Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý. Docela. Škoda, S03E03 měla takové napětí na konci, a pak v tom ten vánoční speciál pokračoval, tady se v podstatě nic nestalo. Teda kromě té lapálie s Mary. Dočkali jsme se víc Sherlockovské dedukce než za celou minulou sérii, což je asi plus. Dost přibyla akce, což se mi taky líbí. Velice kladně hodnotím Martina Freemana, který tenhle díl herecky vedl, zato (jindy skvělý) Benedict Cumberbatch vpodstatě pouze předvedl, že umí rychle mluvit, jinak nebyl moc výrazný. Ani kousíček Moriartyho, ani kousíček postavy Tobyho Jonese (na kterého se VELMI těším), nic. Netvrdil bych, že tvůrci vyplýtvali třetinu série, spíš ji nevyužili naplno. Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3* a 4*, nakonec, ohromen Freemanem, dávám čtyři, s tím, že možná, časem, srazím hodnocení na tři. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem nečekal, že by se mi mohlo stát, že mě tento seriál bude nudit. A ono se to stalo. Samo osobě to není, tak špatné, jak se zprvu může zdát, jen s přibývajícími minuty se to začne stáčet, tam kam nemá. A o to více mě pak mrzel finální zvrat, který mě přišel spíše k smíchu, než ke smutku, což je hodně špatné. Snad se další díl povede, a napraví si reputaci. 6/10 ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zle prekalkulované a s výraznými nedostatkami, čo sa naratívnej logiky týka. Epizóda pomerne dosť hraje na city, ktorým sa však ja niet a niet poddať. Z najväčšej miery za to môže fakt, že postava Mary mi už vážne liezla na nervy. Jej chovanie bola z väčšiny prípadov veľmi iritujúce a miesto sĺz sa mi popravde uľavilo, že skonala. Jediné, koho mi bolo ľúto, je John, ktorý sa práve stal slobodným otcom. Avšak jeho trúchlenie sa mi vďaka nedávnej a pre dej zbytočnej afére nezdalo príliš úprimné. Len škoda, že sa Sherlock a John zase rozhádali, čo celú situáciu náramne skomplikovalo. Žiaľ, epizóda pôsobí veľmi rozpoltene, hoci nám to začne mimoriadne slušnou mysterióznou atmosférou, nakoniec sa to prepadne do predvídateľnej a umelej melodrámy. A akčnejší ráz Sherlockovi ozaj nesedí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock meets Bond meets John le Carré meets Esmeralda. Jedna hvězdička za slibný rozjezd a mínus čtyři za příšerný závěr jak z té nejhorší telenovely. Ono když má něco deset dílů musíte být sakra opatrní s opakováním zápletek, (SPOILER) jakože Johnovi někdo blízký zase znova umře a John je z toho na zhroucení. Dohnat taková herecká esa jako Freeman a Cumberbatch k tomu, aby jejich emocionální projev vypadal nevěrohodně, na to už musí být tvůrce extrémně velký režijní a scénáristický babral. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár hlášek, které si INTP rád zapíše do bloku s obrázkem Alberta Einsteina, ovšem z hlediska televizní "filmařiny" úlet. Stejně to byl příjemný návrat do Sherlockova světa! Jen ten ufňukaný konec je mimo - proč pořád to "polidšťování" Sherlocka? Vždyť právě asociálnost a arogance získala té postavě takovou oblibu! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama