Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Červená Karkulka trochu inak je minimálne na papieri zaujímavý námet ale v realite to dopadlo horšie. Čo totiž nekazí scenár bez problémov ničí Catherine Hardwicke bezkrvnou réžiou v dialógových a v akčných scénach. Ako tak za to pritom stoja akurát len úvodne minúty do príchodu Garyho Oldmana a skvelo obsadená Amanda Seyfried. S výnimkou toho ide len o silne neatmosferickú prechádzku nevyužitým potenciálom, v ktorej najviac zamrzí práve účasť Garyho Oldmana. Len Amanda samotná skrátka dobrý film nespraví. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám i lehce masochistické tendence a zavítám do kinematografických sfér, které jsou mi stejně blízké, jako Shakespeare Seagalovi. Bylo to o něco méně blbé, než žánrově spřízněný ´Twilight´, ale to jenom díky barvité výpravě, něčemu, co by se dalo označit slovem „děj“ a postavě Garyho Oldmana, který asi potřeboval zalepit nájem na rok dopředu. Ovšem jméno Leonarda DiCapria v kolonce „producent“ nechápu stále. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja teda nevim, ale me to tak hrozny neprislo. Predne, s Cervenou Karkulkou to nema nastesti nic spolecnyho, jasne jsou tu dve, tri sceny, ktery jak kdyby vypadly z pohadky, ktery pusobi docela usmevne a tak trochu navic, ale vetsinu casu to je nastesti pouze film o vesnici, kterou napada vlkodlak. Taky se nastesti nekona zadny Stmivani. Obcas se da hovorit o atmosfere, fanatickej zabijak vlkodlaku Oldman je fajnovej a triky nejsou nejhorsi. Takze ackoliv je scenar slabej a Hardwicke opravdu neni dobra reziserka, dopadlo to jeste v ramci moznosti docela slusne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červená karkulka (je drsný, že ani distributor to neumí správně pravopisně napsat) je původně francouzská pohádka, kterou sebral Ch.Perrault. V jeho podání ovšem končí smrtí babičky i Karkulky, jelikož jde o pohádku výchovnou varující mladé slečny před cizími pány. Moderní mix je jakýmsi slepencem od Stmívání, přes Vlka, Vlkodlaka k Vesnici a ještě asi tuctu dalších filmů. Obecně lze říci, že jde o červenou knihovnu zahalenou do pohádkového kabátu. Vizuál je velmi podařený a ani nevadí občasné kýčovité záběry s barevným listím či východem slunce. Škoda, že se tvůrci neodhodlali pro dospělejší variantu. Více krve, vášně, syrovosti a horroru by snímku jen prospělo. Hudba velmi dobrá, herecké výkony nevyrovnané. Hezky se kouká na obrázky, zejména les je okouzlující. Ovšem Společenství vlků od N.Jordana (1984) se vydalo tou lepší cestou. ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Turbosračka! Dostal jsem k tomu omylem, nemělo se to stát. Znáte pohádku o Červené Karkulce? Tak tohle není ono. Je to o vlkodlakovi, což mě celkem i lákalo, no ale jedná se o slátaninu, která se omezuje na terorizování jakési vesnice v bůhví jaké době vlkodlakem, kterej umí mluvil, uhýbat šípům, asi aji vařit oběd, jestli neumřel, tak dnes jezdí autem. Kromě Gary Oldmana, kristepane, za co, je casting naprosto otřesnej, taková skvadra tlam se jenom tak opravdu nevidí. Pobavili mě černoští rytíři....Ty vole, no nic, jestli si tohle čtete, rychle z téhle stránky vypadnite, než přijdete o 96 minut svýho času. Ťche.....kristepáááááne... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama