Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

oLí 

všechny recenze uživatele

Já nevim, přečetl si režisér scénář ? Vlastně i herci, vždyť téma je pořád tak atraktivní, zvlášť s dnešními možnostmi, ale co tohle doprdele bylo ? Taková výprava, oživený Londýn 19. století, šílený vědec, Frankeinsteinovo monstrum, možnost na skvělej horror a vono z toho vyleze takovýhle... špatný. 4/10 ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Old McAhoy farmu měl, hýja hýja gay. Opičky si pěstovat chtěl, hýja hýja gay. Pottera z cirku zachránil, hýja hýja gay. A záda mu napravil, hýja hýja gay. Za dva dny to rozchodil, hýja hýja gay. Málem sem se unudil, hýja hýja gay. Konec to však opravil, hýja hýja gay. Bratříčka si pak sešil, hýja hýja gay. A blesk do něj uhodil, hýja hýja gay. Blondˇák tam pak zakalil, hýja hýja gay. Jednou kouk´ sem, nemusím víc, hýja hýja gay. Radši půjdu do prčic, hýja hýja gay. 50% P.s.: půjdu si vysát vodu z kolene, návod sem dostal ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v prvom rade nadchne svojou dobovou atmosférou. Výprava pomerne podmanivo vystihla dobové reálie počiatkov industrializácie. K tomu pekné kostýmy, takže v tomto smere spokojnosť. Na druhú stranu ale dejová linka je iba taká priemerná, šedivá a s minimálnym dôrazom na jej romantickú časť, čo bola veľká škoda, pretože naopak, v originálnej predlohe tvorila jej najpodstatnejšiu časť. A tak to v spojení s týmto monštrom malo byť. Tu sú len dvaja blázni zbláznení do medicíny, pár pokusov, oživovanie, pár bleskov, krátky boj... a to je asi tak všetko. Slabší priemer. 55/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco se něžně sál absces, přiopilí hoši rozverně dováděli na podlaze a z asistenta se stával partner (až to vypadalo, že za předponou „hom“ nebude jen unkulus), o mizanscénu tradičně pečující McGuigan oděl známou historku Mary Shelley do kabátu z krejčovství na Baker Street. Bez znepokojivé atmosféry, neuceleně a s monstrem, které vypadalo jako Kryton po zkratu tříselné zásuvky. McAvoy se snažil situaci zachránit ceněním zubů a uslzenými pohledy z rejstříku Lea DiCapria, ale kde nic není, ani výboj blesku nepomůže.. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem ze soucitu nad dvěma hvězdami, ale tak šlechetný k této sešité slátanině prostě nedokážu. Film, na který jsem šel tak trochu pod nátlakem, kdy jsem se mu doposud úspěšně vyhnul, byl pro mne stejně splácaný, jako samotný Frankenstainův výtvor. Film s přehnanou stopáží, bez špetky logiky. Film bez ambice zaujmout něčím originálním, co by se ovšem drželo předlohy. Film tak nudný, že jsem měl opravdu chuť odejít. Prostě tohle byl další promrhaný námět, paskvil s ambicí originality, který se aspoň pro mne propadl dosti hluboko na to, abych měl vůbec chuť, po něm ješté kdy sáhnout. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Autorkou dekorací je filmová architektka Eve Stewartová, která představila Viktorův byt/pracovnu/laboratoř jako masivní prostor, odrážející průmyslovou revoluci, kdy stroje nabíraly velikosti budov. Tyto scény byly natočeny v londýnské čerpadlové stanici Crossness, která byla postavena v roce 1865 jako součást hlavního kanalizačního systému viktoriánského Londýna. (Zdroj: CinemArt)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama