Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite poučný dokument, pri ktorom mnohí, hlavne tí, ktorých sa to priamo dotklo, budú mať chuť vyjebať televízor von oknom...Jediný problém dokumentu je ten, že chrlí mená vinníkov a ich firiem veľkou rýchlosťou a nie ste schopní pochytiť všetky mená finančných žralokov, firiem a poisťovní, ktorí to majú na svedomí. Dobrá správa je, že ich mená nie sú až také dôležité. Pomenujme ich kurvy a my vieme, že z toho obvinený nikdy nebudú... Ksichty ako Bush, Clinton a Obama sú už známe dosť a možno mnohých prekvapí, aké opatrenia zaviedli. Najviac ma prekvapil Obama. Ten sa obkolesil presne tými istými ľuďmi, ktorí majú krízu na svedomí a je to ten istý Obama, ktorý sa tesne pred zvolením oháňal, že on s tým urobí poriadok. Všetko je to jedna banda. Ako vždy si to odskáču poctivo pracujúci ľudia... Čelom k múru a postrieľať! 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, argumentující, přehledné, podané s nadhledem a hlavně přístupné naprosto každému. Dokument pro masy, které by si mohli uvědomit, kde byla chyba... Ovšem, co s těmi, kteří to vědí i bez dokumentu a nic neudělali? Pravděpodobně nejlepší dokument o finanční krizi, který prozatím vznikl a nepřináší žádné přehnané konspirační teorie. Doufám, že Ferguson neztratí nic ze své lehkosti a odvahy opřít se do americké vlády. Docela to potřebují... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento dokument má velkou přednost, že mu porozumí i obyčejný hejhula z český vesnice. Nemusíte být velký ekonom a přesto pochopíte, že banky a finanční mafie z Wall Street má svět v ruce. Je to hnus vidět i v tuto chvíli tyto zločince jak se nadtřásají v drahých oblecích jakoby nic. Btw. pokud chcete zabavněji pojatý dokument o stejné věci pak doporučuji Kapitalismus s láskou od Michaela Moora. Jeho lepení policejní pásky místa zločina kolem Wall Street pobaví, ale i zamrzí, že to udělal jen on. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma či by niektorá z komerčných televízii našla odvahu, a odvysielala takýto snímok v hlavnom vysielacom čase, aby všetci videli, aké svinstvo sú Banky, ako naozaj svojimi pôžičkami či úvermi "pomáhajú". Myslím, že by to dalo ľuďom omnoho viac, ako vnímanie množstva dezinformácií v správach. "Inside Job" je najlepší dokument o finančnej kríze, aký som doposiaľ videl. Reálne, bez zbytočných konšpirácií vysvetľuje divákovi, akým systémom pracujú banky či makléri na Wall Street, ktorí vďaka svojej chamtivosti pripravili o majetok milióny ľudí po celom svete, pričom nebol nikto trestno právne postihnutý, ba sa dá skonštatovať, že sa na danej udalosti z 2008 krásne nabalili. Nuž, tento systém je nastavený pre bohatých, nie strednú či nižšiu triedu. Osobne dúfam, že nikdy nebudem túto finančnú injekciu potrebovať. Kto má záujem vidieť podobný dokument, odporúčam "EndGame". ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľké ryby požierajú malé alebo.... ako skupina jednotlivých gigantov ovláda svetový finančný trh. Vynikajúci dokument, ktorý metódou analýzy obzrejmí príčiny globálnej krízy a zároveň je prekvapivo zrozumiteľný a najmä objektívny v otázkach americkej vlády či finančných žralokov z Wall Street. Nie som ekonomický expert, no vďaka za takéto dokumenty, ktoré ma dokážu bez problémov ponoriť do vážnych problémov svetového charakteru. ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama