Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

HAL 

všechny recenze uživatele

Je milé že Chow Yun-Fat střílení obouruč ještě nezapomněl a i ten Wahlberg, ač je herecké dřevo, tu s ním v roli nováčkovského jelimana tvoří docela dobré duo. Které navíc funguje nejen v rovině buddy komedie, ale s přimhouřením oka i jako vážná gangsterka ve světě, který je všechno, jen ne černobílý. K HK klasikám má samozřejmě pořád daleko, ale režie i scénář filmu jsou až na slabší závěr zmáknuté s více než jen řemeslnou zručností, takže si vedle nich Corruptor nemusí připadat ani jako nenáviděný zmetek. 7/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat jako protřelý Nick Chen a Mark Wahlberg jako zelenáč Danny Wallace ve výborně vykreslném prostředí čínské čtvrti. Oběma hercům role přesně sednou, až se nemůžete rozhodnout, kdo je vám více sympatický, zda Mark Wahlberg s věčně zatvrzelým výrazem, či Chow Yun-Fat s lišáckým úsměvem a sítí kontaktů na podsvětí, do které se už vlastně pomalu sám zaplétá. To je stylové policejní krimi The Corruptor oplívající hutnou atmosférou. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný krimi film s Chow Yun-Fatom z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných policajtov, z ktorých sa stanú partneri a majú slúžiť v čínskej štvrti plnej zločinu, ale ani jeden z nich nie je úplne čistý. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, po veľmi dobrej úvodnej dvadsaťminútovke scenár veľmi upadne, síce sa po príbehovej stránke stále niečo deje, ale je to zle podané a tak film zaujme len minimálne. Akcie je tu málo, ale tá je celkom dobrá. Nájdu sa tu hlavne prestrelky, ktoré sú dobre natočené a vo výborných prostrediach, ale väčšinou sú krátke, s malým počtom zabitých a s minimálnym počtom zaujímavých momentov. Okrem toho tu ešte padne niekoľko úderov a poteší aj automobilová naháňačka. Najviac sa mi páči práve táto naháňačka, ktorá je plná civilných obetí alebo prestrelka v nevestinci. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Chow Yun-Fat, jeho partner Mark Wahlberg, zaujímavé vedľajšie postavy a slušní záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, páči sa mi vizuálna stránka, dobre zvolené prostredie, tu nemám problém. Vojna gangov je film, z ktorého celý čas a zo všetkých stránok cítiť, že chce pôsobiť absolútne v Hong Kongskom štýle, ale vôbec mu to nevyšlo a za svojimi vzormi minimálne po stránke scenára a akcie výrazne zaostáva. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 52%. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak, jenže mnohém lépe, vypadají filmy Chow Yun Fata z Hongkongu v režii Ringo Lama. Snímek silně připomíná City on fire, jenže mu chybí ona hongkongská atmosféra. Mark Wahlberg se snaží, ale bezúspěšně. Stejně tak i Chow, podávající vynikající herecký výkon, nedokáže zachránit rozpadlou koncepci snímku, který se režisérovi prostě rozjel pod rukama. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná, vícevrstevná krimi gangsterka s nekompromisními přestřelkami a nečernobílými charaktery napodobuje (zvnějšku i zevnitř) hongkongské drsné, nejednoznačnou morálkou a silou kolegiality/přátelství se zaobírající vzory. Přizpůsobila se i Chow Yun-fatově herecké formě a expresi, kterou netlumí. Za sebe můžu říct, že se jí to z větší části daří, přestože v tempu a jednotlivostech mírně zadrhává. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Scény z masážneho salóna a obchodu s lampami, v ktorých Chen (Chow Yun-Fat) z blízka zastrelí revolverom ľudí, je odkazom na slávnu fotku Eddieho Adamsa z Vietnamskej vojny, na ktorej podobným spôsobom popravuje generál Nguyen Ngoc Loan vojenského zajatca Vietcongu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama