajícími minuty se to začne stáčet, tam kam nemá. A o to více mě pak mrzel finální zvrat, který mě přišel spíše k smíchu, než ke smutku, což je hodně špatné. Snad se další díl povede, a napraví si reputaci. 6/10 ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se příště nepodaří vrátit se alespoň většinově k detektivnímu žánru, tak už budu vážně nasranej a půjdu s hodnocením níž. Posun do melodramatické roviny tomu vůbec nesluší. Ale díky konci je tu snad příslib lepších dalších dvou dílů. Pořád je to ale proklatě geniální, promyšlené a nanejvýš zábavné. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amanda je nepochybne prudko pozitívna osoba, čo z nej ale robí veľmi slabú herečku. Vďaka dobráckeho ksichtu, nekontrolovanej mimike a celkovo spôsobom, akým sa pohybuje, je všetkým možným len nie trénovanou nájomnou vrahyňou, ktorej pracovným nástrojom má byť o.i. poker face. A nekritický fanúšik môjho typu narazil na svoj tolerančný limit - Mary musí preč... ()

Belatris 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár hlášek, které si INTP rád zapíše do bloku s obrázkem Alberta Einsteina, ovšem z hlediska televizní "filmařiny" úlet. Stejně to byl příjemný návrat do Sherlockova světa! Jen ten ufňukaný konec je mimo - proč pořád to "polidšťování" Sherlocka? Vždyť právě asociálnost a arogance získala té postavě takovou oblibu! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama