Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Strašlivá škoda. Herci, prostředí a kamera super, jenže co je to všechno platné, když film nedovede to nejdůležitější - Vtáhnout do děje. Atmosféra se skoro nedostavuje, osobně jsem si jí užil jen u scény s domečkem pro panenky a v tu chvíli jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný, lepší, film . Zbytek bohužel ani zdaleka nedovedl zaujmout, scény jdou jedna za druhou s tím, že ve mně nenechaly absolutně žádný napínavý pocit a těch pár lekaček, co ve snímku jsou, je tak průhledných, že víte na vteřinu přesně, kdy přijde ono BAF. Rejža je tam hodil asi z povinnosti podle šablony. Závěr to celé tak nějak docmrndá a člověku tak zůstane v ústech divná pachuť. Přitom to mohl být fakt dobrej horor... ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Moc se o tom napsat nedá. Prostě pěkné, působivé interiéry, fungující atmosféra a sympatická hlavní představitelka. Závěrečný twist celkem v pohodě. To je ale všechno. Někomu to stačí, mně ne. Pokud na mě vybafne někdo za měsíc jméno tohoto hororu, těžko si vzpomenu, o co vlastně šlo. Chybí něco, kvůli čemu bych si ho zapamatoval delší dobu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ten film je úžasný! Skvěle budovaná atmosféra, možná i několik atmosfér! Sympatická herečka, která navíc dobře hraje a to je v hororech dneska něco jako pětiprstá postava v Simpsonových! Zajímavě udělané vedlejší postavy! Slušné napětí! Ale co je to všechno platné, když je film od začátku do konce vykradený jak auto na okraji Chánova. Je to obrovská škoda, jsem převelice smutný až lítostivý, protože jsem měl chvílemi i husí kůži a to v rodové linii husy (ani jinou drůbež) nemám. Mrzí mě to, ale za to vykopírování snad všech úspěšných duchařin posledních let jsem neschopen udělit větší hodnocení. V každém případku ale doporučuji shlédnout. Pokud jste neviděli Sirotčinec, Šestý smysl, Ty druhé, Prince bez království, Případ č. 39 ani Frágile, tak budete z tohohle snímku na větvi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Keď Florence (Rebecca Hall) skúma triedu, kde sa vyskytli mnohí z duchov, na krátku chvíľu sa na tabuli za ňou objaví citát, ktorý hovorí: "They shall grow not old, as we that are left grow old." („Nezostarnú, ako starneme my, ktorí sme zostali.“) Toto je riadok z básne „For the Fallen“ od britského básnika Laurencea Binyona. Vydaná bola v roku 1914 ako óda na britských vojakov umierajúcich v prvej svetovej vojne. (Arsenal83)
  • Slová hymny „Be Still, My Soul“ sú slová piesne Cathariny von Schlegel (nar. 1697), v originále "Stille mein Wille, dein Jesus hilft siegen". Táto pieseň bola veľmi populárna počas 18.-20. storočia, pretože jej téma viery uprostred životných skúšok - najmä smrteľnosti a smrti priateľov a blízkych - utešovala rehoľníkov, keď často zomierali mladí ľudia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama