Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že scénáře Diablo Cody jsou mi charakterově a myšlenkově nejbližší. A postava Charlize Theron zatím nejvíc ze všech. V 37 budu úplně stejnej, to mi věřte. Reitman je prostě pořád stejnej borec, točí si nezávisle a dovolí si věci, který byste v hollywoodské produkci čekali jen horko těžko. Vynikající. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Reitman je talent a předvádí to v každém svém filmu a i když je "Znovu a jinak" jeho nejslabším kouskem pořád se jedná o dobře napsaný a zahraný film, kterému trvá než se předvede ale na konci se v divákovi zapíše natolik silně, že ho hned tak nezapomene. Neobvyklá Theron a překvapivý závěr opravdu potěší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Charlize hrá snáď prvý krát v živote ženu, ktorú by sme oslovili skôr nadávkou, ako menom. Lenže nie je všetko čiernobiele a ľudia už vonkoncom nie. Jej postava je kombináciou krízou nastupujúceho stredného veku a psychickej nevyrovnanosti, hraničiacej s psychickou poruchou. Film vnímam ako príbeh o obsedantnej upätosti na vlastnú minulosť a postupnom precitaní z tejto ilúzie. Na tejto ceste nám hlavná hrdinka nebude príliš sympatická a je môže byť pre mnohých ľudí v jej veku mementom, aby sa na sebou tiež zamysleli. Inak sa jedná asi o najslabší Reitmanov film, ktorý mnohým nesadne. Je totiž prostý good feelingu, typického pre americký nezávislý film o obyčajných ľuďoch. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se dá začít znovu a jinak. A být mladě dospělou pro spisovatelku středních let znamená ocitnout se na rozcestníku, kdy si po rozvodu a psaní knížek pro mládež, které nejdou zrovna na dračku, sama neví, co si tak počít se životem a rezolutně odmítá být konečně dospělou. A tak se odhodlá vrátit se do zapadákova, kde vyrůstala a prožila nejlepší období s láskou ze střední, podle níž jsou si souzeni. Jenže je v tom háček. Láska ze střední je šťastně ženatý muž a otec malé dcerky. Krásná, a ne zrovna oblíbená Mavis Grayová, ho chce za každou cenu získat zpátky. Když se jí to nedaří, řeší to sklenicí alkoholu, dopisováním románové série na pokračování, do které se personifikovala a postupně zjišťuje, že zapadákov, ze kterého kdysi vypadla, je nehostinný a vnímá ji jako nevítanou a stále nepříliš oblíbenou osobu. Jak to všechno dopadne, se nehodí prozrazovat, ale přesto v konečném výsledku se film nikam příliš nedobral. O to horší, že nějak ani od počátku nevěděl, kam pořádně směřovat a do jakého žánru bude zařazen. Jako komedie mně rozhodně nepřipadal a jako psychologické drama byl pojat příliš laxně. Nemohl tedy s takovým přístupem vzniknout mimořádný film, i když se mohl opřít o výborný herecký výkon Charlize Theron, která se při té příležitosti ve filmu několikrát hodila do gala, aby se druhý den probudila zase znechucená a s kyselým výrazem v obličeji. Rozhodně tenhle film není volba mimo, když po něm sáhnete. Z mužského hlediska je nejzajímavější lepá Charlize Theron a ženy (středního věku) si v tomto netradičním filmu zřejmě najdou víc už možná proto, jak je je jejich vnímání citových vztahů a jejich nenaplnění životních osudů posazeno. Hledal jsem usilovně, ale víc než na 60%, to u mě není. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úprimne, chápem prečo má film tak nízke hodnotenie. Ak by bola hlavná postava antihrdinkou, ktorá je mrchou, pretože vie, ako tento svet funguje, bolo by to možno iné. Lenže ona je mrchou z iného dôvodu. Hlavná hrdinka nemá najmenšieho tušenia ako svet funguje. Jej život sa zastavil po strednej škole a odráža sa to aj v jej myslení - je presvedčená o tom, že je pre každého hviezdou, pretože sa dostala z rodného mestečka a píše brakové knihy, má stredoškolské predstavy o tom, čo je láska a myslí si, že dvaja zaľúbenci môžu ujsť a žiť naveky šťastne aj napriek tomu, že jeden z dvojice je ženatý s dieťaťom na krku. Takej hrdinke sa ťažko fandí. Vďaka úžasnej Charlize Theron a faktu, že hrdinka v skutočnosti nie je hlúpa (len jej bolo celý život vtĺané do hlavy, že je dokonalou, nech robí čokoľvek), sa k nej ale dajú vybudovať sympatie. A keď už aj nebudete držať palce jej plánu, určite budete aspoň dúfať v zmenu jej správania. Pokiaľ sa vám však nepodarí dostať cez charakter hrdinky vôbec, stále je tu Patton Oswalt, s ktorého postavou zmrzačeného geeka sa dá stotožniť v priebehu prvých minút, čo sa vyskytne na plátne. A o čom je vlastne ten film, keď sa s ním dá stotožniť? Je to pomalá, nostalgická jazda v starom aute so starým kazeťákom, starou kazetou a starou piesňou, ktorá pripomína mladosť. Je to príbeh ľudí, ktorých život sa po strednej škole nikam neposunul a tak zatiaľ, čo vidia, ako sa ich priatelia presúvajú do štádia dospelosti, menia sa a zakladajú rodiny, oni zostávajú na tom istom mieste s myšlienkami sústredenými v ďalekej minulosti. Zostávajú tak osamelí a nešťastní v ponurom svete, kde jediným liekom na všetky bolesti je alkohol. A Young Adult zachytáva ich snahu tento stav zmeniť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Během scény, kdy Mavis (Charlize Theron), prochází obchod s oblečením, prodavačka nabízí pomoc, a Mavis se zeptá, zda mají něco od Marca Jacobse. Theron je ve skutečnosti velký fanoušek newyorského designéra módy. (zuza99)
  • Červený Mini Cooper Mavis Garyové (Charlize Theron) je identický s vozem, který postava Charlize Theron řídila během závěrečné honičky ve filmu Loupěž po Italsku (2003). (Conspi)
  • V scéne, kde Mavis Gary (Charlize Theron) vyťahuje v aute z kabelky kazetu, vidno, že je pretočená úplne na začiatok. Keď ju však dá do prehrávača, kazeta sa spustí počas piesne. (Laslo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama