Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní finále celého seriálu. Patřičně osobní, fatální, epické a ponuré, s návratem tam, kde to celé začalo, respektive před to, čímž to - i s ohledem na britské reálie - připomene SKYFALL. A plné provařených žánrových rekvizit i zvratů, které jsou sice ohrané, ale máme je rádi, takže se nad nimi usmíváme napůl shovívavě a napůl spokojeně. Tedy aspoň já. Díky za Molly, závěrečnou rozlučkovou montáž a za všechno. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď predchádzajúca časť bola poriadny úlet, tak toto je čo? Experiment, myšlienkový aj skutočný. Určite potrebujem vidieť ešte raz. Má to ešte niečo spoločné s Arthurom Conanom Doyleom? –––– Je nejaký rozdiel, keď zomrie nevinný namiesto vinného? –––– Existuje konečný odvolací súd pre všetkých. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda se tváří jako možné rozloučení s touto sérií, ovšem nechává si i otevřené dveře pro případnou navazující sérii. Nicméně vše, co na tomto seriálu mám tak rád, je zde přítomno. Ovšem v množství, které už doslova popírá logiku. Neboť konkrétní rozhodnutí postav je zde učiněno za předpokladu, že dotyční udělají přesně to co se od nich v daný čas chce. Kdyby kdokoli se rozhodl k cíli zvolit trochu odlišnou cestu, celek by vypadal docela jinak. Herecky i technicky nicméně skvěle zpracováno a nebýt těch logických kiksů, bylo by to za plný počet. Takto pět procent ubírám. 80% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to napínavé, v pro postavy neuvěřitelně stresujícím a pro diváka adrenalinovém tempu - hodně obstojně zrežírované. Jenomže celý "Sherlock koncept" tady kompletně roztekl do emocemi napěchované vztahovky našich milovaných hrdinů - a co mě nejvíc mrzí, že se na konci úplně stejně roztekl i scénář tohohle dílu. Celou dobu to směřuje (k jakkoliv samoúčelně vystavěnému) srdcervoucímu finále, aby byl výsledek tak neuspokojující a podivně strnulý? A co ten vinnetouovský dodatek? Úplně jsem si vzpomněl na: Tak tady jsou - legendární postavy našeho mládí.. Patos. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk čeká několik let na návrat a teď si přeji, aby se tak nestalo. Tragické zklamání. Nemluvím o očekávání, které se zkrátka naplnit nedalo. Mluvím o zbytečném překombinování, vztazích a v neposlední řadě nelogičnosti. Sherlock se dostal do stejného bodu jako Doctor Who. Moffat zkrátka nedokáže udržet jeden seriál stabilní několik let. Bohužel ani Gattis mu k tomu nepomůže. Při příští návštěvě S+W se budu nejspíš hodně přemlouvat. _____ P.S. Nadhodnocovat kvůli vymodlenému comebacku v podobě flashbacku a emočně napjaté scény s "M" opravdu nemá smysl! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama