Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus o horor postavený na prievane, otváraní a zatváraní dverí, rozmazaných šmuhách a xichtoch, ktoré zase nejaká skeptická čúza naháňa, aby jej zase časom docvaklo, že teraz kápla konečne na skutočného bubáka. Keďže je rok 1921, tak akurát všemožné termokamery nahradil starý foťák, baterky sviečky a pohybové senzory zvončeky na špagátikoch - proste je to hodne zábavné vidieť, ako táto praveká lovkyňa duchov rozkladá po dome takýto vercajg a naháňa bubáka. Našťastie po hodine atmosferického ničoho aj duch zo zvedavosti, čo za zmindrákovanú dementku tu pobehuje, vystrčí nos a začne sa niečo diať. Tu sa však začne film lámať zo síce mierne nazáživného, no aspoň jemného brnkania na nervy, na vyslovene stupídnu kravinu, kde všetci pobehujú ako zblúdelé kravy z izby do izby, duch servíruje jeden zvrat za druhým a sentimentálny záver je už vyslovene na odpad. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem a přesto to dokázalo zaujmout, pobavit a místy i vylekat. Ano, byla tady řada motivů z osvědčených duchařin a na někoho to může působit jako mix několika filmů zhňácaný dohromady, ale byla tu atmosféra, byly tu lekačky, slušná kamera a solidní muzika. K tomu klasická atmosféra staré dobré Anglie a vylidněný viktoriánský internát jako stvořený pro rejdění strašidel. Mě se to prostě líbilo. 80% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hihihi, tak to bylo hodně vtipné. Škoda, že to nerežíroval opravdový blázen, aby se freakovství tak nějak víc rovnoměrně rozprostřelo celým filmem, protože potom by to bylo ještě vtipnější. A to, co teď působí jako vykrádačky jiných filmů, by získalo punc autorské zručnosti. Takhle to zůstalo příliš uhlazené a příliš v krabici, přitom by stačilo několik klíčových formálních změn (hlavně doprovodná hudba - žádné dojemné housle, způsob snímání - trošku to rozhýbat, kruci, a když už máme kupříkladu postřelenou matku, tak ukážeme její tvář, ukážeme její prsty, jak svírají šaty) a mohlo to být zároveň děsivé jak bič i osobité jako autorský (artový - i když toto zařazení už mi dnes trochu smrdí) snímek. Protože potenciál pro vymazlené epizodické šoky je nashromážděn a herci jsou rovněž velmi roztomilí. A aby to nevypadalo, že se mi nezdá nic vyloženě špatně a že hodnotím jakýsi potenciální film, který mohl vzniknout, místo toho skutečného, tak nutno zmínit, že dramaturgické řešení posledních asi dvaceti minut je v této podobě a návaznosti na předchozí stylizaci filmu velmi nešťastné. (A když už vidím, že to lidé srovnávají s Ženou v černém - ta na mě působila jako práce na zakázku, sterilní, bezduchá, škatulkovitá. V tomto filmu vidím mnohem větší, i když nedotaženou, snahu udělat věci jinak, což přirozeně hodnotím mnohem výš.) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama