Reklama

Reklama

Děj tohoto filmu vypráví o jedné obyčejné škole, učitelích, žácích a ostatních zaměstnancích školy. Vše však sledujeme pohledem suplujícího kantora Henryho Barthese (Adrien Brody), který jako nováček vstupuje do světa dobře skrývaných tajemství, lží a lidských tragédií. (FFilipCZ)

Videa (6)

Trailer

Recenze (420)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a zejména ke konci depresivní drama, které je poutavé nejen svým příběhem, ale i formou, jíž je natočen. Prostřihy na filozofování Adriena Brodyho byly možná mírně rušivé, ale dotvářely celkovou atmosféru snímku. Hudba byla v Detachment příjemná, herecké výkony velmi potěšující a díky působivému závěru zvažuji i 5*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Henry je novým suplujúcim učiteľom na strednej škole, kde je najväčším problémom disciplína či rešpekt voči autoritám. V jeho triede je množstvo vyvrheľov, čiže právom patrí medzi najhoršie na škole. Henry je veľmi špecifickým profesorom s vlastnými metódami vzdelávania. No napriek jeho výborným výsledkom je zároveň veľmi svojskou osobnosťou. Uzavretý so slabou komunikáciou s kolegami. Jedného večera spoznáva mladú prostitútku, ktorú sa snaží rovnako, ako svojich žiakov priviesť na správnu cestu. Podarí sa mu splniť svoje "osobné" ciele? Film s množstvom hlbokých myšlienok z ktorého Vás môže hlava rozbolieť. Ale také už ( dobré ) drámy proste sú. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Presne takéto drámy zbožňujem. Z časti mi to pripomínalo Americkú krásu, z časti som mala pocit, že sa pozerám skôr na niečo severské ako americké. O výkone Adriena Brodyho ani netreba hovoriť, ale všimli ste si Sami Gayle? Pre mňa doposiaľ neznáma tvárička, ale jej počin ma nadchol a dúfam, že s ňou čoskoro uvidím aj iný film, keďže talent v nej určite je. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Celkem depresívní film. Vlastně hodně depresivní, skoro po celou dobu trvání, ale i přesto krásný. A Adrien Brody v roli středoškolského učitele naprosto exceluje. Jeho učitel, stěhující se nestále z místa na místo a hlavně odmítající jakýkoliv kontakt nebo sblížení s nějakou osobou a přesto někdo, kdo dá svým žákům daleko víc za pár týdnů, než někdo za celý život, ten prostě neměl vůbec žádnou chybu. A asi bych musel dlouho vzpomínat, kdo mě naposledy svým herectvím tak nadchnul. Ale i bez jeho skvělého výkonu je Oddělen drama ze školního prostředí, kterému k dokonalosti chybí opravdu jen málo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hehe, tohle by měli pouštět v prvním ročníku na pedáku, aby si všichni včas a rychle rozmysleli, chtějí-li vůbec zkoušet povolání učitele vykonávat. Děti jsou parchanti a jejich rodiče kolikrát ještě větší (jak vím z vyprávění, holt učitelská rodina no :-D). Jakkoli je film dobře zahraný a má co říct, hlavní hrdina v podání Adriena Brodyho mi k srdci nepřirostl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa prvýkrát objaví až pred záverečnými titulkami. (Niles)
  • Ve filmu se měl původně mihnout také Adrienův otec Elliot Brody. Jeho scéna však byla nakonec z filmu vystřižena. (veronica 01)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama