Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledny poriadny Chow Yun-fatov strielackovy film a zaroven jediny americky, ktory stoji za to. Replacement Killers ponukli len prestrelky, ale dejova stranka bola skratkovita a nefunkcna. Tentokrat sa vydaril aj pribeh, ktory znova pojednava o priatelstve a cti medzi dvoma kolegami a ich ochote obetovat jeden za druheho zivot. Akurat je skomplikovany tym, ze zo zaciatku nevystupuju voci sebe uplne uprimne. Ale to sa postupne zmeni. Za partaka dostal Chow mladeho Wahlberga. Vztah medzi nimi funguje solidne, ale na HK Chowove pecky to nema. Zaver tym padom nie je tak silny ako by mohol byt. Aj tak si myslim, ze lepsie napisanu ulohu uz Chow viackrat v americkom filme nikdy nedostal. Mimo hlavnej dvojky sa na malom priestore este predvedie Brian Cox ako Wahlbergov otec. Zaporaci pôsobia tak obycajne. Prilis nevycnievaju. Zaujmu hlavne obsadenim povedomych beckovych xichtov. Velkym plusom su 3 prestrelky a to hlavne ta velka uprostred filmu. Mozno ze nie su natocene tak stylovo ako v Replacement Killers, ale brutalitou a nekompromisnostou maju ovela blizsie k HK stylu. Zapletkou film trochu pripomina Training day. Akurat Corruptor sa odohrava nielen v cinskej stvrti ale aj vyustenie je klasicky cinske, takze mi sedi viac. 7/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Čínskou kuchyň moc nemusím a když už mafii, tak tu italskou. Tam je i ta kuchyně sakra lepší. Od filmu jsem přeci jen očekával více akce. Děj nebyl vůbec zlej, ale taky žádnej super zázrak. Nejsilnější prvek ve filmu je jak jinak MW, který roli hraje fakt naplno. Nvm jak jinak to nazvat. Všechno co vám podává mu prostě uvěříte bez mrknutí oka. Přiznám se, že se vůbec nejedná o můj žánr a možná i to se na konečným hodnocení projevuje. Film jako celek špatnej není, ale víckrát to vidět nepotřebuju. 68 procent. Bez MW bych byl na 60ti. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Válka gangů je pomalu se táhnoucí krimi/triller, který má pěkný příběh ve kterém je i nějaké to překvapení. Akce zde taky nějaká je, ale neni to nic, co by z koho dělalo akční film jako takový. I přes to jsem se u filmu nenudil a díky hlavním postavám dám o jednu hvězdu víc, než průměr. Hudba se mi hodně líbila. 70% :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děj se co děj, dobrej Hongkong v Hollywoodu prostě nenatočíš. Škoda. Ale v tomhle případě to nebylo špatné, hlavně díky Chow Yunovi, Marku Wahlbergovi, akčním scénám malým (úvodní výstup Chow Yun Fata) i velkým (honička a přestřelka v plném provozu na rušné ulici New Yorku) a fajnové muzice - dobrá směs gangsta rapu a čínských motivů, ten kontrast vůbec není na škodu. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidně odvedené krimi řemeslo, nic míň ale ani bohužel nic víc. Příběh je docela dobrej a Chow Yun-Fat i Mark Wahlberg hrajou dost dobře, což je tady tady to hlavní. Film je totiž hlavně o těch postavách než o akci. Což je docela škoda, protože akce je dost povedená a Chow by si potřeboval v Hollywoodu pořádně zastřílet. I tak je to jeden z těch jeho lepších americkejch filmů a asi to z nich má nejblíž k jeho hongkongskejm mastrštrykům typu Hard-Boiled a Killer. Bližšího a lepšího už se od něj asi u amíků nedočkáme.70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)
  • Scény z masážneho salóna a obchodu s lampami, v ktorých Chen (Chow Yun-Fat) z blízka zastrelí revolverom ľudí, je odkazom na slávnu fotku Eddieho Adamsa z Vietnamskej vojny, na ktorej podobným spôsobom popravuje generál Nguyen Ngoc Loan vojenského zajatca Vietcongu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama