Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Současné španělské horrorové filmy jsou poněkud nevyzpytatelné... Tenhle je naštěstí velmi důstojným zástupcem temné španělské strany. Na začátku se vyrojí spousty otázek ohledně Juliiny sestry, jejíž sbevražda vypadá podezřele. Ale jen pro Julii. Pátrání po pravdě však není příliš úspěšné, a tak se Julia chystá se svým mužem k odjezdu, jenže toho někdo vzápětí unese... Julia ztrácí zrak a nočním můrám narůstají křídla. Druhá část snímku se z roviny mysteriozní přesouvá do thrilleru. Julii jde o život a krátké chvilky štěstí nemohou zastavit lavinu hrůz, která se na ni řítí. Krvavou lavinu. Lavinu bez očí s jehlami a noži... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že tento film se snaží k tematice očí v hororu přistupovat originálně, avšak v konečném důsledku je to zase zděšená bezmocná osůbka utíkající před svým vrahem. Ne zcela dokonalá dotaženost námětu je tedy největší slabinou filmu, přesto tato slabina nění nikterak zlomová. Ba naopak Juliiny oči jsou velice bytelným a atmosferickým hororem - charismatická hlavní postava, depresivní prostory, jen pár lekaček a raději více strachu budovaného skrze atmosféru a identifikaci s prožíváním hlavní postavy. Nevím sice jak je to s těmi "neviditelnými" lidmi, ale Julia má mé hluboké, vystrašené, sympatie. 8/10 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

OMG, další hororová špička ze Španělských rukou. Podle mého vkusu začínají být Španělé hororový bozi a tento snímek je důkaz. Ojos de Julia je horor, který se vymyká všem hororům, které jsem doposud viděl. Belén Rueda naprosto famózní herecký výkon, která mě svým pohledem a strachem, který se jí vyskytoval v očích, naprosto přesvědčila. Celé toto začíná pomalejším tempem, ale postupně se rozvíjí, až do úplného extáze. 112minut uteče rychle, poněvadž druhá polovina je jasný důkaz filmového umění a režisér Guillem Morales se ukázal jako kvalitní režisér, který umí točit skvělé horory (škoda, že jich má na svědomí tak málo). Na atmosféru si nemohu také ztěžovat, protože temný podtext je znám už od začátku. Slepota je strašná věc a tady mi při scénách, kdy se kamera zaměří na slepé, běhal mráz po zádech. Jejich temné oči z kterých je člověku do breku jsou hrůzostrašné. Nápad s psychopatickým vrahem, který ujíždí na slepých ženských, protože si přijde jako stín, kterého nikdo nevidí je naprosto fantastický. To dokonale vystihuje scéna po vraždě staršího muže. Do toho mě velmi bavilo zkrývání vraha, až do samého závěru a i když člověku je jasné, kdo to je, tak obličej přesto nevidí a klade si jen spoustu nesmyslných otázek. Teď už k závěru, který byl naprosto famózní. Nápad s foťákem byl skvělý a viděl jsem ho už v pár hororech, ale tady? Nemám co bych dodal, režisér závěrečnou scénu vytvořil skvěle a já nemám slov (,,to se musí prostě vidět"). Jak vidíte, jen chválím, takže jiné hodnocení než plný počet dát nemohu..10/10 = 100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice pěkně natočené, s krásnou hlavní hrdinkou, ale to je asi tak vše. Na mě to bylo až moc dlouhé a chvilkama jsem se opravdu nudil. Nechybělo i několik strašně nelogických scén (+ chování postav). Váhal jsem mezi 3 a 4* a i přes tu solidní atmosféru, se tady přikloním přeci jen k nižšímu hodnocení.  (Full HD) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama