Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3
USA, 2012, 115 min

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (978)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc zbytečný byl předchozí díl (v rámci série - o celkové zbytečnosti netřeba mluvit, ta je jasně definovaná už samotnou zápletkou), se zde tvůrci přeci jen blýskli a vysypali z kapes poslední zajímavé drobky. Condom mě přesvědčil, že umí natočit i strhující akčňák. Říkám si, jaká škoda, že kvůli několika skvělým scénám finálního zápasu mezi rodinami upírů musel člověk přetrpět několik hodin koncentrované nudy, trapnosti a dalších cílovému diváku poplatných (příšerných) momentů. Beru, že film je pro mladý, beru, že jde hlavně o lásku, to já všechno fakt beru, ale jsem přesvědčený, že to vše mohlo jít natočit úplně jinak a především s jinými herci. Také nerozumím tomu, proč se Rozbřesk trhal na dva díly. Samozřejmě, že chtějí z těch dětí vyrvat jen další prachy, ale to rozdélení je jinak naprosto zbytečné . Tady se paní Majerová moc nepředvedla. V první části se jen stará Bela provdá za Edu Kolína a on ji napustí. Dvakrát. To by snad šlo sdělit jen nějakou formou předmluvy, nač dvouhodinový film. Naštěstí v této druhé části se přeci jen už něco dělo. Navíc se v půlce přestalo hrát na ten tvajlajtový desén a přistoupilo se na trochu jiná pravidla. Po xmenovsku se strhla velkolepá bitva, která za to prostě stála. Přál bych vám ovšem ten stejný zážitek z kina plného mladých dívek. Stará Bela se pár hodin po překotném porodu vilně přitulila k Edovi a hledištěm kina zašumělo jemné áááách a jůůůůů. Bylo to až k neuvěření. Kdyby mi to někdo vyprávěl, myslel bych, že přehání. Když došlo na trhání hlav a párání lidí vlky, pomyslel jsem na ty vzdychající dívenky a říkal si v duchu: ta vás vypekla, ta Majerová, co? Ještěže tam Condom nedal cákající hektolitry krve, to si už nedovedu představit, co by to s cílovým divákem udělalo. Hlavní zástupce těch zlých upírů Aro Volturi byl vynikající. A některé upírky byly děsně sexy. Hlavní herecký trojúhelník mě nutil odvracet zrak. Rychlá kadence na sebe vrstvených nelogismů mi nedá dodnes spát. Kdyby se prostě tvůrci vykašlali na ten komerční styl a jeden velký sladkobol a udělali z toho nabušený gothic nářez s temnou hudbou od začátku do konce a bez přítomnosti dětí, byla by to po celou dobu bezva podívaná a v kině by hned bylo i více místa. Takhle narvané kino jsem zažil pouze jednou a to na Avatarovi. Tato skutečnost je též až k neuvěření. Čtyři hvězdy v rámci tvajlajtu, dvě v rámci filmů jako takových. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný námet, plus nadpriemerné spracovanie, rovná sa priemerný výsledok. Určite nemôžem povedať, že by nastala výraznejšia nuda, sága je u konca a treba podotknúť, že s pomerne dôstojným, dvojdielnym zakončením. Csfd hodnotenie je opäť davovou psýchózou podhodnotené. Odpad si zaslúžia iné snímky. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Opět nadhodnocuji, zaprvé abych trochu zvrátila zvrácené hodnocení místních zvrácených uživatelů, zadruhé že hodnotím film z pohledu ataptace knihy a jako bonus možná Skrka a Kubrickona trefí šlak :-) Tak a po krátkém úvodu se dostávám ke spoilerovému hodnocení. Musím říct, že prvních deset minut byl fakt vopruz. Začínat film tím, že se hned začnou líbat, říkat si klišé atd mě nenadchl, ovšem navazuje to hned na první film tak to asi logiku dává. Taktéž jak se tu mnohkrát zmínilo - počítačové efekty - byly na úrovni roku 1997. Bellyn hon na člověka se tak víc podobá Samařinýmu výlezu ze studně a to, že film není pro náctileté holčičky se tvůrci snaží dokázat odvážnějším sexem, kde ovšem figuruje hlavně odulý Patizón. A co maj proboha pořád s těma vlasama? Ovšem tady se asi výčet negativ zastavuje. Jako čtenář musím pochválit opravdu zdařilý výcuc důležitých událostí a nikde zmíněné "tlachání o ničem " mi nepřišlo přítomné. Moc se mi líbilo předvádění upírských schopností, které zdaleka předčily očekávání z trailerů. Ví se o mě, že si v každém filmu najdu nějakého miláčka a i tady se tak stalo :-D Benjamin mě totálně dostal a jeho charisma (a krásná tvářička) tvoří polovinu filmu. Tu druhou si zase pro sebe strhl Garret. Jeho hláška: "červenopláštníci už jdou, červenopláštníci už jdou" považuju za geniální a nejrealističtěji prohlášenou věc, co ve filmu zazněla. Možná i proto, že kdybych stála v podobné situaci, pobrukovala bych si něco podobného. O jistý druh kruté zábavy se postará i Stefan s Vladimirem, zvlášť když vidíte jejich nadšené tváře hledící do vřavy létajících utrhaných hlav. I když jsem původně litovala, že se boj odehrává pouze v Alicině vizi, nakonec jsem byla ráda. Pohled na mrtvoly mých oblíbených postav se mi ani za mák nelíbil, zvlášť když umírali ve svých zvířecích podobách. Navíc vize byla krásně zpracovaná a plynule navázala na realitu, takže tohle se opravud povedlo. Závěr přeslazený, ale tak to má být. Co mě teda znechutilo byla postava dospělé Renesmé. Něco tak umělého snad někdo animoval v DOSu. Titulky završily několikaletou pouť asi nejkontroverzější romancí, která mě proti mé vůli přeci jen dostala. Twilight mám ráda hlavně kvůli vedlejším postavám (a Jacobovi), (navíc prostě miluju tu severoamerickou krajinu) má nenávist k Belle a Edwardovi trvá :-D ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Vocap, bičis?? Copak si nemůže plnoletý, pohledný, kvalitně vzdělaný a nadprůměrně plodný nehomosexuální (bez komentáře, Peytl!) jedinec dopřát trošku té vyšší kultury? Nejen zábavou živ je člověk, proto jsem na moment odhodil Kierkegaarda a nasadil na obrazovku těžký level, nebudeme se z toho hroutit, ne? Pravda, v ději se kulda trošku ztrácel, neboť z nedočkavosti po čerpání moudra z úst nesmrtelných přeskočil z prvního dílu rovnou na poslední, ale nakonec to snad tak nějak pochopil.... Nebudu zbytečně spoilerovat, pouze zmíním, že permanentní menstruace, kterou trpí labilní Kirsten, přilákala již skutečně veliké množství vampíků. Ba co více, nějakým zázrakem dokázala vypudit ze své uskřípnuté dělohy plod. Což byla taková hyba pro rovnováhu světa, že se samotné jeho základy otřásly a mně se zvedl kufr. A když tak dvě tlupy vystajlovaných mimoňů postávaly na poli a sehrávali ,,král vysírá své vojsko", evidentně bez znalosti základních pravidel, řekl jsem si - milé třináctky, to máte za to, že mi za pár let stejně nedáte, vy svině!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že je to stále o tom istom - trochu romantiky a potom už len ukazovanie nových postavičiek, je to celkom znesiteľné. Keď zoberiem do úvahy akčnú mega scénu (konečne naozaj veľká bitka), je to milé prekvapenie. Tentoraz sa mi zdali funkčné aj niektoré vedľajšie postavy (veď bolo na čase). Príbeh je dosť hlúpy a finále zbytočne mäkké, ale konečne som sa nenudil... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Závěrečný díl ságy vidělo v českých kinech za první víkend na 215 tisíc diváků, což byl v době uvedení třetí nejlepší výsledek v historii českých kin. (Sekmen)
  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)

Reklama

Reklama