Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste šarlatán. A navyše úplne neschopný.“ Nápad natočiť film o expertke na odhaľovanie „duchových“ podvodníkov, ktorá sa dostane na miesto, kde reálne straší, vôbec nie je zlý. Rebecca Hall je v takej úlohe akceptovateľná. Poteší retro atmosféra a sympaticky pochmúrna výprava. Problém je v tom, že žiadny z ďalších hercov nepredvádza žiadne zapamätateľné veci. Dominic West je vyložene bezradný. Scenárista sa solídne flákal a ku koncu už som nevládal. Chcel som dať 3, ale bola to fakt veľká nuda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že Awakening není příliš originální mi nevadí, proč taky, za prvé jsem mu stejně skočil na špek, za druhé mám rád filmy z časů koloniální Anglie, a za třetí naprosto splňuje moje požadavky na divácky atraktivní film - estetická přitažlivost, mysterióznost až mystičnost, dobře vystavěný příběh, klidný a neuspěchaný děj, zajímaví a přesvědčiví herci, červenoknihovnost pak naštěstí bohatě v rámci snesitelnosti. Spíše než nepůvodnost rozuzlení mi trochu nesedla jeho forma, taková nějaká křečovitá, přeplácaná... Ale nijak zásadní výtka, příjemný divácký zážitek. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus o horor postavený na prievane, otváraní a zatváraní dverí, rozmazaných šmuhách a xichtoch, ktoré zase nejaká skeptická čúza naháňa, aby jej zase časom docvaklo, že teraz kápla konečne na skutočného bubáka. Keďže je rok 1921, tak akurát všemožné termokamery nahradil starý foťák, baterky sviečky a pohybové senzory zvončeky na špagátikoch - proste je to hodne zábavné vidieť, ako táto praveká lovkyňa duchov rozkladá po dome takýto vercajg a naháňa bubáka. Našťastie po hodine atmosferického ničoho aj duch zo zvedavosti, čo za zmindrákovanú dementku tu pobehuje, vystrčí nos a začne sa niečo diať. Tu sa však začne film lámať zo síce mierne nazáživného, no aspoň jemného brnkania na nervy, na vyslovene stupídnu kravinu, kde všetci pobehujú ako zblúdelé kravy z izby do izby, duch servíruje jeden zvrat za druhým a sentimentálny záver je už vyslovene na odpad. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne ne a ne !!! Tohle mě vážně ničím "neoslovilo" :) Hvězdu dávám za hudbu a kameru, ale jinak se jednalo o naprosto nezáživný, zdlouhavý, popletený a rozhodně ne strašidelný příběh, s nesympatickou hlavní hrdinkou ze které jsem už po půl hodině měla kopřivku a až do konce jsem trpěla jako zvíře...A ten konec...bože...nemám to slovo ráda a moc ho nepoužívám ale jiné mě nenapadá - klišé. 10% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale ale, copak se nám to tu vylouplo za vydařený duchařský horůrek... :-) Moc příjemné překvapení, The Awakening má zpočátku pomalejší rozjezd (avšak ani ten nemá šanci nudit), aby se to zhruba v polovině zlomilo v docela slušné duchařské běsnění. Horor s přesahem až někam k psychologickému dramatu byl přesně tím, co jsem po všech těch krvácích potřeboval vidět, protože toto má, lidi, vážně dobře napsaný scénář, dialogy nešustí papírem a člověka to zaujme na první dobrou, už jen díky krásné (trefně podzimní) atmosféře. Náladou takové menší (a méně profláklé) The Others. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)
  • Slová hymny „Be Still, My Soul“ sú slová piesne Cathariny von Schlegel (nar. 1697), v originále "Stille mein Wille, dein Jesus hilft siegen". Táto pieseň bola veľmi populárna počas 18.-20. storočia, pretože jej téma viery uprostred životných skúšok - najmä smrteľnosti a smrti priateľov a blízkych - utešovala rehoľníkov, keď často zomierali mladí ľudia. (Arsenal83)
  • Keď Florence (Rebecca Hall) skúma triedu, kde sa vyskytli mnohí z duchov, na krátku chvíľu sa na tabuli za ňou objaví citát, ktorý hovorí: "They shall grow not old, as we that are left grow old." („Nezostarnú, ako starneme my, ktorí sme zostali.“) Toto je riadok z básne „For the Fallen“ od britského básnika Laurencea Binyona. Vydaná bola v roku 1914 ako óda na britských vojakov umierajúcich v prvej svetovej vojne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama