Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o jedné velké pouti napříč Afrikou. Kamera a hudba stojí určitě za to a celkové kouzlo dokumentu je taky velice silné. Přestože je to určitě povedený dokument a podobnou pouť by chtěl podniknout kde kdo, tak to na úplný vrchol nevidím, zas až tak mě to nezaujalo. Ale klobouk dolů před hlavními aktéry. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Aj tento trabantí dokument, tentoraz naprieč Afrikou bol skvelý. Síce bola trochu komornejšia zostava a nebolo to také svižné a svieže, ale bola to jazda jak sa patrí. Mnohé zábery ukázali pravú tvár Afriky. Čo by som vytkol, bolo, že niektorým krajinám ktorými prechádzali sa venovali až žalostne málo a to mi bolo ľúto. Inak výborne. 80-85% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního to rozhodně ještě není ono a je pořád vědět, že šlo hlavně o to, aby dobrodruzi celou cestu zvládli. V dalším díle, "Trabantem až na konec svět", se už ukázalo, že mají i dokumentární tendence. Přesto je krásně vidět, že se jedná o neskutečný pokus o cestování, který rozhodně stojí za pozornost. Dan Přibáň je velký frajer a každá jeho posádka jakbysmet. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další, respektive první a neméně skvělá expedice Dana Přibáně, mě sice neazujala tolik, jako ta jihoamerická, ale jak říkám, bylo to neméně skvělé a dobrodružství tam bylo možná ještě mnohem víc, určitě tam bylo několik zajímavějších momentů, než v předchozím filmu, řešilo se více poruch, bylo to vtipné a zábavné, bylo tam více rozhovorů s domorodci a celkově hezčí záběry, jen ta parta lidí, byla trochu sehranější až v Jižní Americe. Pro mě byla nádhera to sledovat, navíc jsem se dozvěděl i spoustu pro mě zajímavých informací, prostě cestopis jak Brno s nejlepšíma průvodcema a skvělým komentářem Davida Novotného. Objektivně je to sice spíše za čtyři, ale za to neskutečné vzrušení, odvahu a prostě za to, že to dokázali, a hlavně že miluju přesně tyhle typy dokumentů, tomu prostě musím dát plný počet. 90%. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Prejsť trabantom afrikou je látka aj na cestopisný seriál, a preto som sa bál, že bude dokument príliž povrchný a "rýchlikový". Avšak to čo som videl, bolo svižné, milé a vtipné a aj keď cestovatelia možno neukázali všetky turisticky najznámejšie atrakcie, tak ako je to vo videách z týchto krajím skoro "povinnosťou", ukázali pravú afriku, ktorá sa nachádza niekde za všetkými tými turistickými atrakciami. Neoddelitelnou súčasťou dokumentu, na ktorú som sa tešil tiež, boli neustále opravy trabantov a z toho vyplívajúce zúfanie, stredajúce absolútne víťazstvá. Príjemný dokument, ktorý by ma určite bavil aj v prípade, že by bol o niečo dlhší. 90 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Průměrná vzdušná vzdálenost z Prahy do Kapského města je 19 400 km. (LEGACY)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Průměrná spotřeba benzínu se během výpravy vyšplhala na 6,5 l/100 km. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama