Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (486)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teď mě bude asi plno lidí nesnášet, ale po pro mě průměrných Mučedníkách Laugier přišel s poměrně originálním a hodně kvalitním thrillerem který mě dost bavil. Už jen ten úvod byl fakt parádní a ukázal mi že se mi to bude určitě líbit. Sice film lehce postupem času klesá a hlavně má strašně divné scény s Biel, ale mě se tenhle film líbil. Biel celkem překvapila a hrála dobře což jsem nečekal protože to co předváděla v některých filmech je síla. Davis byl trestuhodně nevyužit a Ferland? Twilight, Případ 39.... Tam hrála neuvěřitelně špatně. Silent hill a Tall man tak tady hraje pro změnu dobře. Holka si musí vybrat víc takovýhlech rolí. Závěrečnej twist je dost diskutabilní ale mě zas tak moc nesedl, hlavně to co dělala postava Biel, v ten moment mi přišlo plno věcí dost nelogických. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl film, který nejen že vás efektivně vodí za nos po většinu jeho stopáže, ale který ve vás dokáže vzbudit naprosto odlišné pocity pro jednu postavu. A ne jednou, ale hned několikrát! Ale nebudu spoilerovat, tohle si tento film nezaslouží. Stejně jako si to nezaslouží nižší hodnocení jen proto, že jste nedostali to, co jste čekali (horor). Pokud něco, tak The Tall Man není film, který by byl hloupý, naopak na konci přichází docela s radikální myšlenkou, která není jednoduchá, naopak, když se na konci filmu zamyslíte, tak zjistíte, že nevíte, co byste udělali vy. Ale znovu, nechci spoilerovat. Napíšu jen, že Jessica opět předvádí, že když jí někdo dá scénář, který za něco stojí, tak ona podá skvělý výkon. Tento film mě po všech stránkách překvapil a má ode mě 80 %. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier s pribúdajúcou filmografiou slušne režijne dospieva a jeho filmy majú spoločné črty, že vždy sa v nich vyskytuje isté spoločenstvo ktoré poriadne strpčuje hlavnej hrdinke život, spolu s nevyváženosťou snímku. Opäť je začiatok parádny, po chvíli Jessica Biel (inak vo svojej úlohe výborná) vyzerá ako John McClane, potom si akcia zoberie dovolenku a napätie sa hodí na neutrál a tak vo výsledku musím dať opäť rovnaké hodnotie ako pri Martyrs i keď tentokrát The Tall Man takú šancu na rozvírenie pokojnej diváckej hladiny nemá. PS: Jodelle Ferland začína mať fakt pekný kukuč. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Odumierajúce mesto, kde zdochol pes. Ale len zdanlivo. Pretože onedlho sa jeden havo objaví. S riadne ostrými a vycerenými zubáľmi! Navyše v opustených budovách žije, zdá sa oveľa menej ľudí, ako celkový počet zmiznutých detí na výveske pohrešovaných ľudí. Miesto doktora zastáva sestrička, miesto nemocnice je tu opustená škola. Miesto dieťaťa z párového vzťahu: poloincestné, ledva dýchajúce bábo. A záhadný muž, nočná mora, unášajúca deti. Zdá sa, že sa pomocou nich nejako snaží znovu oživiť opustené banské chodby. A azda to je celé inak. Vyznením rozhodne zaujímavá variácia štandardného thrilleru o psychopatickom únoscovi. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film je natočenej fakt dobře, kvalitně odehranej, zamotanej, takže člověk pořádně neví na čem právě je. To se mi líbilo. Atmosféra je taky více než dobrá. Tohle všechno ale zabíjí myšlenka filmu, která je prostě... nenacházím slov, no prostě na přesdržku. Jsem tím dost znechucenej, v tomto případě to prostě nejde brát jen jako na film, jako nereálnou věc. Jestli takhle tvůrci filmu uvažují, že by to třeba mohlo fungovat, tak z toho mi je fakt na nic. Filmový zpracování dobrý, obsahová stránka vzhledem k závěrečnýmu rozuzlení je pro mě odpadem! Kéž by to skončilo nějak jinak... 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)

Reklama

Reklama