Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teď mě bude asi plno lidí nesnášet, ale po pro mě průměrných Mučedníkách Laugier přišel s poměrně originálním a hodně kvalitním thrillerem který mě dost bavil. Už jen ten úvod byl fakt parádní a ukázal mi že se mi to bude určitě líbit. Sice film lehce postupem času klesá a hlavně má strašně divné scény s Biel, ale mě se tenhle film líbil. Biel celkem překvapila a hrála dobře což jsem nečekal protože to co předváděla v některých filmech je síla. Davis byl trestuhodně nevyužit a Ferland? Twilight, Případ 39.... Tam hrála neuvěřitelně špatně. Silent hill a Tall man tak tady hraje pro změnu dobře. Holka si musí vybrat víc takovýhlech rolí. Závěrečnej twist je dost diskutabilní ale mě zas tak moc nesedl, hlavně to co dělala postava Biel, v ten moment mi přišlo plno věcí dost nelogických. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se zvrtne nakonec v něco úplně jiného a to "něco jiného" u mě film srazilo málem k odpadu, ne snad pro otázku, kterou film pokládá a na kterou neznám jednoznačnou odpověď, ale pro tu zpětně viděnou bagatelizaci celé věci, kdyby to kurva zůstalo u thrilleru a na konci tam vyskočil čertík Bertík co žere děti tak bych to skousl víc, ale tohle ? ! Možná SPOILER! : Pro sebe si jen říkám a kdo vlastně a na základě čeho rozhodoval, že tohle děcko ano a tohle ne ? Nicméně ta thrillerová část sama o sobě je řemeslně skvěle zvládnutá a Jessice to sluší :) Btw: Já vlastně stejně seru na cizí děcka, mám svých dost:) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení po Mučednících a důkaz, že dobrý film lze natočit s brutálním gore i bez něho. Povedený thriller občas sklouzne až k horrorovému mrazení, v základu jde však především o psychologické drama. Režisér se opět zamýšlí nad světem, ve kterém žijeme, světem plným chudoby, násilí, chladu a odcizení. Utrpení a beznaděj světa dospělých se přenáší na nevinné děti, které pak trpí stejně. Prostě takový KOLOBĚH... Ne každému je koloběh lhostejný, dokonce jsou tací, kteří ho chtějí zastavit. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. V mrazivém závěru je divák postaven před otázku: skončily děti v pekle, nebo je jim lépe? Zdánlivě pomalé tempo snímku má v sobě napětí, současně předkládá řadu efektních scén z rozličných úhlů kamery, často z ptačí perspektivy. Působivý je noční les se strašidelnými zvuky, mlhou, výmoly a zrádnými bažinami. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl film, který nejen že vás efektivně vodí za nos po většinu jeho stopáže, ale který ve vás dokáže vzbudit naprosto odlišné pocity pro jednu postavu. A ne jednou, ale hned několikrát! Ale nebudu spoilerovat, tohle si tento film nezaslouží. Stejně jako si to nezaslouží nižší hodnocení jen proto, že jste nedostali to, co jste čekali (horor). Pokud něco, tak The Tall Man není film, který by byl hloupý, naopak na konci přichází docela s radikální myšlenkou, která není jednoduchá, naopak, když se na konci filmu zamyslíte, tak zjistíte, že nevíte, co byste udělali vy. Ale znovu, nechci spoilerovat. Napíšu jen, že Jessica opět předvádí, že když jí někdo dá scénář, který za něco stojí, tak ona podá skvělý výkon. Tento film mě po všech stránkách překvapil a má ode mě 80 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama