Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (312)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně zajímavý kousek. Film bezesporu rozdělí diváky na dva tábory, ale jinak to ani prostě být nemůže. Podotýkám, že nejlepším Frankensteinem je pro mě bezesporu ten od Branagha (1994), ale právě díky tomu je tenhle zajímavý úplně z jiného pohledu, a to z pohledu samotného doktora F. a jeho společníka. Trefně ve filmu zazní, že lidé si budou vždy pamatovat jen ono monstrum, ale ne jeho stvořitele - což může být i narážka na realitu, protože se často setkávám s tím, že lidé jmenují ono monstrum jako "Frankenstein". Proto obdivuju, že je film svým způsobem zaměřený na všechno kromě toho nejslavnějšího - monstra. I to se ale samozřejmě nakonec objeví, ne že ne, ale je to jen příjemná a současně i mrazivá třešnička na dortu, protože ten obřík je zpracovanej fakt luxusně. Knihu jsem nečetl, ale nepochybuju, že tady byl použit pouze námět a že scénář jde svým vlastním směrem, jako tomu tak prostě v Hollywoodu bývá. A mně to ani nevadí, předlohy už se totiž dokonale držel před 20 lety Branagh a já jsem nepotřeboval žádnej remake, kterej by samozřejmě pohořel na všech frontách... Ale jako příběh o Victoru Frankensteinovi? To jsem si užil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Obávam sa, že jediné, čo práve kleslo, je moja mienka o vás." Čistá blbosť, takéto hovadiny mi vôbec nič nehovoria a ich pozeranie pokladám za stratu času. Možno kebyže mám dvanásť, tak som z toho úplne paf. Ale nemám. Dávno nemám. Nezáživná pseudo-vízia, mdlá réžia, scenár jemne povedané absolútne chabý, herci o ničom (najlepší je Radcliffe, ostatní nula bodov). Občas poteší výprava, nejaký detail alebo konkrétna scéna, čiže čistá katastrofa to nie je. Ale... ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako pilot k nejakému seriálu by to mohlo byť celkom fajn ale ako kinofilm je to dosť trapas. Je to svižné, relatívne zábavné a má to aj celkom nábeh na guilty pleasureale akosi mi uniklo o čom ten film vlastne mal byť. Scénaristicky je to totiž celkom peklíčko. A McAvoy s Radcliffom už mali tiež lepšie chvíľky 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solid Job. Film táhne nahoru herecké trio s maniakálním McAvoyem, solidně zahraným Radcliffem a ďábelským detektivem Scottem, jehož rozhovory jsou místy až znepokojivé, Film má správně temnou a špinavou atmosféru Londýna, skvělé kostýmy, špičkový vizuál, inteligentní dialogy sladěné s elegantní a zdvořilou britskou angličtinou, příjemné a zábavné tempo doprovázené vědou a medicínou. Highlight filmu pro mne přišel hned v úvodu a to samotný Escape from Circuss, který byl natočen velmi svižně, originálně a s fajn slow motiony, ale potěší i destruktivní závěr s děsivou podobiznou Frankensteina. McGuianovi se místy daří tvořit i stísněná creepy atmosféra ( experiment se šimpanzem). Já se příjemně bavil, možná zde mohlo být více akce, ale stěžovat si na příběh, jehož předlohu každý zná je zcela iracionální. Lepší volba než Hunger Games. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 4/10, Napětí 7/10,Humor 5/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Old McAhoy farmu měl, hýja hýja gay. Opičky si pěstovat chtěl, hýja hýja gay. Pottera z cirku zachránil, hýja hýja gay. A záda mu napravil, hýja hýja gay. Za dva dny to rozchodil, hýja hýja gay. Málem sem se unudil, hýja hýja gay. Konec to však opravil, hýja hýja gay. Bratříčka si pak sešil, hýja hýja gay. A blesk do něj uhodil, hýja hýja gay. Blondˇák tam pak zakalil, hýja hýja gay. Jednou kouk´ sem, nemusím víc, hýja hýja gay. Radši půjdu do prčic, hýja hýja gay. 50% P.s.: půjdu si vysát vodu z kolene, návod sem dostal ()

Galerie (38)

Zajímavosti (19)

  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)
  • V tomto příběhu je nestvůra příhodně pojmenovaná Prométheus, podle postavy, která se pokusila ukrást oheň bohům. Stejně tak jako se Viktor snaží svým způsobem ukrást životodárnou sílu Bohu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama