Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle rodinné seriály prostě rád! Tvrdě pracující tatínkové, milující maminky, hodné a slušně vychované děti, romantické zápletky, prostě obyčejný život se všemi radostmi a starostmi, jak jej všichni známe. A proto jsem nad tím, že sem tam někomu otevřou krkavici rozbitou flaškou, rozjebou hlavu na kaši bejsbolkou, opíchají nožem, ustřelí palici, znásilní manželku či zadusí fakana igelitem, ochoten velkoryse přivřít oči a pořád si plně vychutnat tu dojemnou atmosféru lásky, porozumění a psychické pohody! A Tomáš Tvrdýy patří do ústavu. Toho vyrovnaného mazlíka v žádném případě nemohl takhle zahrát jen s několika lety hereckých kurzů na nějaké zaplivané Oxford College . ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zjev Toma Hardyho mě iritoval jen do jeho první akce, potom už jsem byl se seriálem se značnými časovými rozestupy na podobné vlně. Přes působivé a mrazivé brnkání na zločineckou notu hlavní roli úspěšně odehrály rodinné vazby a místa, kde se člověk musí neustále ohlížet přes rameno a nemá moc způsobů, jak se z nekonečného a pohlcujícího prostředí vymanit. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co dělá z dětí zločinců zase zločince? Narodí se tak, nebo nasáknou tou špínou okolo sebe? A co to, že gangsterů neubývá, když nám všechny tématické snímky ukazují, jakým srabem je jejich existence a s jakými konci? Je to skutečně jen vábení života v přepychu a ovládání druhých bez nutnosti projít obvyklým vzdělávacím procesem a vystoupat schodištěm kariérních postupů? Bože, teď tady píšu jako nějaká zatracená Carrie Bradshawová do pondělního sloupku, ale nejde mi z hlavy, proč nad všemi radostnými událostmi (nejen) v rodině Freddieho Jacksona visí napětí a duní zlověstně temná hudba, jako by všechno to krásné bylo špatně? Je to ten balanc na hraně, co tyhle chlápky láká? Zatímco mně všechny gangsterky připadají stejné, tak, jako osudy jejich aktérů a různí se zpravidla jen osobami a obsazením, rodinně pojatý "The Take" nutí k jinému, hlubšímu pohledu - o podílu Toma Hardyho netřeba pochybovat, k vyjádření Freddieho nevyzpytatelných záměrů stačí kosý pohled, mrazivý úsměv a kouzlo hlasového fondu, z kterého se podlamují kolena... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je psychopat a východní Londýn džungle. Užívat si s tímhle chlapem a v tomhle prostředí rodinnou idylku prostě nejde. Kor když se blízké příbuzenstvo živí výhradně levárnama, které z kriminálu řídí Brian Cox. The Take sice nemá ten klasický vzhled britských kriminálek z posledních let, ale o to je lepší a syrovější. Postavy jsou nejednoznačné a dalo by se i říct, že tu není žádná veskrze kladná, pokud tedy nepočítám Jimmyho manželku. Ale jinak se jedná o sbírku psychopatů a kriminálníků, ve které je monstrem i dítě školou povinné. Kromě scénáře a režie je obrovskou devízou seriálu i herecké obsazení. Už dlouho jsem neviděl sérii, ve které by všichni do jednoho zahráli na výbornou. Vedle Toma Hardyho jsou to zejména obě hlavní dámy Kierston Wareing a Charlotte Riley. Jedním slovem paráda. 90% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Skvelý Britský miniseriál, nuž ale na sociálne drámy sú predsa oni odborníci. Herecký výkon Toma Hardyho je skvelý, ako vo väčšine jeho filmov, ale za ním nezaostávajú ani ostatní. Filmu trochu na presvedčivosti uberá síce veľmi slabá uveriteľnosť časových posunov, kedy za 10 rokov sa okrem detí na hlavých hrdinoch nič nezmení. Tento bod síce trochu kazí celkový dojem, ale v konečnom dôsledku vás ruší len v momente, keď napíšu na obrazovku ktorý rok sa datuje, ale potom vás už znova plne vtiahne do deja, a že je to teda príbeh mrazivý, krutý a smutný je myslím jednoznačný fakt a nie iba môj názor. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama