Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče dokumentaristické hodnoty, tak nejdůležitějším poselstvím filmu je, že trabantem bych necestoval ani na výroční slavnost facky Heleny Růžičkové v Hošticích, až tak rozkřáple na mě ty stroje působily. Koncept je hodně zkratkovitý a občas nedotažený, ale co si budeme nalhávat, kouká se na to zkrátka parádně, cestovatelské nadšení všech aktérů je nakažlivé, jejich přisprostlá a ironická hodnocení africké kultury a nátury zcela souzní i s mými názory a všemu nasazuje korunu týpek Jason, bývalý student v ČR, kterému se ve společnosti těch ošklivých goril upřímně stýská po nádherných českých holkách. Sám bych do něčeho podobného klidně šel, ale pouze s autem, které vydrží alespoň dvě zatáčky bez závady, a s trasou daleko mimo arabské země, kde se nesmí pít alkohol.... 80% ()

Reklama

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Ten trabant se ale pomalu rozjížděl. Začalo to slabším dokumentem Trabantem Hedvábnou stezkou přes Afriku do Ameriky. A teď jedou až do Austrálie. Jsem zvědav. Nicméně zpátky k Africe. Krásně to vyplňuje mezeru mezi Hedvábnou stezkou a Amerikou. Mezi dokumentem a nadupaným road movie/cestopisem jako známe z Top Gearovských speciálů. Za tohle obdivuji Dana Přibáně, který svůj projekt vytáhl z ničeho až na vrchol. Zaslouží si opravdu velké uznání. Nicméně Afrika je sice přelomová, ale stále spíš dokumentární. Ještě se to hold učili. Podle téhle tendence bude Austrálie ohromná pecka. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty by měly být o zajímavých věcech a plné překvapení. Scénář napíše život, o režii se postará realita a herci jsou nahrazeni lidmi, kteří mají co říct nebo ukázat. Proto tady nehodnotím kvalitu kamery, ani hudbu. Přejet Afriku trabantem se mi jeví jako dobrý nápad. Partička odvážlivců je sympatická, pohodová a nechybí jí odhodlání předsevzetí splnit. Z filmu jde cítit dobrodružství a je vidět, že se naši cestovatelé nebáli poznávat. Mých 5* je za odvahu, trpělivost, pevné nervy (!!!!) a perfektní cestopis. Díky! ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Pohodovej poloamatérskej cestopis o putování napříč Afrikou. Má mé velké sympatie, chytají mě též chutě se vydat někam za poznáváním cizích kultur. Zpověď jednoho afričana mě odbourala "Pěkný holky máte tam v Čechách, každá je jiná, s každou si musíš pokecat, tady v Namibii jsou 2,3 dobrý nebo taky žádná, ale v Čechách, ty vole, každá, každá, až na výjimky, že některý jsou třeba mrtvý nebo tak..." /žluťáckej zkracovač času/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Na otázku proč se expedice vyhnula Demokratické republice Kongo a Zimbabwe odpověděl ´“náčelník´´ a vedoucí expedice Dan Přibáň přibližně takto: „No Demokratické republice Kongo se vyhýbáme, protože nám to nepřijde úplně bezpečný a Zimbabwe, protože Mugabe je prostě blb a všechny ty peníze, které bychom tam dali, by šly do toho režimu.“ (heyda)
  • Průměrná vzdušná vzdálenost z Prahy do Kapského města je 19 400 km. (LEGACY)
  • Průměrná spotřeba benzínu se během výpravy vyšplhala na 6,5 l/100 km. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama