Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (58)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

více než 70 let takového gigantu jako je DC nacpat do 90.min-no, to je jasné, že se to musí vzít rošku hopem a zkratkovitě..Na druhou stranu ty nejzávažnější, nejzábavnější a nejvýnosnější momenty zmíněné asi byly a informace vtipně, svižně a přehledně řazeny do kontextu doby(a jednotlivých komksových období) ani na chvilku nezanudí. Dojde na sypání si popela na hlavu, na nějákou tu slzyčku a sem tam nějáký ten oldschoolděděk vyplivne nějákou tu krutopřísnou hlášku= Paráda.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozbor superhrdinského komiksu skrze veškerý jeho historický vývoj a proměny, díky nimž DC (a rozdíl od stále dětinského Marvelu) v průběhu let dokázalo nejen držet prst na tepu doby, ale hlavně se vyvinout z primitivní brakové zábavy do skutečného umění, vyprávějícího skutečné příběhy. Přitom se ale neutápí v samochvále, a dokáže posuzovat DC hrdiny i z jejich velmi slabých momentů - navzdory kterým dokonce i mě, superhero-hatera, přesvědčuje že něco na těch klasických postavách přecejen asi bude. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní a bezchybné. Samozřejmě,hl.pro ty,co preferují DC,což je logické. Pro ostatní,jen taková jednohubka,na kterou do 5min.zapomenou. Na malé ploše (necelých 90min.),se tu přesto podařilo nějakým zázrakem (marvelem,haha),nacpat témeř vše podstatné a např.zjistit (pro ty,kdo už to neví dávno),že Alan Moore vypadal v 80tkách,vpravdě démonicky. (A dnes vypadá jako dvojče Ivo Pešáka, RIP). Nebo že Frank Miller nikdy nebyl,není a ani nebude hezoun.:) Což sice není pro tvoření comicsů důl.,ale i tak je to velmi zajímavé zjistit,jaké tváře se skrývají za těmi mnohdy,slavnými jmény na nezpočtu rozličných comicsových sešitů apod. :-) Což běžný smrtelník,který se jen tak nedostane na nějaký ten US comic con,aby potkal ty tvůrce osobně,jistě ocení. P.s.potěšil Ryan Reynolds jako vypravěč. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný a velice, velice zajímavý dokument, a troufnu si říct, že nejen pro fanoušky komiksů. Sice jsem měl vždycky radši Marvel (a stále mám), ale jsem obrovský fanoušek Batmana a taky Flashe a Green Lanterna mám moc rád. Ta přehnaná oslava pitomé postavy Supermana mi dnes přijde až směšná (i když v té době by se dala pochopit) a to je tak všechno... Obsahové části také nemám co vytknout - vývoj komiksů od prvních čísel až do současnosti a filmy od prvního Supermana až po Nolanova Batmana. Skvělé a podnětné rozhovory s herci, kreslíři, scénáristy a dalšími machry z mnoha různých oborů... Ukázka vlivu světových událostí na komiksy také byla velmi zajímavá. Prostě luxusní pokoukání. 85%. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Perfektný dokument, ktorý napriek insiderskému autorskému tímu ponúka objektívny náhľad na najvýznamnejšie komiksové vydavateľstvo všetkých čias, a trochu všeobecnejšie aj na celé médium. Fanúšikov komiksu zasadením do historických a spoločenských kontextov postupne prevádza vývinom média od jeho zakladateľov, cez jeho mnohé vrcholy a úpadky, až po jeho súčasný stav, pričom je stručný a obsažný zároveň. Skutočne by však tento film mali vidieť diváci neznalí komiksovej kultúry, aby otvoril ich slepé oči a zbavil predsudkov. (8/10) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama