Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Ďábel má nad námi takovou moc, jakou mu sami dovolíme.“ Příběh, odehrávající se v 18. století, líčí rychlý vzestup i pád uznávaného mnicha Ambrosia. Jeho silná oddanost Bohu je pomocí intrik vědmy Matyldy naprosto podlomena a Ambrosio se tak dostává před Svaté oficium. Touha vyhnout se trýznivému trestu, který ho čeká, ho dovádí až k domluvě s ďáblem. Zde však čeká další zrada. (Ena.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (57)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, že Lucifer nikdy nespí, a vždy sa snaží získať duší (hlavne) tých, ktorý žijú veľmi vzorný život. Bohužiaľ, jeho obeťou tentokrát je jeden mních (V. Cassel). Na svoje možnosti veľmi dobre režírovaný a veľmi zaujímavý príbeh. V. Cassel opäť ukázal niečo zo svojho veľkého hereckého talentu – skvelý výkon. Osobné hodnotenie: 92% (*****) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, bezva, tak co jsme se dozvěděli? Že i ctnostný kněz a rétorický kazatel může zhřešit. Nejprve pro tvrdost svého srdce, pak se mu zalíbí sex. Celé je to o tom, že stačí málo, a ten zlý si najde skulinky, jak proniknout i pod kutnu. Jen mi to přišlo až moc přímočaré. Musím se kouknout na původní film s Frankem Nerem, jestli i tam je to tak odhadnutelné, co se stane, že se stane, a skutečně se stane. Má to slušnou výpravu, skvělou kameru, poučenou plátny starých mistrů, hru se světlem, za to ty dvě hvězdy, ale jinak tomu chybí drajv, a je to až moc povrchní. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temný, ale opravdu hodně temný a pro mnohé těžko uchopitelný snímek, kde má náboženská filozofie hlavní slovo. Vincent Cassel tu podal úctyhodný výkon. Neochvějná víra a neschopnost odolat vlastnímu pokušení. Tak z toho může být jedině průser. Tento snímek není pro každého, neboť se vtom dá lehce ztratit a pak by nezbývalo než opravdové vykoupení. Ale kým? Po zhlédnutí tohoto příběhu bude snad jasno. Pokud však bude pochopen. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, o jaký žánr se v tomto případě jedná, protože z toho, co jsem pochopila z vyprávění pana režiséra během diskuzní sekce, která následovala po promítání filmu, neměl ani on sám moc ponětí, co vlastně točí. Škoda. Mnich má totiž v jistých scénách přesně tu zvláštně temnou atmosféru, kterou bych od něj čekala (Ambrosiova otázka po mši s trnovou korunou týkající se toho, jak dobře si vedl, nebo nejistota z příchodu nového, maskovaného mnicha), nikdy si ji ale nedokáže dlouhodobě udržet. Ano, pan Dominic Moll má cit pro hezkou kameru (krásná balance mezi slunečnými a temnými částmi), pro dobré obsazení, hezké lokace, slušný hudební podkres. Bohužel vše dohromady nevysílá žádnou zprávu; tedy minimálně ne tak silnou, jak by ve srovnání s předlohou mohlo. Tomuto filmu totiž chybí jasné určení toho, jak chce na diváka zapůsobit, čímž nakonec přichází i o intenzivitu. [Glasgow Film Festival 2012] ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak obrovskou moc má vlastně tenhle skoro nehezký Francouz, s očima daleko od sebe a ostrým nosem, nás uhranout. Dokáže zahrát cokoliv, co si zamane a vždy tak, že mu to polknete i s navijákem. O tom, co ve filmu mohlo být či nemuselo, je zbytečné debatovat, protože každopádně si jej tenhle hříšník, byť ve službě Boží, ukradl celý sám pro sebe. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • O knize "Mnich", kterou je snímek inspirován, se zmiňuje spisovatelka Jane Austenová ve svém díle "Northangerské opatství". Titul je pak zmiňován i ve stejnojmenném filmu  Northangerské opatství (2007). (Asmodin)
  • Film sa natáčal hlavne v meste Girona v Katalánsku. Niektoré pasáže sa nakrútili aj v Aiguamúrcii, Almeríi a Madride (Španielsko). (Arsenal83)

Související novinky

Vincent Cassel zůstává králem zločinu

Vincent Cassel zůstává králem zločinu

09.08.2010

Právě dotočil gotický thriller ze 17. století The Monk, na podzim jej uvidíme v roli baleťáka v Aronofského Black Swan, ale pak se vrátí k tomu, co mu jde poslední dobou nejlépe – likvidování lidí. A… (více)

Reklama

Reklama