Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

VOD (1)

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gone, Laugier, Gone.. Kdesi jsem už podobné auto viděl, ale teď jsem marně čekal, až se rozjede. Ono se není co divit, když stojí na čtyřech špalkách rádoby mysteriózní atmosféry a motor příběhu visí vyndán na řetězu - to pak můžete točit volantem twistů k zbláznění. Navíc, ušlechtilá myšlenka a z ní vyplývající pointa se sice vydávají za metalízu, ale při bližším zkoumání uvidíte hnědavé zabarvení od rzi jako by to bylo Gran Torino pana Lebowského. Schopnost oslavovat vnitřní sílu ženy pouze prostřednictvím jejího psychického či fyzického týrání mi přijde jako autorský blok a potlačovaná perverze, což snad uznají i ti, jimž tortura v Martyrs dostala Juniora do neklidu.. Přítomnost Stephena "silk voice" McHattieho mi pak byla jen slabou útěchou.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tall Man nabere rychle tempo a v pozici adrenalinového thrilleru mu to docela i sluší - pokud pomineme fakt, že je July obstojný terminátor a záporák se chová jako trotl. Poté přijde dosti zásadní veletoč, role se poněkud pozmění a závěrečná třetina už se pohybuje v rovině dramatu. Napsané je to dobře, Jessica Biel dobře vypadá a Jodelle "Silent Hill" Ferland taky roste do krásy. Problém je, že se film ve své roztěkanosti mezi žánry i vyprávěcími polohami chová jako dement. Proč July cupitá po té opuštěné budově a hraje si na bububu s chlapečkem a jeho maminkou? Abychom na chvíli věřili, že koukáme na horor? Stejně jako jsme před chvílí koukali na thriller a později budeme koukat na soudní drama? Na to kašlu. Pascal Laugier má určitě potenciál, nicméně tady jako by se nechtěl věnovat slušně napsanému příběhu a příliš se soustředí na efektnost jednotlivých žánrových složek. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se v zapadákově, který kdysi zapadákov nebyl, protože se tam těžilo něco cenného. Dnes je celé městečko živé především legendou o muži, jenž pravidelně unáší malé děti. Julia (opravdu nejlepší role Jessicy Biel z těch, které jsem viděl) jednoho dne uloží ke spánku syna Davida. Najednou se probudí, najde spoutanou chůvu a syn nikde. Zoufale vyběhne ven a začne pronásledovat únosce. Pokud si film pustíte a naznáte, že jsem vám ho nějak zkazil a naznačil jakoukoliv pointu, tak u mě máte pivo. Ale podle mě stejně nemáte nejmenší šanci, což je super a pan režisér si vás (stejně jako kdysi mě) povodí jako král. Nízké hodnocení na CSFD moc nechápu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,… PROTOŽE MNOHEM HORŠÍ VĚCI SE ZDE STÁVALI DĚTEM....“ /// Když selže systém přichází TAJEMNEJ MUŽ. Pedofil? Bubák? Ďábel? Rozhodně ne duch. Může změnit svět? ... Americkej venkov na ,,x-tej“ způsob (mám dojem, že Amíci by Vesničku mou, (střediskovou), zřejmě nepobrali…). Cold Rock je dalším vzorem pro prdele světa, a film dost slušně odvedenou filmařinou (s překvapivě hnusně zajímavou J.Biel). Sázka na (solidní) držení v nevědomosti (SPOILER pro intelektuály – připrav se, že s tebe budou dělat kreténa) by mohlo bejt hlavním lákadlem. Já bych doporučil ještě vkusnou thrillerovou stránku, dobrej myšlenkovej veletoč a nethrillerově rodičovsky silnej závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Slyšel jsem, že totálně dojebaná Jessica Biel stojí za viděnou. 2.) Na vokrese se nám začali ztrácet parchanti. 3.) Jsem tajemnej a žeru děti (jako rád že je mám… ). 4.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama